Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Само ограничени луѓе сопствените потреби, желби и стремежи се стремат да им ги наметнат на сите останати, и различноста ја сметаат за нешто гнасно и нешто кое треба да се искорени! Кој ти брани тебе да живееш без секс вон брак? Што има да се мешаш во животот на оние што така живеат? Со тебе имаат секс, па ќе им забраниш?1.Да, гнасотија е. Да, ми се допаѓа законот за забрана за секс пред брак и изневерување. Би се решиле голем број на проблеми со тоа. Не би имале повеќе теми на кајгана од типот "Му ја дадов невиноста, не сака да бидеме во врска, ќе се убијам." Што им фалело бре на нашите претци кои чекале брак за да имаат секс? Умреле без секс? Немале среќен живот после? Не, со ова ќе се намали депресијата кај народот, никој нема да се чувствува искористено и отфрлено, ќе има ред и ќе се знае кога и со кого ќе се прават тие работи. Да, го поддржувам ова. Не ми се допаѓа што живеам во свет на изгубен морал и вредности. Безбројни абортуси и тоа што сексот е сведен на животински чин наместо возвишен како што е да се извршува возвишено откако ќе се исполнат сите прописи. Сакаш секс? Биди маж ожени се бе, ако не плаќај курви или силувај некое животно. Жената не е животно и нема што жената да задоволува нечии потреби.
Само на животно му е потребен стап за да не излезе од контрола, и само оној што во другите гледа животни што неможе да се контролираат може да оправдува и да сака систем што ќе казнува и убива луѓе со оправдување дека тоа го прави за да ги заштити останатите!
Ако жената не е животно, зошто да ја казнуваш поради тоа што ќе прави со нејзината чест? Нели не е животно? Нели честа е нејзина? Дали за тебе е логично некој да те казни поради тоа како се однесуваш со нешто кое е твоја сопственост?
Ај погоди на кого мислев, ало!! Кој се оженил со 9 годишно девојче? Еве мала помош - муслиманите го почитуваат и го сметаат за пример.2.Јас не реков да се жениш на 9 години бе ало.
Ама кој си ти да кажуваш како другите треба да се облекуваат бре?! Не ми одговори, што ако мене ме возбудува покриена жена? Дали поради тоа ќе треба да барам да не се покрива, бидејќи јас неможам да се воздржам?3.Се знае отприлика што е пристојно што не. Гради извадени до колена и миничот до газот не се пристојни па ако сакаш на глава застани. Да, не ми е згодно да седам со пријатели и да му ја гледам сестрата полугола. Ете кратко и јасно.