Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Знаеш, речиси сите дискусии на овој подфорум се сведуваат на толкување што сакал Господ, колку сакал и дали воопшто сакал.
Некои од најголемите проблеми и грешки во било која религија се неразделно поврзани со крајната убеденост дека Бог сакал едно наместо друго, или дека сакал само едно наспроти се` друго.
Првата + војна папата ја започна се повик кој ни малку не се разликуваше
од она што е цитирано.
Шо бе го кривиш папата?
Исус е тој кој повикувал на убивање на нехристијаните папата само ги следел сатанистичките постапките на Исус

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Шо бе го кривиш папата?
Исус е тој кој повикувал на убивање на нехристијаните папата само ги следел сатанистичките постапките на Исус
На убивање повикувале оние кои Исус го разбрале на начин на кој ти си го разбрал...:tapp:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
На убивање повикувале оние кои Исус го разбрале на начин на кој ти си го разбрал...:tapp:
па немаат сите дарба ко шо имаш ти едно да читаш десето да сватиш сигурно и некои гласови од Исус слушаш чат пат така па знаеш што сакал да каже?

Исус:
'СИТЕ ОНИЕ КОИ НЕМА ДА МЕ ПРИФАТАТ КАКО НИВЕН КРАЛ ДОНЕСЕТЕ ГИ И УБИЈТЕ ГИ ПРЕД МЕНЕ'

Исус основоположник на џихадот :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
па немаат сите дарба ко шо имаш ти едно да читаш десето да сватиш сигурно и некои гласови слушаш чат пат така?

Исус:
'СИТЕ ОНИЕ КОИ НЕМА ДА МЕ ПРИФАТАТ КАКО НИВЕН КРАЛ ДОНЕСЕТЕ ГИ И УБИЈТЕ ГИ ПРЕД МЕНЕ'

хахахах да не пукниш ме изнасмеа, а да те прашам сега ја поинаку...за кое од 30 евангелија зборуваш?
Знаеш дека биле преку 30, дека кој како идел на власт ги изменувал, уништувал, одземал и додавал како што му одговара? Вистинското христијанство умре на крстот заедно со Џизс...
Или слабо си информиран нешто...:vozbud::pusk:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
хахахах да не пукниш ме изнасмеа, а да те прашам сега ја поинаку...за кое од 30 евангелија зборуваш?
Знаеш дека биле преку 30, дека кој како идел на власт ги изменувал, уништувал, одземал и додавал како што му одговара? Вистинското христијанство умре на крстот заедно со Џизс...
Или слабо си информиран нешто...:vozbud::pusk:
па просветли не бе Магнусе кажи ни што ти збори Исус за она вистинското христијанство што поточно мислел кога повикал на убивање бар така кажал според евангелието на Лука а според твоето евангелие како било?:helou:

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Исус:

KOGA I KADE ISUS GO KAZAL OVA? STO ZBORUVAS BE PRIJATELE?

KADE VO LUKA? KOJA GLAVA, KOJ STIH????:helou:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Koга ќе се симне Богот Семоќен пак на земјата? Нели требаше на почетокот на вториот милениум?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Koга ќе се симне Богот Семоќен пак на земјата? Нели требаше на почетокот на вториот милениум?
Зошто да се симне? Јас не гледам причина...Или ти можеби да?

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Procitaj go 24 poglavje od Matej vo Noviot Zavet.

"I koga sedese vo Eleonskata gora, pri Nego dojdoa ucenicite Negovi nasamo i Mu rekoa:" Kazi ni, koga kje bide toa, i kakov kje bide znakot na Tvoeto doagjanje i za svrsetokot na svetot?"

A Isus im rece : " Za toj den i cas nikoj ne znae, nitu angelite nebesni, a samo Mojot Otec."( Matej 24:3, 36).

A

amco2009

Гостин
Procitaj go 24 poglavje od Matej vo Noviot Zavet.

"I koga sedese vo Eleonskata gora, pri Nego dojdoa ucenicite Negovi nasamo i Mu rekoa:" Kazi ni, koga kje bide toa, i kakov kje bide znakot na Tvoeto doagjanje i za svrsetokot na svetot?"

A Isus im rece : " Za toj den i cas nikoj ne znae, nitu angelite nebesni, a samo Mojot Otec."( Matej 24:3, 36).

E dobro sega Isus spored Hristijanite e Bog. Ako e Bog bi trebalo da go znae odgovorot i na ova prasanje

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
E dobro sega Isus spored Hristijanite e Bog. Ako e Bog bi trebalo da go znae odgovorot i na ova prasanje

ISUS mnogu jasno kazal deka koga bil vo toj moment na Zemjata samo Negoviot Nebesen Tatko, Semokniot BOG go znael toa.

Sega, ti kako musliman kolku i veruvas na Biblijata e drugo prasanje. Pozdrav!:smir:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ц...

Ќе да се три Бога: Отец и Син и Свет Дух, пресвета, единосуштна, животворна и неразделна Света Троица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom