Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Совеста не е дел од свеста, уствари таа ти е креација(илузија) и можеш да ја лоцираш во мозокот.Значи мислиш дека сите нешта како пр. совеста се делови од свеста?
Заобиколено, можеби примети можеби и не, дека самиот си одговори на сите прашања што ми ги постави освен на едно.
Зошто научниците не докажале дека свеста не е епифеномен?
Не знам зошто, едноставно детално никогаш не сум навлегол во истражување околу оваа тема. Но од моја гледна точка, покорисно за сите нас (луѓето) би било да се најде лек за победување на канцерот или на сидата. Не знам зошто би губеле време за докажување на нешто што (според мене) не е ни важно.
Инаку јас во врска со последниов одговор, не се сложувам со тебе. Јас мислам дека свеста се појавува со текот на развивањето на самиот мозок, ако наиде на пречки, како што рече самиот таа би била ограничена.![]()
Инаку не си прв на кого сум му одговорил.....може по стоти пат го правам ова, уствари за тоа е форумот нели. Да одговараш ако знаеш, или да прашуваш ако не знаеш....освен ако не сакаш да иницираш нешто на форумов.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
А на прашањето зошто би се замарал со свеста..
![Шашав :eek: :eek:](/styles/default/xenforo/smilies/eek.png)
Може уште не си роден за да се замараш со истата, ама тоа е друга тема...се во свое време би рекол
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
И како дојде до заклучок за свеста кога до сега не потроши ни секунда....тоа е круцијално прашање, а сакаш да покажеш дека знаеш???