Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
gurdjieff

Ме интересира дали твојата "религиозност" и "освестеност", те донела до овој степен да секој твој пост и мисла наиде на еден куп неистомисленици, кои некојпат се обидуваат и мајтап да тераат со тебе, а ти кутриот мислиш дека си некоја уникатна персона поради таквиот сплет на околности?

До религијата ли е? До освестеноста?
Еден куп на неистомисленици? мислиш заспани со отворени очи....ај погледни кои се моите „непријатели’...само тоа смешните атеисти кои се „силни“ кога се во чопор, и кога си ставаат лајкови еден на друг, а поединецно избегаваат секаков тип на дискусија за религија....бидејки се неписмени во тој дел
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:08 ---
Реинкарнацијата е срање.
Брат..на која тема за религија да дискутираме....или религијата е срање за тебе....ако е така, не разбирам зошто спиеш на подфорумот

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еден куп на неистомисленици? мислиш заспани со отворени очи....ај погледни кои се моите „непријатели’...само тоа смешните атеисти кои се „силни“ кога се во чопор, и кога си ставаат лајкови еден на друг, а поединецно избегаваат секаков тип на дискусија за религија....бидејки се неписмени во тој дел
Гурџи тоа со чопорот и силината си помешал нешто. Тоа важи за твоите омилени муслимани.

Хмм не знаев дека постои ктегорија - религиска писменост. Ова ќе да е нешто ново.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не те прашав да кажеш што е според мене, туку што има врска библијата со Исус.

Пошто ти си тој што не учи, па д ани кажеш, нели?
Прво се договори сам со тебе во кои спаѓаш....што религија си

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:08 ---

Брат..на која тема за религија да дискутираме....или религијата е срање за тебе....ако е така, не разбирам зошто спиеш на подфорумот
Мене ми е жал за тебе. Најозбилно. Решив да ти помогнам. Ќе те едуцирам секој ден. Прво ќе почнеме со клипчиња, со оглед на твојот скромен интелектуален капацитет, па ако напредуваш, ќе следат и совети за книги кои треба да ги прочиташ. За почетокот, Карлин е сосем доволен. Потоа ќе свртиме на ошо мошо тошо буда муда срања.

Договорено?

Ајде сега, изгледај го клипов, размисли за него, па врати се една недела.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Седи единица!
Појма немаш од религија, не тролај жити се више, не знаеш ни кои религии постојат, не знаеш ни која е трета религија во светот

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Мене ми е жал за тебе. Најозбилно. Решив да ти помогнам. Ќе те едуцирам секој ден. Прво ќе почнеме со клипчиња, со оглед на твојот скромен интелектуален капацитет, па ако напредуваш, ќе следат и совети за книги кои треба да ги прочиташ. За почетокот, Карлин е сосем доволен. Потоа ќе свртиме на ошо мошо тошо буда муда срања.

Договорено?

Ајде сега, изгледај го клипов, размисли за него, па врати се една недела.

Уште една овца во стадото...чопор
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:16 ---
Седи единица!
Појма немаш од религија, не тролај жити се више, не знаеш ни кои религии постојат, не знаеш ни која е трета религија во светот
не копирај..:LOL:
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:18 ---
Реинкарнацијата е ВЕРУВАЊЕ или ЗНАЕЊЕ?
Атеисти од целиот свет....дадете одговор на прашањето...

M

Muranyi

Гостин
ај погледни кои се моите „непријатели’...само тоа смешните атеисти кои се „силни“ кога се во чопор, и кога си ставаат лајкови еден на друг, а поединецно избегаваат секаков тип на дискусија за религија....бидејки се неписмени во тој дел
Гурџи,издржи ти,најјачи си....можеш ти сам против ова атеистиштава будистички:P

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Реинкарнацијата е глупост, исто како и задгробниот живот. Двата концепти постулираат постоење на непостоечки ентитет, познат низ историјата како душа.

;)

Ајде, полека, знам дека ти е комплицирано, ќе научиш...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако не го знаете одговорот ..не мора да серете
Реинкарнацијата е срање.
Реинкарнацијата е глупост, исто како и задгробниот живот. Двата концепти постулираат постоење на непостоечки ентитет, познат низ историјата како душа.

;)

Пак, што не ти е јасно од одговориве?

M

Muranyi

Гостин
Нели тоа атеистиве се фалефте дека ЗНАЕТЕ а НЕ ДА ВЕРУВАТЕ....

Кој тоа се пофалил дека знае дали Бог постои или не?Еве посочи еден пост,докажи го тоа што го тврдиш.Вака само празни зборови.
Инаку,реинкарнацијата е мит,што се однесува до мене.За тебе може во најдобар случај,само верување да биде.Или пак се сеќаваш на минатите животи,дај сподели со нас не биди себичен?:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

;)

Брат..шапо за правите атеисти....ама и ти ако си прав атеист, нема да те занимава темата религија....него си од оние...не ме интересира, ама сакам да знам

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Брат..шапо за правите атеисти....ама и ти ако си прав атеист, нема да те занимава темата религија....него си од оние...не ме интересира, ама сакам да знам
Напротив, како атеист, и тоа прилично милитантен, многу ме интересира религијата. Лагата наречена религија е премногу влијателна за да им се остави на религиозните.

Се сомневам дека и ова го разбираш, но немој да се грижиш, имам јас разбирање за тебе. Кроце, кроце...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom