Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ами како!

То ти е понуда „..која не можеш да ја одбиеш...„:cool:
--- надополнето: Jun 6, 2011 1:36 PM ---
MIKI1 strikes back. Posle kotekot sto go dobi so Isus i demonite, go snema den dva, sobra sili i povtorno gi osvetluva religiskite podforumi so svojot duh i elokvencija...

Blaze si ni...
Заратустра де, неколку пати сум Ти посочил да не си ласкаш, бар коа сум ја у прашање. Не сум добил ќотек, а понајмалку од фаци од твој калибар...Разбираш.

Што се тиче демоните, од Месечината се глеа дека нешто многу демони Ти се вртат у фаца па затоа несебично ги „делиш„ по форумов.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Да ве прашам нешто...
Сите ко ќе го читате Мики се смеете?
Јас се откорнав од смеење.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ами како!

То ти е понуда „..која не можеш да ја одбиеш...„:cool:
--- надополнето: Jun 6, 2011 1:36 PM ---

Заратустра де, неколку пати сум Ти посочил да не си ласкаш, бар коа сум ја у прашање. Не сум добил ќотек, а понајмалку од фаци од твој калибар...Разбираш.

Што се тиче демоните, од Месечината се глеа дека нешто многу демони Ти се вртат у фаца па затоа несебично ги „делиш„ по форумов.
Da be Miki, opsednat sum od demoni...

Plaaaaaaaaaasiiiiiiiiiiiiii se od mene.....

Ah lele...
--- надополнето: Jun 6, 2011 1:43 PM ---
Да ве прашам нешто...
Сите ко ќе го читате Мики се смеете?
Јас се откорнав од смеење.
Nekogas mi se smee, nekogas mi se place...

Zavisi od kvantitetot na gluposti koj go producira vo edninca vreme...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Humna и Zaratustra,
пошто ја изразивте сета Ваша „мудрост„ во Вашите последни постој, ајде са трк назад на темава...

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Почитувана форумска колешке, кафирите се христијаните, будистите и слично. Ние атеистите сме еретици според твоето верување.

На оваа тема си заедно во коалиција со Христијаните, Будистите, Нордиските пагани па дури и Сатанистите и сите кои веруваат во натприродни сили против оние кои не веруваат т.е. Атеистите.
Ќафир е неверник, а атеистите се неверници. Будистите и Христијаните се идолопоколници. :ROFLMAO:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Избришав 9 мислења кои не и доликуваат на темата.
Следниот пат нема да има опомени, туку казни.

Назад на темата.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Избришав 9 мислења кои не и доликуваат на темата.
Следниот пат нема да има опомени, туку казни.

Назад на темата.
Зарасутра баниран беше на 2 дена и никако не престанува. Мислам дека треба да му акнете бан од 1 месец или повеќе. Се жалат и други членови на него, не само јас. :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Зарасутра баниран беше на 2 дена и никако не престанува. Мислам дека треба да му акнете бан од 1 месец или повеќе. Се жалат и други членови на него, не само јас. :)
Нема потреба да ме коментирате или дополнувате мене, знам кој колку и за што бил баниран.
Рековме назад на темата.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.098
Поени од реакции
9.419
Ќафир е неверник, а атеистите се неверници. Будистите и Христијаните се идолопоколници. :ROFLMAO:
:) Благодарам на разјаснувањето.

Но зборот ми беше дека колешката избрала погрешна тема да дебатира за тоа дали е Исус Бог или не. Темата е прашања за атеистите и сите верници од било која вера тука треба да се заедно.

Значи Христијанин и Сатанист, Муслиман и Евреин треба да се заедно против атеистите бидејки ние нели негираме натприродни сили и измислени пријатели (Алах, Јахве, Кришна........)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајмо видјет дали пости „трето„ и дали постои „сиво„
Е ајмо момак виѓет

Kaluza–Klein theory
Grand Unified Theory
M-theory
Superstring theory
Heterotic string
The Oscillating Universe Theory
The Holographic Paradigm
......и уште дузина други.....повеќе или помалку познати. Да не спомнувам уште колку се истражуваат или допрва ќе се истражуваат.

Очигледно имало и сиви и помалку сиви и повеќе сиви и секакви нијанси на сиви.......

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Но зборот ми беше дека колешката избрала погрешна тема да дебатира за тоа дали е Исус Бог или не. Темата е прашања за атеистите и сите верници од било која вера тука треба да се заедно.

Значи Христијанин и Сатанист, Муслиман и Евреин треба да се заедно против атеистите бидејки ние нели негираме натприродни сили и измислени пријатели (Алах, Јахве, Кришна........)
Грешка си дека Сатанистите имаат исти убедувања како и верниците! Барем не сите Сатанисти.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400

Па да u r right. ;) Треба да сме во коалиција... :ROFLMAO: Во коалиција со Мики1 :D:D:D

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.098
Поени од реакции
9.419
Грешка си дека Сатанистите имаат исти убедувања како и верниците! Барем не сите Сатанисти.
Во овој случај имаат. Со самото верување во натприродна сила се верници. Во сатаната.

Ние атеистите не веруваме во натприродни сили/божества/невидливи пријатели и во оваа тема (верници версус неверници) се заедно.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во овој случај имаат. Со самото верување во натприродна сила се верници. Во сатаната.

Ние атеистите не веруваме во натприродни сили/божества/невидливи пријатели и во оваа тема (верници версус неверници) се заедно.
Сатаната не е за сите Сатанисти надприродно суштество! Во Сатанизмот на Лавеј таа е симбол на материјалните особини и карактеристики кај луѓето дефинирана со деветте сатански изјави.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Е ајмо момак виѓет

Kaluza–Klein theory
Grand Unified Theory
M-theory
Superstring theory
Heterotic string
The Oscillating Universe Theory
The Holographic Paradigm
......и уште дузина други.....повеќе или помалку познати. Да не спомнувам уште колку се истражуваат или допрва ќе се истражуваат.

Очигледно имало и сиви и помалку сиви и повеќе сиви и секакви нијанси на сиви.......
Убо велиш, ама зас сите нисв стои изразот „теорија„. Ниту дена теорија досега не е во потполност „докажана„ (поправи ме ако грешам!) оти напросто, немет „време„ за нејзино „докажување„: само што пркнала одредена теорија, и оп! Веќе е заменета со нова, море не, со уште „понова„ теорија за ова и за она...

Ако некој и некад ја/ги „докаже„ теориите на релативитетот од славниот Ајнштајн, слободно јави ми, оти ја су трпелив и ќе сачекам такво докажување....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom