Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Брат..на која тема за религија да дискутираме....или религијата е срање за тебе....ако е така, не разбирам зошто спиеш на подфорумот
На темата: Што добро направила религијата.

Јас спијам на подфорумот? :pos:Го отворив подфорумот после 2-3 недели, но што да видам, на запад ништо ново, филмање и нонсенс глупости до даска.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кој тоа се пофалил дека знае дали Бог постои или не?Еве посочи еден пост,докажи го тоа што го тврдиш.Вака само празни зборови.
Инаку,реинкарнацијата е мит,што се однесува до мене.За тебе може во најдобар случај,само верување да биде.Или пак се сеќаваш на минатите животи,дај сподели со нас не биди себичен?:D
А што тврдам јас....дека Бог постои? ај најди го тај мој цитат..или ги вадеш од ракав....оди прочоитај на темата КОЈ Е БОГ? што имам кажано...можеби ќе научиш нешто
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:31 ---
На темата: Што добро направила религијата.

Јас спијам на подфорумот? :pos:Го отворив подфорумот после 2-3 недели, но што да видам, на запад ништо ново, филмање и нонсенс глупости до даска.
Не ти се јасни многу поими...религија е нешто во тебе, ... не ја барај надвор од тебе...
не ја свакај религијата како хиерархија која сака да има власт над лугето...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
А што тврдам јас....дека Бог постои? ај најди го тај мој цитат..или ги вадеш од ракав....оди прочоитај на темата КОЈ Е БОГ? што имам кажано...можеби ќе научиш нешто
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:31 ---

Не ти се јасни многу поими...религија е нешто во тебе, ... не ја барај надвор од тебе...

Како бе не постои БОГ?

Постои, а жално е ако не си воспоставил контакт со него сеуште.

M

Muranyi

Гостин
Мене навистина не ми е грижа што тврдиш ти,одамна престанав за сериозно да те сфаќам.Не знам дали се приметуваш дека на секое поставено прашање до тебе одговараш со прашање.Така да дискусија со тебе е излишна.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

:facepalm:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како бе не постои БОГ?

Постои, а жално е ако не си воспоставил контакт со него сеуште.
Мене навистина не ми е грижа што тврдиш ти,одамна престанав за сериозно да те сфаќам.Не знам дали се приметуваш дека на секое поставено прашање до тебе одговараш со прашање.Така да дискусија со тебе е излишна.
ти воспостави?
Ах бе Гурџи:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не се приметувам...:pos:..
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:39 ---
Навистина одговара со прашања :)
The Dictator , добра анализа :)
Like it...
Дојде и овчарот на чопорот...добре дојде....добар си?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Нели ти беше оној што зборува за Ошо; Гурџиев, постојано свесен, се разбираш и се правиш во согласност со универзумот, а не приметуваш што зборуваш и како?
Аман бре :) Ветер и магла... поеќе ветер, маглата барем има влага...

Нема овој „чопор“ овчар... само овци имаат овчари. Де сврти библијата и види го „јагнето божјо“ кое виси на крстот, таму ќе си бараш овчари и стада.
Оди бркај еребици, а ние ќе гониме нимфи :) Како чопор!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Нели ти беше оној што зборува за Ошо; Гурџиев, постојано свесен, се разбираш и се правиш во согласност со универзумот, а не приметуваш што зборуваш и како?
Аман бре :) Ветер и магла... поеќе ветер, маглата барем има влага...

Нема овој „чопор“ овчар... само овци имаат овчари. Де сврти библијата и види го „јагнето божјо“ кое виси на крстот, таму ќе си бараш овчари и стада.
Оди бркај еребици, а ние ќе гониме нимфи :) Како чопор!
Значи..ВЕРУВАШ во свеста кај човекот?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Значи..ВЕРУВАШ во свеста кај човекот?
Значи, јас еднаш одамна имав кажано за верата и знаењето. Го делам истото мислење со Елифас Леви.
Да не се повторувам постојано за едно та исто.
Ќе разгледаш по форумот и ќе најдеш што сум рекол.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Напротив, како атеист, и тоа прилично милитантен, многу ме интересира религијата. Лагата наречена религија е премногу влијателна за да им се остави на религиозните.

Се сомневам дека и ова го разбираш, но немој да се грижиш, имам јас разбирање за тебе. Кроце, кроце...
Абе од волк овчар не бива....така и ти...атеист али ке ја пазеш религијата....сам си се лажам
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:51 ---
Значи, јас еднаш одамна имав кажано за верата и знаењето. Го делам истото мислење со Елифас Леви.
Ту бре....ке остане ова прашање непознат поим за мене...одамна за мене не постои..постои само сега и овде
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:52 ---
хепта...а реинкарнацијата што е ВЕРУВАЊЕ ИЛИ ЗНАЕЊЕ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Реинкарнација или инкарнација?
За што зборуваме и што е разликата?
Што правиме со дезинкарнацијата?

Ќе прочитаме и ќе веруваме? Или ќе се сомневаме и ќе сработиме за да потврдиме?
Да не ти е премногу ова? Да намалиме со мерењето пен*си?

Ти реков јас дека имам ист став како Леви, ти пак... истото... не ме разбираш?

П.С. Инкарнацијата е метод. Сега ти вака како Гурџи-Ошо мистик кој што не дели знаење јавно, ќе си склопиш во разумот што е и како е.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Реинкарнација или инкарнација?
За што зборуваме и што е разликата?
Што правиме со дезинкарнацијата?

Ќе прочитаме и ќе веруваме? Или ќе се сомневаме и ќе сработиме за да потврдиме?
Да не ти е премногу ова? Да намалиме со мерењето пен*си?

Ти реков јас дека имам ист став како Леви, ти пак... истото... не ме разбираш?
Дискутираме бе брат дискутираме...
не ме интересират ставовите ни на леви ни на десни..ако имаш одговор ТВОЈ дај, ако не ке останеш папагал цел живот
па не си мал , мајку му, изгради си твој став, до кога ке живееш со ставовите од другите?

Примети дека чопорот се смири од кога дојде овчарот?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Па јас дадов мој став и го напишав. Што се нервираш :)
Вака само подобро гледаат луѓето дека од твоето „религиозно внатрешно просветлување“ нема ништо.
Постојано користиш простачки имиња со цел да го навредиш соговорникот... Бедно.

Поставувањата прашања во стилот дека ти го знаеш одговорот а другите се тестирани, предизвикува да те зезаат луѓето по форумот. Посебно прашања чиј одговор е внатрешен и единствен за секој човек. Нели, религијата е внатре, единствена за секој.
Ова малку со твој камен по твоја глава :)

Диши... мислите се како вода... или така некако... :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom