Прашања за Исламот III

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Точно, и моите деца ќе го имаат овој прекрасен живот како мене... ќе прават како им е волја, со кого им е волја и каде им е волја... ;)
Ќе излегуваат разголени ако тоа им е волја, ќе се лигават и муслимани и христијани и сите по нив и нивната човечка убавина, ќе им бидат патека кон гревот на сите религиозни преку тајни мисли и копнежи на нивните души, и само тие самите ќе одлучат со кој како кога кому :)
А ако муслиман крене рака за да ја сопре, ќе му ја пресечам раката и фрлам на кучињата! :)

Не мислиш дека со твоето „упатување“ создаваш роб и неспособен млад човек кој што нема да може да се контролира во овој нов свет во кој се живее?
Ќе види разголена девојка или во хеланки... што ќе направи твојот ценет син? Ќе сврши во гаќи? ќе избега дома? Ќе викне по Аллах да го зачува од демонот - човек?
Ќе ја советува да се покрие целата?
Сексуалната слобода е првата работа која мора да ја дозволи исламот ако сака да биде прифатен како „не-црна“ религија... Или ти веруваш дека не смее ништо да се менува во религијата?

Инаку, каде живееш ти? Освен дома?

Muki-20

Маркетинг и финансиски консултант
Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Знам дека сето ова го кажуваш од инает, терај дајле. Само замисли доколку блудничиш со некоја недозволена жена за тебе, во тој момент помисли на твојата ЌЕРКА како го прави истото дело со некој дечко недозволен на неја, истото замислиго за твојата МАЈКА, ЖЕНА или СЕСТРА. Затоа што жртвата на која што “ти ќе блудничиш“ ќе биде нечија СЕСТРА, МАЈКА или ЖЕНА, затоа помисли го тоа како твојата МАЈКА, ЖЕНА, ЌЕРКА, СЕСТРА, итн блудничат со недозволени мажи, а потоа КАЖИ ДАЛИ БИ ДОВОЛИЛ ДА ГО ПРАВАТ ОНА ШТО СИ ГО ПРАВЕЛ ТИ.

Се додека живеме во ваков систем унживај никој ништо неможе да му направи, а доколку има шеријат ШЕРИЈАТОТ Е ПРАВЕДЕН И ЗА МУСЛИМАНИ И ЗА НЕМУСЛИМАНИ така што секој ќе си ја добие содветната казна.

Во исламот е НАРЕДЕНО ЖЕНЕЊЕ И МАЖЕЊЕ, за тие кои можат да го направат тоа, за да се зачуваат токму од тие работи, а доколку не се во можност си има прописи кои личноста треба да ги прави за да се спречи од забранетиот неморал.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Се додека живеме во ваков систем унживај никој ништо неможе да му направи, а доколку има шеријат ШЕРИЈАТОТ Е ПРАВЕДЕН И ЗА МУСЛИМАНИ И ЗА НЕМУСЛИМАНИ така што секој ќе си ја добие содветната казна.
Научи македонски едвај те разбрав.... :D
Друго, секој си одговара за своето разбирање на светот и своите дела!
Ако некој не е задоволен од мојата ќерка, нешто не прави таа ко што треба или пак не се еден за друг тие двајца... или пак тој некој сака да „шета“... Двајца возрасни можатда си решат проблемите и без коранот и алах и казнување од страна на некаков си „шеријатски правилник“ за однесување на Земјата...

Мајка ќерка бла бла... СЕКОЈ ИМА ПРАВО ДА БЛУДНИЧИ ако тоа му е волја! И ако некој се дрзне да засмета, треба да му се соблечат панталоните и да се види дали не е попален со тоа што ќе казнува некој друг!

Ако таа нечија ќерка, мајка и жена се подава за блудничење и задоволување, јас немам што да се грижам и да имам некаква си нечиста совест! Таа одлучила, јас исполнувам... што има коранот со тоа? Двајца возрасни со едногласен договор решаваат да имаат оргии и секс и пиење и се останато...
Зошто коранот го забранува тоа? Го штити неспособниот да си ја задржи жената или мажот? Тоа е тоа?

Која бре казна муслиманину твојот закон ќе ја сподели на мене блдниот и желен за оргии?
Која правдина бре муслиманину ти мене ќе ми ја понудиш кој што го презира твојот Алах на пример и кој што не дозволува да му се зборува за него кога седам на маса и пијам и лумпувам? Хм? Ајде објасни ми ...
Твојата политичка религија ќе казнува некој (водејќи се по света книга која дава само духовен пат, и тоа еден од многуте патишта) заради нековата сексуална активност? WHAT?

Јас прашувам зошто тоа е забрането и ми давате човечки оправдувања... нечии ќерки, нечии мајки... па и нечии татковци па што и браќа исто така...
ЗОШТО БЛУДОТ ГО ВРЗУВАТЕ СО ЖЕНАТА КОГА МАЖОТ ПОВЕЌЕ БЛУДНИЧИ? ХМ?

P.S. Секој маж и секоја жена е дозволена ако луѓето кои мислат да „општат“ имаат едногласен договор! ;) Од каде тоа „недозволено“ не знам...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Ти не си ни почнал, не пак да завршуваш.... Наместо да гледаш туѓите што прават, гледај твоите да не блудничат и да не те лажат како се све по ислам. Светот не живее по коранот, ами по други закони, наши... :D

Моите не следат религии... уживаат во животот.
Јас прашав нешто, ЗОШТО КОРАНОT ЗАБРАНУВА, а ти ми даваш човечки оправдувања... има врска божеството со блудот?
Божествена книга треба да ми даде друг одговор, а не ваков, како твојот. Ти ми даваш твој одговор, не ми треба твој одговор, не си доволно искусен за да ми даваш одговор за блудот! ;)
Твојот став е небитен...

И пак жените ги правите ороспии а мажите се ок... Зошто така? Зошто моите блиски да ги гледам САМО со различни МАЖИ? Па моите блиски се и машки и женски пол и си сакаат женски и машки, соодветно :D Ќе ми биде мило да ги гледам со различни МАЖИ и ЖЕНИ! Да :D
Замисли јас си го гледам синот со разни жени низ град и ми е ќеф што е ловец на убави девојки, како Пан. И ми е мило што не бира по религии или нација... ослободен е од тие стеги што ги дава религијата (ништо не зема насила, да се разбериме)! :D
Немам ќерка, што да правам нo би ми било мило да ја гледам како мажи и коленичат заради својата машкост ако нејзе и е тоа волја ;) И реков ако некој се обиде насила да проба нешто, ќе му отидат рацете денес или утре... :)

И јас не те прашав тебе за тоа како ми е мене, како ти е тебе и слично... АМИ ЗОШТО бре Коранот забранува нешто такво? Препишано е од еврејскиот закон? Зошто алкохол, журкање, оргии, секс за една вечер е забрането? Не велам дека не е - ами зошто? Етика? Што бара богот со етиката? Или пак моралот? Ниту еден бог бесконечен не се заморува со морал и етика... излишно е тоа...
Значи, има некоја цел таа забрана... кажи ми ја зошто во света книга бог забранува алкохол? Грчките богови пак премногу го користат за трансови и слични духовни вежби :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Не те разбирам, ако мислиш дека ГО ПОВРЕДУВАВ на членот кој го цитирав се лажеш. Јас му посакав она што и самиот си го посакува, а коа тој тоа што си го посакува самиот за себе, мене тоа ќе ми прави КЕЈФ како што НЕГО МУ ПРАВИ КЕЈФ истото затоа што тој тоа си го дозволува.
Не го повредуваш на членот, се е во ред. Во збирката на собрани жени и мажи што моите блиски ги собираат се и муслимани и христијани и атеисти... Мислете му ја вие :D Кај нас се е дозволено ако и другиот се сложува со тоа :D
Само твоето осудување на нечиј живот (како муслиман што го поткрепуваш со света книга во која не верува осудениот ) што некој (што не верува во твојот коран) сака да му е исполнет со жени, алкохол и слично, е бедно сосема погрешно. И ниту една света книга не би требало да го одобрува тоа, не пак да суди некој според некое религиозно правило... :)
Зарем не е така?

И јас те прашав сосема нешто друго, но ти не ме разбра, ништо страшно... друг ќе одговори можеби ....

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Не го повредуваш на членот, се е во ред. Во збирката на собрани жени и мажи што моите блиски ги собираат се и муслимани и христијани и атеисти... Мислете му ја вие :D Кај нас се е дозволено ако и другиот се сложува со тоа :D
Само твоето осудување на нечиј живот како муслиман што го поткрепуваш со света книга во која не верува осудениот, живот , што осудениот од твоја страна кој што си муслман, сака да му е исполнет со жени, алкохол и слично, е бедно сосема погрешно. И ниту една света книга не би требало го одобрува тоа, не пак да суди некој според некое религиозно правило... :)
Зарем не е така?

И јас те прашав сосема нешто друго, но ти не ме разбра, ништо страшно... друг ќе одговори можеби ....
Јас ти кажувам за тоа што Ти кажуваш дека твоите блиски можат да го прават она што и ти си го правел, т.е. да блудничат. Потоа ти кажувам замисли ја Ќеркати, Сестрати, Женати истото да го прават со туѓи мажи? Но некако поради тврдоглавоста која ја имаш несакаш да признаеш, но терај онака како што си наумил тоа мене ни малку нема да ми наштети.

Те прашувам уште еднаш: Доколку го оправдуваш БЛУДНИЧЕЊЕТО, ДАЛИ ТИ БИ ДОЗВОЛИЛ ТВОЈАТА МАЈКА, ЖЕНА, СЕСТРА, ЌЕРКА, ВНУКА итн, ДА ПРАВАТ БЛУД???? ДАЛИ ТИ ТОА БИ ГО ДОЗВОЛИЛ????

Во Куранот Аллах, на повече места спомнува: И ЧУВАЈТЕ ГИ ВАШИТЕ СТИДНИ/СТРАМНИ/ПОЛОВИ МЕСТА.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Не сум јас тој што ќе им забрани на возрасни личности да прават било што... :)
Да ги мавам од ќотек на сред плоштад бидејќи синот имал секс претходната ноќ?
Ако ми е жена и тоа ми смета ќе се разведам и таа нека си гледа патот, јас мојот... ме разбираш, ме следиш? :)
Мојата мајка, што сака нека прави... сигурно нема да ја прашувам за нејзиниот сексуален живот! И да ја казнувам :D не сум до толку ненормален :D
И реков имам син и има секс и пие и нема никакви забрани ниту од мене ниту од некакви свети книги (освен ако тој самиот не сака некоја книга да му дава забрани за ова или она во животот). Разбираш која слобода и одговорност им е дадена на моите блиски или... научени сте само на камшик и казна метод?

Реков, мојата философија на живеење е 100% различна од исламот...

Ме интересира зошто богот се заморува со вакви забрани, човечки? Зошто? Како може света книга да се заморува со сексот и со алкохолот? :D Како може неограничен бог, да ми зборува што е срамно што не? Кога тоа зависи од искуството на човекот...? Етика и морал демек? Тоа се философски теми, не божествени и неменливи...
Капиш што прашувам? Ако не разбираш, ништо... батали, не знам како да ти објаснам за да разбериш... ти се фати дали моите имаат секс со кој сакаат ако тоа им е волја. Што, се палиш па сакаш да знаеш или ги осудуваш што тоа го прават? :D
Ќе те фатам во замка, внимавај како ќе одговориш...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
машко да блудничи е ОК: само жена ако блудничи НЕ Е ОК. така вика куранот.
ќе се појави прашањето: од кај ми е сега тоа дека за машко е ОК, а за 7енско НЕ. па кој има право да има 4 жени? не ли е тоа дозвола за блуд?

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Не сум јас тој што ќе им забрани на возрасни личности да прават било што... :)
Да ги мавам од ќотек на сред плоштад бидејќи синот имал секс претходната ноќ?
Ако ми е жена и тоа ми смета ќе се разведам и таа нека си гледа патот, јас мојот... ме разбираш, ме следиш? :)
Мојата мајка, што сака нека прави... сигурно нема да ја прашувам за нејзиниот сексуален живот! И да ја казнувам :D не сум до толку ненормален :D
И реков имам син и има секс и пие и нема никакви забрани ниту од мене ниту од некакви свети книги (освен ако тој самиот не сака некоја книга да му дава забрани за ова или она во животот). Разбираш која слобода и одговорност им е дадена на моите блиски или... научени сте само на камшик и казна метод?

Реков, мојата философија на живеење е 100% различна од исламот...

Ме интересира зошто богот се заморува со вакви забрани, човечки? Зошто? Како може света книга да се заморува со сексот и со алкохолот? :D Како може неограничен бог, да ми зборува што е срамно што не? Кога тоа зависи од искуството на човекот...? Етика и морал демек? Тоа се философски теми, не божествени и неменливи...
Некако поеќе тежиш на МАШКИОТ ПОЛ и го оправдуваш ;) Кога вече го спомна тоа со жената, па што би сторил доколку ти се случи и ја гледаш во твојот кревет со туѓ маж?

А Бог не се заморува со ништо тоа е најдобро да го знаеш. Бог ни забранил работи кои верниците треба да се придржуваат на тие забрани да не ги прават, а со тоа да ја докажат послушноста кој Бог. Бог е СЕЗНОЕН и знае што е добро за човекот а што не, што може да го задоволи а што може да го растажи. Затоа БОГ наредува да се прави она што на човекот ќе го направи сречен и задоволен, а забранува се она што може човекот да го направи несречен и тажен.
--- надополнето: 18 март 2013 во 00:54 ---
машко да блудничи е ОК: само жена ако блудничи НЕ Е ОК. така вика куранот.
ќе се појави прашањето: од кај ми е сега тоа дека за машко е ОК, а за 7енско НЕ. па кој има право да има 4 жени? не ли е тоа дозвола за блуд?
Хахах, зарем со сопствена жена е БЛУД, ало човеку назат у школо да се научиш општи правила, АХ МАКЕДОНИЈО САМО КОЛКУ НЕУКИ ЛУЃЕ ЖИВЕАТ ВО ТЕБЕ.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.161
Поени од реакции
12.139
Хахах, зарем со сопствена жена е БЛУД, ало човеку назат у школо да се научиш општи правила, АХ МАКЕДОНИЈО САМО КОЛКУ НЕУКИ ЛУЃЕ ЖИВЕАТ ВО ТЕБЕ.
Не знам... :) Може таа да оди на друго место и јас никогаш да не дознаам... има начини и начини.
Реков ако мене ми смета тоа, доаѓа до развод и чао пријатно - не требаат тука богови и забрани. Ако ми е жена ќе знае што ми смета и ќе знае дека моја волја е да не оди по други мажи или жени :D Ако се дојде до судир на волјите, доаѓа до неизбежното, нели. Со забранување и заплашување од казни, не се создаваат свесни и одговорни луѓе на иднината - нели е така?
И да си прашам:
  • Како може Аллах да смета дека сексот е лошо за човекот? Кога науката вели дека сексот е добра терапија и за умот а и за телото...
  • Како може 20 годишен муслиман - неоженет да нема секс со девојки? Без разлика која религија се...
  • Дали тоа е против-природно?
  • Дали Аллах греши или запишувањето во коранот е недобро забележано? (знам тука следува дека Богот е безгрешен и све знае, ама ете ти доказ дека не знае многу за сексот и потребата од него и ја врзува со еден брак. Што е толку битен бракот?)
  • Дали треба измени - ако се сметаат за етика и морал - тие се менливи работи, нели?
  • Дали таа забрана не е дадена за да чува мажето да не биде „повредено“ ако жената реши да го напушти бидејќи е неспособен да и го исполни секој простор на нејзината суштина?
  • Дали овие забрани се повеќе наменети кон жените за разлика од мажите?
  • Зошто не сметате маж што има 4 жени дека не врши прељуба, а обратно е зло?
  • Дали муслиман има однос со сите жени одеднаш (ако има повеќе од една жена зборувам)? И дали тоа не е оргија?
П.С. Многу прашања ама да не пишувам 100 постови...не мора ти да ги одговориш Muki-20 може и други... ;)

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Не знам... :) Може таа да оди на друго место и јас никогаш да не дознаам... има начини и начини.
Реков ако мене ми смета тоа, доаѓа до развод и чао пријатно - не требаат тука богови и забрани. Ако ми е жена ќе знае што ми смета и ќе знае дека моја волја е да не оди по други мажи или жени :D Ако се дојде до судир на волјите, доаѓа до неизбежното, нели. Со забранување и заплашување од казни, не се создаваат свесни и одговорни луѓе на иднината - нели е така?
И да си прашам:
  • Како може Аллах да смета дека сексот е лошо за човекот? Кога науката вели дека сексот е добра терапија и за умот а и за телото...
  • Како може 20 годишен муслиман - неоженет да нема секс со девојки? Без разлика која религија се...
  • Дали тоа е против-природно?
  • Дали Аллах греши или запишувањето во коранот е недобро забележано? (знам тука следува дека Богот е безгрешен и све знае, ама ете ти доказ дека не знае многу за сексот и потребата од него и ја врзува со еден брак. Што е толку битен бракот?)
  • Дали треба измени - ако се сметаат за етика и морал - тие се менливи работи, нели?
  • Дали таа забрана не е дадена за да чува мажето да не биде „повредено“ ако жената реши да го напушти бидејќи е неспособен да и го исполни секој простор на нејзината суштина?
  • Зошто не сметате маж што има 4 жени дека не врши прељуба, а обратно е зло?
  • Дали муслиман има однос со сите жени одеднаш (ако има повеќе од една жена зборувам)? И дали тоа не е оргија?
П.С. Многу прашања ама да не пишувам 100 постови...не мора ти да ги одговориш Muki-20 може и други... ;)
Сега ќе бегам касно е вече, а утре ако Бог сака ќе ти одговорам доколку нема одговор на овој коментар.

Добра ноќ, и право во кревет

Muki-20

Член од
12 мај 2012
Мислења
253
Поени од реакции
72
Какви се тие прави жени?
Од кој или од што зависи тоа дали 3 жени мене ќе ми се прави жени или не?
Ако ги љубам и почитувам подеднакво и тоа што сум со сите три ним не им смета... зарем јас блудничам? :D
Со сите треба да вклучиш исламска венчавка, за да ти станат ТВОИ СОПАТНИЦИ во животот, тоа сакав да го кажам.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Да затуцан си и тиа многу, Исламот дозволува 4 жени за Мажите, кој ќе се венчаат и ќе му бидат ПРАВИ ЖЕНИ, на кој мажот ќе му ги прижи сите права подеднакво на сите, нема да има однос со сите заедно како што кажа ти погоре, туку си има пропис во тоа. Но глупавиот никогаш нема да свати.
сега треба да те пријавам за навреда? не те нареков со погрдно име нели? но тоа е тоа, неможноста да дискутираш културно пробуваш да ја сокриеш со агресија и прост јазик.
и ДА, за мене е блуд да се има 4 жени. а лицемерно е само машкото да има такво право.
еволуцијата не е насекаде рамномерно застапена, жал ми е

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.507
Поени од реакции
4.384
Muki-20 може и други... ;)

• Zabranite se nameneti i za mazite i za zenite vo ista mera.E sega koj kolku gi praktikuva toa e drug muabet.
  • Ne!Znaci nikakvi orgii ne smeat da se desavaat.Osven sex poedinecno so sekoja zena, kolku i da gi ima mazot.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Јас колку што сум малку запознаена е дека Исламот е реформа. Прво брак со повеќе жени бил дозволен од практична причина, затоа што после смртта на мажот на жената негова не и припаѓало ништо. Затоа Мухамед рекол дека тие жени треба да се згрижат.

Е сеа, пошто Исламот е реформа - зошто не се сменат овие закони сега, затоа што времето е дојдено кога жената добива све што мажот имал, ако имал?

Kajgana Shop

На врв Bottom