Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како веќе реков, гностицизмот е „екслузивно„ знаење, демек, саде „обрани„ фаци можат да ги осознаат нештата кои за „обичните„ смртници се „недостижни„ и „скриени„. Гностицизмот, суштиниски, се провелкува низ цела историја, од елинизмот па се до дедес, а Блавацка е саде паразитски корисник, која гностиката ја зеде за појдовна основа за „Њу ејџ„-от.

Гностицизмот во суштина е директна комуникација на „обраните„ поединци со демоните, кои, наводно, (им) откриваат екслузивни вистини и знаења.

Светите Тајни во Црквата се од Бога дадени и немаат врска со гностицизмот. Источната православна Црква го користи и црковно-словенскиот но и локалните јазици од помесните Цркви во своите служби. Друга е прикаската со Римската Црква, која го користи латинскиот јазик.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Како веќе реков, гностицизмот е „екслузивно„ знаење, демек, саде „обрани„ фаци можат да ги осознаат нештата кои за „обичните„ смртници се „недостижни„ и „скриени„. Гностицизмот, суштиниски, се провелкува низ цела историја, од елинизмот па се до дедес, а Блавацка е саде паразитски корисник, која гностиката ја зеде за појдовна основа за „Њу ејџ„-от.

Гностицизмот во суштина е директна комуникација на „обраните„ поединци со демоните, кои, наводно, (им) откриваат екслузивни вистини и знаења.

Светите Тајни во Црквата се од Бога дадени и немаат врска со гностицизмот. Источната православна Црква го користи и црковно-словенскиот но и локалните јазици од помесните Цркви во своите служби. Друга е прикаската со Римската Црква, која го користи латинскиот јазик.
До негде си во право најверојатно.
Останува да видиме во годиниве што следат .
Ај за светите тајни на тема за христијанството.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
:ROFLMAO: jasno ti e kolku 6to neveruva6 vo neveruvanjeto
Пријателе, прочитана книга си.
сакаш логичен тек? Тој што верува дека атеизмот е верување во неверување во ништо, е 10^n (кај што n е многу голем број) поголем верник од мене

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.679
Поени од реакции
31.625
shto i kolku uspea da prochitash od taa kniga ., ccccc..... zez mali ama bash nishto., nit si prochital nit si razbral., a skraja da e nedaj bozhe i vo neshto da si poveruval., e onaka popat dali veruvash deka ekranot sho e pred tebe postoi ili e samo vo tvokot um., e aj sea...:sneaky:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
1. Како веќе реков, гностицизмот е „екслузивно„ знаење, демек, саде „обрани„ фаци можат да ги осознаат нештата кои за „обичните„ смртници се „недостижни„ и „скриени„. Гностицизмот, суштиниски, се провелкува низ цела историја, од елинизмот па се до дедес, а Блавацка е саде паразитски корисник, која гностиката ја зеде за појдовна основа за „Њу ејџ„-от.
2. Светите Тајни во Црквата се од Бога дадени и немаат врска со гностицизмот.
1. Како веќе реков, православниот теизам е „екслузивно„ знаење, демек, саде „обрани„ фаци можат да ги осознаат нештата кои за „обичните„ смртници се „недостижни„ и „скриени„. Православниот теизам, суштиниски, се провелкува низ цела историја, од елинизмот па се до дедес, а Мики1 е саде паразитски корисник, кој теизмот го зеде за појдовна основа за „разбирање на светот“

2. „Светите тајни“ се дадени од луѓе од крв и месо, по ништо поразлични или „поподобни“ од било кој друг човек. Кај „светите тајни“ нема ништо свето. Пишани се од луѓе.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А да направиме и тема "Прашања до агностиците"?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Aгностик нема никаков систем на верување, нити па некакво "знаење".
Се поставува прашање што одговор би дал агностик на прашања од било каков тип.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Aгностик нема никаков систем на верување, нити па некакво "знаење".
Се поставува прашање што одговор би дал агностик на прашања од било каков тип.
Ова ќе го сфатам како навреда :).

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Агностик е исто што и верник, без обреди и остали глупости.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А да направиме и тема "Прашања до агностиците"?
Ајде.

Мислам дека треба да ја отвори некој агностик, со една здрава дефиниција за поимот и еден субјективен светоглед.

Ја одма ќе прашам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Агностик е исто што и верник, без обреди и остали глупости.
Верникот е слуга на одредена догма, додека агностик е оној кој верува дека постои нешто повеќе од оваа физичка реалност, но незнае што е, и не го крие тоа.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Hmm, agnosticizmot moze, no ne mora da se odnesuva na religiozni temi. Nekoj moze da bide agnostik vo odnos na religioznoto, a da ne bide vo odnos na svetovnoto poznanie. Isto taka, agonstik ne znaci nekoj koj misli deka postoi nesto nad fizickoto, samo sto ne moze da se spoznae. Najtocniot stav na agnostikot kon religioznoto e: I couldn't care less...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom