Прашања за Исламот III

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.602
Поени од реакции
9.238
МНОГУ, муслимани во светот има многу, ама малку има луѓе што живеат за Ислам :)
Да не направи превид и сакаше да кажеш дека има малку луѓе што живеат СПОРЕД Ислам?

Изостана објаснувањето за дванаесторо-, седморо- и петоро-имамците. Дали се тие муслимани? Доколку се, зошто ми ја избришавте сликата која е од нив, не ја насликав јас.

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Да не направи превид и сакаше да кажеш дека има малку луѓе што живеат СПОРЕД Ислам?

Изостана објаснувањето за дванаесторо-, седморо- и петоро-имамците. Дали се тие муслимани? Доколку се, зошто ми ја избришавте сликата која е од нив, не ја насликав јас.
Тоа опфаќа се.

А тие одамна не се,пишував и порано за тоа.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.602
Поени од реакции
9.238
Тоа опфаќа се.

А тие одамна не се,пишував и порано за тоа.
Би сакал да ми објасниш кој е Аl Khidr. kajgana1 oбјаснуваше дека тоа е вториот син на Исмаил од кој потекнува Мухамед, но по Интернетов гледам дека за него има сосема поинакви, мистични објаснувања кои не ги разбирам.

Дали во Исламот пред доаѓањето на Антихристот се очекува да дојдат пророците Енох и Илија?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.356
Поени од реакции
84.578
Но сепак човек со таква моќ и внимание да испадне без ниту една слика?
Не е точно тоа. Има слики од Мухамед. Некои од Муслиманите не сметаат дека не треба слики да се прават. Шиитите имаат слики од муслиманските светци (знам дека нема светци у ислам, али немав друг збор), па и од него.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не е точно тоа. Има слики од Мухамед. Некои од Муслиманите не сметаат дека не треба слики да се прават. Шиитите имаат слики од муслиманските светци (знам дека нема светци у ислам, али немав друг збор), па и од него.
И јас имам видено неколку слики од Мухамед само на истите е избришана подоцна главата односно лицето. Но во секој случај има.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Тоа од вас го видоа, вие им дигнавте споменици на сите криминалци и убијци.. па и тие почнаа. :)
Според тебе дали е можно да успее шеријатската држава и колку време би траела?Дали сите муслимани би сакале да бидат подложни на толку строги закони,кои ќе им ги ограничуваат нивните права и слободи?Дали доколку се створи негде и некогаш таква исламска шеријатска држава,самите муслимани не би се освестиле дека е загрозена нивната слобода и би ја уништиле однатре,или би биле понизни и глупави како овци и би ја трпеле манипулацијата и ропството од таквата власт задоволувајки се со тоа дека таква е Алаховата волја.

Kajgana Shop

На врв Bottom