DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Абе, верник еден неразбран, доста више ми се качиш на врат. Ако сакаш да збориш - збори. Не туку кукај и се јадај наоколу. Мислам дека на никого не му се интересни твоите кукумјавки. Лично, ама ич не ми смета што ми се рајцаш, дури и ми е симпатично, ама ја труеш темава и ја гасиш дискусијата. Знам дека така ќе си пораат, ама таква моќ на овој форум ти немаш. Јеби га.И зошто пак ми цитираш од англискиот превод. Дали оти таму зборот зло, ти одговара на твоите сатанистички толкувања? Оти кај нашиот превод не е преведено зло, него има друг збор. Можеби и на јапонски ќе ми цитираше доколку таму би бил искористен некој позначителен збор.
Ова е тема за дискусија. Ти не дискутираш. Дали ме разбираш? Ти си, друже, тотално аут на темава. Де, опрај се малку.
Ти цитирам од верзијата на Крал Џејмс, пошто таа е основата од која се правени сите останати современи преводи. Ако треба нешто да се цитира, тогаш тоа е KJV. Ова, како верник, треба да си го знаеш. Да знаев хибру или старогрчки, ќе ти цитирав од нив.
На ова прашање, освен манипулаторот Чорбаџија и од-тебе-многу-почитуваниот-ГУРУ-за-православието Мики1, никој друг верник не се произнесол, вклучувајќи ве и тебе и оној со подвоената личност и 40 никови. Ако се сметаш за способен да изаргументираш некаква позиција по прашањето, јас со големо задоволство ќе ја прочитам и ќе и обрнам должно внимание. Ако не - сиктер! Сори, али сиктер!