DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Шо, дедо боже да не му одржал лекција по архитектура?Шипки варени.
Шо, дедо боже да не му одржал лекција по архитектура?Шипки варени.
„ И никого на земјата не нарекувајте го свој ‘татко’, зашто е Еден вашиот небесен Татко.“Значењето што го има духовниот отец на патот на нашето совршенство во Христа истовремено ја открива и неопходноста да имаме, сите да најдеме опитен и сигурен духовен водач. Тоа е наша обврска и наше право.
DBack,WTF? џеб, духовен совет? милостиња?
Абе има тролови на форумов. Има и неуки луѓе, има радикални манипулатори.
Ама само еден е Мики1. Викам ја треба цел под-форум да се отвори за твоите идиотски постови.
„Мајмун како дава разумен и духовен совет“.... хммм....
А да ти цитирам ја еден пост каде еден форумски мајмун дава неразумен совет базиран на духовна логика, сакаш?
Ево, ја су трпелив и ќе сачекам дур то дабарите еволуисат у битија, кои ќе можат да градат бетонски брани...Дабарот, браната ја прави како резултат на еволутивните промени во својот вид.
Сакаш клип на животно што се моли или што се клања? А јас будала, досега те читав сериозно и се мачев да пронајдам логика во твоите тврдења.Затоа, кога барам да ми посочиш клип, во кој е покажан акт на духовна или телесна/материјална добродетел, а кој е производ од слободната човекова волја, да биде „подобие„ Божјо, почнуваш со мајтапење...
Е ајде де, најди ми клип на кој некоја животиња се моли на Бога! Ќе можеш?
Е оти да не? Ако можат слонојте да ги издресират у сликање, може можит и такво нешто...Сакаш клип на животно што се моли или што се клања?.
Од мене Ти е простено...А јас будала, .
Не ти треба таков клип, гледаме насекадеСакаш клип на животно што се моли или што се клања?
Логика барај до науките, философиите и уметностите, овде дискутисаме за духовни и неовосветовни категории.досега те читав сериозно и се мачев да пронајдам логика во твоите тврдења.
Само едно прашање вон контекст. Зошто одеднаш ти се измени дијалектот на пишување? Ти се смачи од македонски литературен јазик?Е оти да не? Ако можат слонојте да ги издресират у сликање, може можит и такво нешто...
--- надополнето: Sep 7, 2011 1:47 PM ---
Од мене Ти е простено...
Да Бог му вградил инстинкт - мудрост програмирана пред раѓањето.Шо, дедо боже да не му одржал лекција по архитектура?
Да де знаеме, животните не дејствуваат со разум, тоа го можат само луѓето. Еволуција не постои. Науката е глупост. И кога ќе ми текне дека бараш животно што прави верски ритуали ми иде на смеење. Стварно не верував дека постојат толку заслепени луѓе.Е оти да не? Ако можат слонојте да ги издресират у сликање, може можит и такво нешто...
Сега полесно ќе спијам.Од мене Ти е простено...
Кој како, ти во верата бараш духовна категорија, јас во верата гледам одлична филозофија за контролирање на масите. Само ме интресира како опстојува толку долго иако е толку прозирна. Тука зборувам за догмите, немам проблем со етиката, баш напротив прифатлива ми е.Логика барај до науките, философиите и уметностите, овде дискутисаме за духовни и неовосветовни категории.
А зошто животните, кои неможат да му се кланјат на господ, тогаш се создадени? Или не се вредни за обљубување? Или не се доволно интелектуално развиени да го сватат концептот за Бог, па затоа се исклучуваат од сите дискусии дека се преодредени и за добро и за зло и за креативност ( да се надоврзам на клипчинјата) Добро и зло кое демек е создадено од некој.Да Бог му вградил инстинкт - мудрост програмирана пред раѓањето.
Си чул за богомолката?DBack,
Е ајде де, најди ми клип на кој некоја животиња се моли на Бога! Ќе можеш?
Зависи што подразбираш под „разум“ и како го дефинираш разумот. Најпрецизно е да се каже дека животните дејствуваат согласно нивните инстинкти.Да де знаеме, животните не дејствуваат со разум, тоа го можат само луѓето. Еволуција не постои. Науката е глупост.
Ако физичкиот изглед на некој инсект наликува на нешто што за нас претставува молење тоа не значи дека оваа сустештво „Му се моли на Бог“ Ако малце прочиташ ке ти стане јасно дека богомолката е инсект кој е канибалист (ги јаде своите партнери при и после оплодување и тоа почнува од главата за да може процесот на оплодување да трае и понатаму иако мажјакот е веке мртов (да женските богомолки го прават тоа))Си чул за богомолката?
Јас мислам дека чорбаџијата беше саркастичен.Ако физичкиот изглед на некој инсект наликува на нешто што за нас претставува молење тоа не значи дека оваа сустештво „Му се моли на Бог“ Ако малце прочиташ ке ти стане јасно дека богомолката е инсект кој е канибалист (ги јаде своите партнери при и после оплодување и тоа почнува од главата за да може процесот на оплодување да трае и понатаму иако мажјакот е веке мртов (да женските богомолки го прават тоа))
П.С. Само чекам погоден момент за да ја вметнам целата таа илузија што се тврди во библијата дека жените треба да се потчинети под мажите.