M
Muranyi
Гостин
Како православните Христијани ги објаснуваат иконите во црквите кога убаво пишува во Божјите заповеди да не се создаваат идоли на Земјата?
Што те интересира момче?Не сум одамна на форумов, пред неколку месеци почнав да го читам и подфорумот Религија и ми се видоа интересни дискусии оти тука имаше повеќе наука птколку во подфорумот наука, тука имаше повеќе филозофија отколку во подфорумот филозофија, тука имаше повеќе психологија отколку во подфорумот психологија. Јас како долгогодишен атеист не ја ни отворав Религија кога се зачленив на форумот, ама после видов дека има многу посодржајни дискусии отколку во другите делови на форумов. И секој ден си влегувам да прочитам нешто. Не пишувам многу.
Кога се појави пред еден месец, изгледаше многу запознат со ситуацијата на темите. Си реков еве некој кој ќе ја подобри дискусијата. Си мислев дека си начитан и дека имаш став кога почна да им се спротиставуваш буквално на сите.
Ама катастрофа си. Баш ги гледав мислењата и СИТЕ до едно ти се лични препукувања, немаш ништо кажано во контекст на темата.
И забележав дека и другите не пишуваат сериозно кога ќе се замешаш во разговорот.
Што те интересира момче?
Прашај си слободно, остај ги препукувањата.
Тие се за забава понекогаш.
Прашај и ќе ти биде одговорено, ама ќе прашам и сакам одговор...мислам дека е фер.
Пуцај
Доста добар научен пристапНе ме интересира ништо посебно. Сакам да читам дискусии за области во кои нема факти.
Ако сакам да дознаам некој факт нема да го барам на форумов.
Јас сум против идејата да се биде атеист, а не против луѓето.Кога веќе бараш прашање: Гледам дека си против атеистите, што се обидуваш да докажеш?
Па и јас сум против идејата да се биде атеист, и против идејата да се биде верник. Ама за жал сум се родил кога околу нас има верници, па за да се разликувам, се нарекувам атеист. Ако добро те сфатив?Јас сум против идејата да се биде атеист, а не против луѓето.
Тоа што испаѓа туча е знак дека нешто смрди.
Обично на лагата и треба сила за да се прогура.
Тоа и се прави, ама за нејзина несреќа не ебам жива сила.
И така доаѓаме до ситуации(кавги) на форумов.
Целата идеја за оставање на тие работи е за помош на црквата. Ако не се лажам (мислам дека е така ако не е поправете ме), сите тие работи (зејтин, шеќер, пешкири ...) се даваат на социјалните семејства.Зошто свештените лица дозволуваат простодушната раја во црквите да остава пари,зејтин,шеќер,хулахопки,чорапи,пешкири и др. работи на иконите,пред иконите,до иконите и сл.???Ова го нема во ниту еден храм на ниту една друга религија.Брука !!
Атеизмот у суштина не е тоа што се прокламира.Па и јас сум против идејата да се биде атеист, и против идејата да се биде верник. Ама за жал сум се родил кога околу нас има верници, па за да се разликувам, се нарекувам атеист. Ако добро те сфатив?
Тоа што некои ставови преовладуваат кај атеистите не значи дека се ексклузивни за атеизмот или дека атеизмот ги направил така да размислуваат. Тоа што така размислуваат ги натерало да се наречат атеисти.Атеизмот у суштина не е тоа што се прокламира.
Тоа е проблемот....еве како за пример:
Нека се јави некој атеист што верува во реинкарнација....
да речеме. Не викам дека постои реинкарнацијата, ама еве еден тест.
Тоа што ги натерало да се нарекуваат атеисти е сосема друго.....Тоа е општеството, поточно образованието.Тоа што некои ставови преовладуваат кај атеистите не значи дека се ексклузивни за атеизмот или дека атеизмот ги направил така да размислуваат. Тоа што така размислуваат ги натерало да се наречат атеисти.
Е добро, кажи ми што е третото.Тоа што ги натерало да се нарекуваат атеисти е сосема друго.....Тоа е општеството, поточно образованието.
И се тоа е добро смислена игра.
Ова не значи дека религиите се исправни, да се разбереме.
Мислам дека шише зејтин или пакетче хулахопки да седат покрај икона не личи.Целата идеја за оставање на тие работи е за помош на црквата. Ако не се лажам (мислам дека е така ако не е поправете ме), сите тие работи (зејтин, шеќер, пешкири ...) се даваат на социјалните семејства.
Третото е твојот, и само твојот пат.Е добро, кажи ми што е третото.
Se prodavaat po poeftina cena.Целата идеја за оставање на тие работи е за помош на црквата. Ако не се лажам (мислам дека е така ако не е поправете ме), сите тие работи (зејтин, шеќер, пешкири ...) се даваат на социјалните семејства.
Нормално дека има! Што мислиш како инаку Стефан би возел мерџо P305 од скромни 100 000 евра, а?Sekoja fokusirana pozitivna energija ima efekt.
Ама јас ќе живеам само многу мал дел од таа вечност. Немам време.Третото е твојот, и само твојот пат.
Ослободен од сите предрасуди, во потрага по вистината.
А вистината е таква мистерија, да треба цела вечност за да ја пронајдеш