Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Дискутираме бе брат дискутираме...
не ме интересират ставовите ни на леви ни на десни..ако имаш одговор ТВОЈ дај, ако не ке останеш папагал цел живот
па не си мал , мајку му, изгради си твој став, до кога ке живееш со ставовите од другите?

Примети дека чопорот се смири од кога дојде овчарот?
Сигурен ли си дека ова твоево е дискусија?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па јас дадов мој став и го напишав. Што се нервираш :)
Вака само подобро гледаат луѓето дека од твоето „религиозно внатрешно просветлување“ нема ништо.
Постојано користиш простачки имиња со цел да го навредиш соговорникот... Бедно.

Поставувањата прашања во стилот дека ти го знаеш одговорот а другите се тестирани, предизвикува да те зезаат луѓето по форумот. Посебно прашања чиј одговор е внатрешен и единствен за секој човек. Нели, религијата е внатре, единствена за секој.
Ова малку со твој камен по твоја глава :)

Диши... мислите се како вода... или така некако... :)
Примети дека сите сакате да ме анализирате? ... те ваков, те онаков....:pos:

не разбирате ништо од религија и немате никакви ставови тоа атеистиве, затоа ви се одговорите вакви, само каков сум јас, ваков или никаков или заникаде..:pos:

Абе „тепам“ време брат...се смеам на атеистичкиве глупости...

а тоа дека ЗНАМ...што јес ...јес...друже судија

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Што си бе запнал со таа свест, каква врска има со религијата?
Најпосле едно интелигентно прашање...ме изненади море, не очекував тоа од тебе....ке го сменам моето мислење за тебе
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:14 ---
Сигурен ли си дека ова твоево е дискусија?
Да бе брат....мислиш дека не е?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Ова како самиот да се анализираше за прв пат.
Атеистите вакви, телемитите онакви... секој на форумов (а изгледа и реално во твојот живот) нечини ако тој некој ти ја критикува мислата.
Браво... да не требаше со критика да се научи нешто и да се надмине?

Да си ги преиспиташ размислите за светот, излези надвор и види ги луѓето. Пробај да го направиш овој муабет со некоја реална личност. И ќе видиш за што ти се зборува.
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:16 ---
Не е дискусија. Ова е дрдорење со 2 збора на крајот со ? и нормално ако се изнервираш по некој погрден збор за соговорникот :)

Просветлен, браво :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ова како самиот да се анализираше за прв пат.
Атеистите вакви, телемитите онакви... секој на форумов (а изгледа и реално во твојот живот) нечини ако тој некој ти ја критикува мислата.
Браво... да не требаше со критика да се научи нешто и да се надмине?

Да си ги преиспиташ размислите за светот, излези надвор и види ги луѓето. Пробај да го направиш овој муабет со некоја реална личност. И ќе видиш за што ти се зборува.
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:16 ---

Не е дискусија. Ова е дрдорење со 2 збора на крајот со ? и нормално ако се изнервираш по некој погрден збор за соговорникот :)

Просветлен, браво :)
Еднаш те предизвикав да го анализираме Патанјали...и ти реков дека книга ке ти напишам за него...ама ти си побегна од страв...да не се засрамиш....
поради тоа сега користам атеистички тип на разговор.....кратко , со прашање...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Ако е книгата како до сега што пишуваш на форум, јас не сум избегал. Туку мудро сум те игнорирал и сум се спасил и тоа на големо.
А сигурно сум спасил и некој друг со тоа... :)

П.С. И доста со тоа твое бедно мерење пен*си на форумов. Не научи зошто сум јас овде?
Секако сум подобар од тебе... :) Пукни од мака сега :drk: (ова не ми требаше :) )

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ако е книгата како до сега што пишуваш на форум, јас не сум избегал. Туку мудро сум те игнорирал и сум се спасил и тоа на големо.
А сигурно сум спасил и некој друг со тоа... :)

П.С. И доста со тоа твое бедно мерење пен*си на форумов. Не научи зошто сум јас овде?
Секако сум подобар од тебе... :) Пукни од мака сега :drk: (ова не ми требаше :) )
мајка бежанија никад није плакала...
море на многу теми бегаш кога те притиснам...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
мајка бежанија никад није плакала...
море на многу теми бегаш кога те притиснам...
Исто како ти што бегаш од прашањето ко ѓаолот од крстот, Која е трета религија на светот. Аман не е срамота да кажеш дека не знаеш. Ионака си тапа за религиите.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Значи сум премногу мудар што те игнорирам, се чудам сега како ли ги трпам овие муабети... :)
Сигурно е кафето телемитско што го пијам во канцеларијата... ми ставиле пак нешто! :eek:

Гурџи, аман зарем навистина си дојден да се докажуваш по форуми(и тоа на теми за религија) за да оставиш некаков впечаток, како и да е?
Заради тебе во иднина кога некој ќе дојде да чита на форумов, уште толку нема да ги поднесува религиозните, бидејќи ќе мисли дека сите се ко тебе.

Кога веќе велиш дека си свесен и секој втор збор ти е свесност... мисли што пишуваш и преиспитувај си ги делата, ако ги имаш.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Најпосле едно интелигентно прашање...ме изненади море, не очекував тоа од тебе....ке го сменам моето мислење за тебе
Ме боли левото маде што мислиш ти за мене, туку не ми одговори на прашањето?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Значи сум премногу мудар што те игнорирам, се чудам сега како ли ги трпам овие муабети... :)
Сигурно е кафето телемитско што го пијам во канцеларијата... ми ставиле пак нешто! :eek:

Гурџи, аман зарем навистина си дојден да се докажуваш по форуми(и тоа на теми за религија) за да оставиш некаков впечаток, како и да е?
Заради тебе во иднина кога некој ќе дојде да чита на форумов, уште толку нема да ги поднесува религиозните, бидејќи ќе мисли дека сите се ко тебе.

Кога веќе велиш дека си свесен и секој втор збор ти е свесност... мисли што пишуваш и преиспитувај си ги делата, ако ги имаш.
во канцеларија работиш брат?
абе јас сум во последната фаза на произвотството...утовар истовар...:pos:
само доста медитирам....денес од 5 до 13ч, помалку медитирав....затоа ке ми ебат мамата на крајот од месецот..пола плата...:pos:
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:35 ---
Ме боли левото маде што мислиш ти за мене, туку не ми одговори на прашањето?
не соодветна тема....најди си соодветна тема и ке дискутираме.....само не оди во наука...нели се сте свесни тоа научниците

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кој за што учел, брат. :P

Сега одиме офтопик... а јас не сакам опомени.
Пријатно...
а плата ти даваат за да чмаеш по цел ден на форумов?
сам си давам 2 казнени поени за ова...:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom