DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.557
И зошто пак ми цитираш од англискиот превод. Дали оти таму зборот зло, ти одговара на твоите сатанистички толкувања? Оти кај нашиот превод не е преведено зло, него има друг збор. Можеби и на јапонски ќе ми цитираше доколку таму би бил искористен некој позначителен збор.
Абе, верник еден неразбран, доста више ми се качиш на врат. Ако сакаш да збориш - збори. Не туку кукај и се јадај наоколу. Мислам дека на никого не му се интересни твоите кукумјавки. Лично, ама ич не ми смета што ми се рајцаш, дури и ми е симпатично, ама ја труеш темава и ја гасиш дискусијата. Знам дека така ќе си пораат, ама таква моќ на овој форум ти немаш. Јеби га.
Ова е тема за дискусија. Ти не дискутираш. Дали ме разбираш? Ти си, друже, тотално аут на темава. Де, опрај се малку.
Ти цитирам од верзијата на Крал Џејмс, пошто таа е основата од која се правени сите останати современи преводи. Ако треба нешто да се цитира, тогаш тоа е KJV. Ова, како верник, треба да си го знаеш. Да знаев хибру или старогрчки, ќе ти цитирав од нив.
На ова прашање, освен манипулаторот Чорбаџија и од-тебе-многу-почитуваниот-ГУРУ-за-православието Мики1, никој друг верник не се произнесол, вклучувајќи ве и тебе и оној со подвоената личност и 40 никови. Ако се сметаш за способен да изаргументираш некаква позиција по прашањето, јас со големо задоволство ќе ја прочитам и ќе и обрнам должно внимание. Ако не - сиктер! Сори, али сиктер!