Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
за да оставиш некаков впечаток, како и да е?
Тој веке остави впечаток, впечаток на кловн за исмевање.
не соодветна тема....најди си соодветна тема и ке дискутираме.....само не оди во наука...нели се сте свесни тоа научниците
Ако не е соодветна тема зошто од преска го дрвиш со таа свест...
Еве уште еден доказ за погорното.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
а плата ти даваат за да чмаеш по цел ден на фотумоф?
сам си давам 2 казнени поени за ова...
Не знаат дека сум на форумов... ако знаат, тешко мене.
Сите ќе сакаат да бидат, а го блокиравме, за да не висат тука вработените. :)

Абе јас сум шеф, нема зафрканција. :love:
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:41 ---
gurdjieff се буни понекогаш и тоа може да му се прости. Секако не е свесен цело време како што му тврдат Гурџиев и Ошо. Тој заборава дека тие велат и дека треба да се работи за да се биде свесен, но тој изгледа „медитира“ - го пушта умот на пасење додека растовара роба, за да не се заморува многу.

А дека е кловн, да не бидеме сурови... едно е човек на форум, друго е во живо. Нели...
Додека не се потврди, останува невин... или така некако :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тој веке остави впечаток, впечаток на кловн за исмевање.

Ако не е соодветна тема зошто од преска го дрвиш со таа свест...
Еве уште еден доказ за погорното.
Затоа што сите атеисти мислите дека сте свесни....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Сите луѓе СЕ свесни, во својот универзум. Проблемот е дали се проширува тој универзум. Јасно јет?
Нема тука врска атеисти, будисти, сељаци, педери, курви, директори... каква сакаш придавка стави до човекот, исто ти е.

Малку се буниш ти... со генерализацијата за луѓето. Затоа и се расправаш со сите, по се изгледа.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Да, свесни сме. Друго нешто нејасно?

А дека е кловн, да не бидеме сурови... едно е човек на форум, друго е во живо. Нели...
Не знам за тебе, на мене таков впечаток ми остава.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Не знам за тебе, на мене таков впечаток ми остава.
Сите сме различни, и јас на различни луѓе различен впечаток оставам. Што да се прави... така е позабавно а и подобро.
Замисли сите да бевме религиозни... или сите да бевме атеисти...
Не бре, дај ми 7 бои и ќе ти го обојам светот :) Нема да биде кој знае што де (не сум уметник) но барем ќе гледаме. :pos:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Општеството наметнува закони, за твоето понашање со надворешниот свет, додека религијата е само твое, интимен дел од тебе, никој не мозе да ти каже во што да веруваш
Ај сега објасни ми што е тоа верување?
Веруваш во нешто, затоа што не можеш да го докажеш, нема потврда дека такво нешто постои, ако можеш да доказеш тогај тоа го ЗНАЕШ и за тоа постојат факти и докази

Нели тоа атеистиве се фалефте дека ЗНАЕТЕ а НЕ ДА ВЕРУВАТЕ....

Реинкарнацијата е ВЕРУВАЊЕ или ЗНАЕЊЕ?

Болдот е точен со мала напомена бидејки ти си користиш твоја дефиниција за тоа што е религија (и не сакам тука да невлегувам во непотребни дебати а оваа твоја дефиниција е исто како да почнеш да викаш дека 2+2=5 бидејки ти така си ја дефинирал таа ознака а сите други користат ознака 4)

Делот за Верување е точен исто, верувањето е потреба во нешто што не го знаеш и не можеш дса го докажеш.

Делот за Атеистите и не си баш јасен. Да ние или знаеме или не знаеме. Но во таа категорија не спагаа лугето како индивидуи. Тука спагаат само завршени дејствија или дејствија кои претходно се случиле а се повторуваат.

Реиркарнацијата ?(ова е мое лично мислење) е знаење бидејки јас се имам реирканирано и затоа не ги сакам сите монотеистички религии уште од времето кога сум бил табула раса бидејки ме имаат сигурно спалено на клада.;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не знаат дека сум на форумов... ако знаат, тешко мене.
Сите ќе сакаат да бидат, а го блокиравме, за да не висат тука вработените. :)

Абе јас сум шеф, нема зафрканција. :love:
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:41 ---

gurdjieff се буни понекогаш и тоа може да му се прости. Секако не е свесен цело време како што му тврдат Гурџиев и Ошо. Тој заборава дека тие велат и дека треба да се работи за да се биде свесен, но тој изгледа „медитира“ - го пушта умот на пасење додека растовара роба, за да не се заморува многу.

не те научи кроули да не си ставаш етикети?
--- надополнето: 24 август 2012 во 16:55 ---
Сите луѓе СЕ свесни, во својот универзум. Проблемот е дали се проширува тој универзум. Јасно јет?
Нема тука врска атеисти, будисти, сељаци, педери, курви, директори... каква сакаш придавка стави до човекот, исто ти е.

Малку се буниш ти... со генерализацијата за луѓето. Затоа и се расправаш со сите, по се изгледа.
само со будистичките атеисти и со секташите...[/quote]

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Постојано сакаш да не те разберат луѓето на кои им зборуваш?
Па што бараш на форум? Што воопшто зборуваш кога без разбирање не може ниту да се направи реална конверзација...
Зарем не е исто да одиш на плоштад и да зборувап постојано без да ти е грижа кој те слуша и кој те разбира?

Атеистите почнаа да ми имаат логика после ваквите твои испади. А уште не си ни почнал. До 12 вечер, кој знае што се ќе излезе од муабетов...
Keep going... (y)

P.S. Избриши си го промашениот пост, каде ти се промашени цитатите... да изгледа „фино“ :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
прекинувам...и така ми ги бришат постовите....ги оставаат само оние каде ме нарекувате кловн...:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
прекинувам...и така ми ги бришат постовите....ги оставаат само оние каде ме нарекувате кловн...:pos:
И сигурно не си свесен зошто ти ги бришат нели?
Пак се криви... другите...

Ајде, имај убав остаток од денот... и помалку нервози бидејќи некој е атеист, а друг телемит.
Тоа води до болка...

Take care....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Нека не те навредува вистината, ионака тие постојат да ја засмејуваат публиката, и добро ти оди, не се откажувај, можеш и да напредуваш на тој план.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Болдот е точен со мала напомена бидејки ти си користиш твоја дефиниција за тоа што е религија (и не сакам тука да невлегувам во непотребни дебати а оваа твоја дефиниција е исто како да почнеш да викаш дека 2+2=5 бидејки ти така си ја дефинирал таа ознака а сите други користат ознака 4)

Делот за Верување е точен исто, верувањето е потреба во нешто што не го знаеш и не можеш дса го докажеш.

Делот за Атеистите и не си баш јасен. Да ние или знаеме или не знаеме. Но во таа категорија не спагаа лугето како индивидуи. Тука спагаат само завршени дејствија или дејствија кои претходно се случиле а се повторуваат.

Реиркарнацијата ?(ова е мое лично мислење) е знаење бидејки јас се имам реирканирано и затоа не ги сакам сите монотеистички религии уште од времето кога сум бил табула раса бидејки ме имаат сигурно спалено на клада.;)
за еден кловн доста паметни работи сум кажал.....:P
а можам да бидам и нејасен...поготово кога сакам
--- надополнето: 24 август 2012 во 17:32 ---
Нека не те навредува вистината, ионака тие постојат да ја засмејуваат публиката, и добро ти оди, не се откажувај, можеш и да напредуваш на тој план.
ВИСТИНАТА....де потсети ме тоа атеистички збор е или религиозен?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Појма немам. Ти шо велиш? Религиозен е или атеистички? Онака според твоите паметни кловновски размисли?

П.С. Знаеш која е 3-та религија во светот?

Ezekiel

Андерковер Шабан
Член од
21 август 2012
Мислења
22
Поени од реакции
16
Да цитирам извесен библиски фраер, задно со презирот содржан во оригиналниот цитат: "Што е вистината?"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom