LGBT
Weird
Навистина, како можев да го прескокнам тој факт?Како не, покажува! Ете на пример за групацијата на луѓе дефинирана во твојот псевдоним (LGBT), смета дека треба вечно да горат во пеколот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Навистина, како можев да го прескокнам тој факт?Како не, покажува! Ете на пример за групацијата на луѓе дефинирана во твојот псевдоним (LGBT), смета дека треба вечно да горат во пеколот.
pa pokazeme pocit sprema onie luge sto veruvaat vo crkvata,zatoa sto toa se tolku"slepi" i neuki dushicki a ne se svesni za toa,ne po svoja vina ,bog takvi gi sozdal,lugeto ne se ednakvi,ama site nie so pogolema svest ne treba da osuduvame toa e osobina koja ne ni dolikuvaОва ми влезе во очи. Ние треба да покажеме почит спрема црквата и христијанството. А дали самата црква покажува почит спрема нас?
Ова е тоа што еден класичен христијанин или муслиман неможе никогаш да го разбере, дека ниедна крајност (задоволство или страдање), неможе да опстои без нејзината спротивност. Тоа му доаѓа исто како да сакаш од еден магнет да го одвоиш само едниот пол и да го уништиш другиот. Колку и да се обидуваме да го одстраниме едниот пол на магнетот нема да успееме, секој дел пак ќе ги има и двата пола! Исто е и со човечките сензации кој ги препознаваме како задоволство и страдање, тие се дуалности и секогаш ќе постојат, колку и да се трудиме да ја потиснеме или уништиме едната од нив.Болката си е сама на себе анестетик, така да концептот на пеколот со вечни маки е едноставно смешен. Исто и рајот со вечното блаженство е смешен...
Навистина, која е смислата на животот во рајот? Живееш таму во блаженство, и живееш, и живееш, и досадно и глупаво некако...
Ова ми влезе во очи. Ние треба да покажеме почит спрема црквата и христијанството. А дали самата црква покажува почит спрема нас?
Имам реплика, но темава е прашања до атеистите, да не одиме офтопик. Ако сакаш да разговараме на таа тема, на профил.Државата, што е далеку побитно за тебе, не покажува никаква почит спрема вас.
pa pokazeme pocit sprema onie luge sto veruvaat vo crkvata,zatoa sto toa se tolku"slepi" i neuki dushicki a ne se svesni za toa,ne po svoja vina ,bog takvi gi sozdal,lugeto ne se ednakvi,ama site nie so pogolema svest ne treba da osuduvame toa e osobina koja ne ni dolikuva
toa mi bese poentata
a ti pripagas na onie so niska svest ocigledno i da ti kazam ti cestitam,golema rabota si zavrsil ako si pocnal da se spoznavas sebeУмре циганката која те фалеше, па сега сама се фалиш. Но што е тоа е. Сепак имаш став дека имаш поголема свест од другите, а посебно од верниците. Мене лично тоа не ме навредува, но да те прашам, нарцизмот каде ќе те одведе?
Зарем ти не си се познала самата себе си? Прашај ги оние кои ти се „пријателки“, најдобро ќе те опишат.a ti pripagas na onie so niska svest ocigledno i da ti kazam ti cestitam,golema rabota si zavrsil ako si pocnal da se spoznavas sebe
Бидејќи си нова на форумов, само како за илустрација со кого си имаш работа ќе ти посочам на тоа дека членов со кој дискутираш има отворено тема со наслов: "Зошто атеистите му се лутат на бог" - http://forum.kajgana.com/threads/Зошто-атеистите-му-се-лутат-на-Бог.47835/a ti pripagas na onie so niska svest ocigledno i da ti kazam ti cestitam,golema rabota si zavrsil ako si pocnal da se spoznavas sebe
Бидејќи си нова на форумов, само како за илустрација со кого си имаш работа ќе ти посочам на тоа дека членов со кој дискутираш има отворено тема со наслов: "Зошто атеистите му се лутат на бог" - http://forum.kajgana.com/threads/Зошто-атеистите-му-се-лутат-на-Бог.47835/
Е сега ти сама заклучи колкав интелектуален капацитет има некој што неможе да свати дека атеистот неверува во бог.
Ќе те ословам со пријателе, иако не се познаваме. Некои луѓе се декларираат како неверници, дека не веруваат во никаков бог. Тоа е феномен на денешнината. Тие луѓе модерно се наречени АТЕИСТИ. Но корените на тие луѓе е од луѓе кои биле верници, кои верувале во својот бог. И сега овие луѓе, го изгубиле овој корен, оваа основа, и некако лебдат во воздух. Најголемата цел им е да докажат дека се во право, но во моментов не можат. Немат одговор на основни прашања. И немајќи одговор, ја користат интригата, лагата, пропагандата итн. за пласирање на „својата вистина“. Но при пласирањето на „тие вистини“ им смета Бог, Исус Христос, затоа што тој постои, па затоа со „многу интелектуален капацитет“ го исмејуваат Исус Христос и Богородица Дева Марија, со фотомонтажи на слики, текстови, „научни размислувања“... Зошто? Што ти е виновен Бог?Бидејќи си нова на форумов, само како за илустрација со кого си имаш работа ќе ти посочам на тоа дека членов со кој дискутираш има отворено тема со наслов: "Зошто атеистите му се лутат на бог" - http://forum.kajgana.com/threads/Зошто-атеистите-му-се-лутат-на-Бог.47835/
Е сега ти сама заклучи колкав интелектуален капацитет има некој што неможе да свати дека атеистот неверува во бог.
Кој се тие основни прашања на кој Атеистите немале одговор? Кој се лагите со кој се користеле?Ќе те ословам со пријателе, иако не се познаваме. Некои луѓе се декларираат како неверници, дека не веруваат во никаков бог. Тоа е феномен на денешнината. Тие луѓе модерно се наречени АТЕИСТИ. Но корените на тие луѓе е од луѓе кои биле верници, кои верувале во својот бог. И сега овие луѓе, го изгубиле овој корен, оваа основа, и некако лебдат во воздух. Најголемата цел им е да докажат дека се во право, но во моментов не можат. Немат одговор на основни прашања. И немајќи одговор, ја користат интригата, лагата, пропагандата итн. за пласирање на „својата вистина“. Но при пласирањето на „тие вистини“ им смета Бог, Исус Христос, затоа што тој постои, па затоа со „многу интелектуален капацитет“ го исмејуваат Исус Христос и Богородица Дева Марија, со фотомонтажи на слики, текстови, „научни размислувања“... Зошто? Што ти е виновен Бог?
А ти си сатанист, зар не?
ako smeam da kazam svoe mislenje za ovaЌе те ословам со пријателе, иако не се познаваме. Некои луѓе се декларираат како неверници, дека не веруваат во никаков бог. Тоа е феномен на денешнината. Тие луѓе модерно се наречени АТЕИСТИ. Но корените на тие луѓе е од луѓе кои биле верници, кои верувале во својот бог. И сега овие луѓе, го изгубиле овој корен, оваа основа, и некако лебдат во воздух. Најголемата цел им е да докажат дека се во право, но во моментов не можат. Немат одговор на основни прашања. И немајќи одговор, ја користат интригата, лагата, пропагандата итн. за пласирање на „својата вистина“. Но при пласирањето на „тие вистини“ им смета Бог, Исус Христос, затоа што тој постои, па затоа со „многу интелектуален капацитет“ го исмејуваат Исус Христос и Богородица Дева Марија, со фотомонтажи на слики, текстови, „научни размислувања“... Зошто? Што ти е виновен Бог?
И јас тебе ќе те ословам со пријателе, иако не те познавам и иако не ме повика директно, но сепак се обрати на група на која што припаѓам.Ќе те ословам со пријателе, иако не се познаваме. Некои луѓе се декларираат како неверници, дека не веруваат во никаков бог. Тоа е феномен на денешнината. Тие луѓе модерно се наречени АТЕИСТИ. Но корените на тие луѓе е од луѓе кои биле верници, кои верувале во својот бог. И сега овие луѓе, го изгубиле овој корен, оваа основа, и некако лебдат во воздух. Најголемата цел им е да докажат дека се во право, но во моментов не можат. Немат одговор на основни прашања. И немајќи одговор, ја користат интригата, лагата, пропагандата итн. за пласирање на „својата вистина“. Но при пласирањето на „тие вистини“ им смета Бог, Исус Христос, затоа што тој постои, па затоа со „многу интелектуален капацитет“ го исмејуваат Исус Христос и Богородица Дева Марија, со фотомонтажи на слики, текстови, „научни размислувања“... Зошто? Што ти е виновен Бог?