Прага, Чешка

Член од
4 јули 2012
Мислења
507
Поени од реакции
1.770
Да не знае некој отприлика колку чини превоз со автобус до Прага? Ме интересира поточно за од кај 30 декември до кај 4-5, гледам по агенциите има ама од една ми одговорија дека цел аранжман морало да се плати не давале само превоз освен за лица помали од 10 години. Ќе прашам и по други агенции ама ме интересира да не има некои други алтернативи а да не биде поврзано со новогодишни аранжмани?
Има превоз , од Прилеп со чибук травел во прага доаѓа секоја среда а за македонија тргнува секој четврток , цената е 80 евра од правец е сега незнам дали има разлика дали од Прилеп или од Скопје , ама и да е плус минус тука че биди , за резервација треба да пжси закажиш пред некој ден макар и недела две порано за сигурно место да имаш . доколку си заентересиран кажими да ти пратам број преку порака да му се јавиш. поздрав

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сум ја посетил Прага пред неколку години, фасцинантен град, нешто уникатно и преубаво во однос на се друго што сум го видел досега.

А македонци има и тоа бааѓи, еден шо го знам лично, друг баш случајно го запознав тогаш работеше во една продавница за сувенири.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Има превоз , од Прилеп со чибук травел во прага доаѓа секоја среда а за македонија тргнува секој четврток , цената е 80 евра од правец е сега незнам дали има разлика дали од Прилеп или од Скопје , ама и да е плус минус тука че биди , за резервација треба да пжси закажиш пред некој ден макар и недела две порано за сигурно место да имаш . доколку си заентересиран кажими да ти пратам број преку порака да му се јавиш. поздрав
Да, разгледав и на нет, видов дека има и преку автобус Ласта Белград од Скопје и Вардар Експрес исто, ама сите се четврток и среда, а мене не ми одговараат термините. Ако одам четврток треба да се вратам на 31-ви за Нова година а не ми одговара, исто ако одам среда на 31-ви ќе не можам да ја дочекам таму. Сега гледам и авионски превоз повратен преку Атлантис Струмица за 140 евра, само дали уште има летови пошто гледам на Александар Велики ја нема таа релација, ако ја има супер е цената за повратен авионски билет. :) Фала иначе

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 јануари 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.359
Иако ја посетив во дождливи денови (а ужасно мразам дожд), признавам дека е еден од поубавите градови во Европа.
Becherovka-та обавезно да се проба! Штета што изумив да си обезбедам залихи. :place:
Не сум сигурна дека би можела да живеам таму... Навечер нема живо пиле по улица, дури и страшно е.
Се согласувам со тоа дека не умеат со англискиот. Се изгубив и застанав минимум петнаесетина луѓе да ги прашам за хотелот и само едно девојче знаеше да ми одговори, другиве одма no,no и бегаа. Работава е sorry fish :D
Како и да е, плени со сета таа архитектура. Дефинитивно ја посетувам во наредна прилика, ама ќе гледам да е на подолг период. :)

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Да не знае некој отприлика колку чини превоз со автобус до Прага? Ме интересира поточно за од кај 30 декември до кај 4-5, гледам по агенциите има ама од една ми одговорија дека цел аранжман морало да се плати не давале само превоз освен за лица помали од 10 години. Ќе прашам и по други агенции ама ме интересира да не има некои други алтернативи а да не биде поврзано со новогодишни аранжмани?
http://www.sas.com.mk/VozenRed.aspx

Тото агенцијата еднаш неделно оди и се враќа од Прага. Од блиски луѓе, во ред си е превозот, 16 часа ти е патот. Најмалку. Зависи колку на граница ќе замараат.

Член од
4 јули 2012
Мислења
507
Поени од реакции
1.770
IMG_20141221_154427.jpg Пред два дена :)[DOUBLEPOST=1419186468][/DOUBLEPOST]
http://www.sas.com.mk/VozenRed.aspx

Тото агенцијата еднаш неделно оди и се враќа од Прага. Од блиски луѓе, во ред си е превозот, 16 часа ти е патот. Најмалку. Зависи колку на граница ќе замараат.
Некни си одеше братми за МКД па патуваше 16 сати точно , сега за празнициве нема да има многу гужва си велам оти сите поќе преферираат да си останат дома за божик :)[DOUBLEPOST=1419187625][/DOUBLEPOST]
Ме интересира дали некој бил во Прага но за дочек на Нова година и дали е wow или.....:)
Јас сум бил за нова година во прага , и пак оваа година останувам тука за дочекот ,, незнам дали на друго место дочекот е аако во прага , то е нешто чудно и претерано реално за нас македонците , од една страна премногу возбудливо од друга страна премногу опасно , значи пред две години ја чекавме новата година во центарот на Прага , бефме први пред бината и ни падна баш чудно зошто олку малце нарот , исто како во Прилеп да се наоѓам , но фак згрешив за нецели 30 минути се истурија 100 илјади луѓе , преокупација се пополни центарот максимално до чоше .. Разлика спрема МКД не учесрвува познати пеачи од естрадата , рогаш беа травестити , значи какви комедии имаше чудо некое , нормално имаше и други групи ама Травеститите беа главни на вечерашното шоу , пееја песни од Тина тарнет , абе лудило беше се газефмд од смеење , и при крајот доаѓа 11:55 тишина крај муабет почнува да се одбојува , доаѓа точно 12 часот е тогаш почнува воњата , огномет не се знае од кај излегува цело небо бело е ,, на земјата се слушаат тенкој истрели , педарди на ситд страни , мали одгномети за враце , сето лета се вика пишти урла се збеснува се бега , да не бидиш погоден од петаеди ( бидеќи нема слободно место да се фрли петарда на земја па мора у висина и кај ќе падни падни ) тотално иста слика како бо 1 зветска воња (страшна и претерана) сето тоа 30-50 минути без прсстан , ние неможевме поќе и легнавме под едни коли паркирани , пошто стварно беше страшно и екстремно за живот .. суте бегаат како офци задно ,, од една страна чувтвуваш преголем адреналин и се смееш гласно и среќно, о друга страна те фаќа срраф си велиш само жив да останам друго небарам , и после тоа време сето престанува се делат луѓето по групи одат по кафичи по ресторани по стриптизи казина бла бла , а уствари цело време тогаш прага е под обалаци смрдеа на барут , загушливо , и исто така и ти си офиш кај шо сакаш и тако дање :) ..... ова беше накратко опишано ( за некој можеби потик за да дојди бо Прага за некој напротиф можи ќе се откажи од идење) е така ајде чао сега :)

Последно уредено:
Член од
14 април 2015
Мислења
8
Поени од реакции
3
За време на велигденските празници бев во Виена со Т.А Фалкон.
Значи се беше убаво само некој педерски работи на агенцијата.

1. Посета на дворец на понудата пишуваше 25 евра. Кога тргнавме од Скопје водичот ни рече 30 евра од човек. ( Инаку таму да си извадиш карта за посета на истите соби во дворецот е 12,9 евра со слушалки на српски или било кој јазик од наведените ).

2. Посета на Дунавска кула 10 евра со можност горе на кулата во ресторанот кој ротира да пииме кафе и да ручаме, кога стигнавме горе на кулата ресторанот беше затворен за посетители само со претходна резервација, без резервација почнувал да работи од 14 часот а ние бевме таму во 11 часот. Значи се качивме на кулата се сликавме и се симнавме.

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
ајде да прашам и јас за превозот до прага...
1. знае некој да ми каже што е со драстичниве цени во однос на тргнување од скопје или белград?
http://feniks.com.mk/?page_id=178
бил некој со оваа агенција?

и 2. преку овие Тото, што луѓе се возат ? :)

фала ви :)

Член од
16 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
23
Sakam Da Otidam Ubava i golema mnogu zelena zemja e Ceska a Praga Da Ne Zboram :)
Gledam Ima Podnuda enda od Nehar Travel za 2 avgust pa ke razmislam

Член од
18 септември 2015
Мислења
1
Поени од реакции
0
Кажете тие што сте биле со кола колку чини патот до горе и назад поздрав.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Кажете тие што сте биле со кола колку чини патот до горе и назад поздрав.
Зависи колку денови сакаш да одиш, наевтино ти е да одиш преку нашите агенции за некој празник еве сега ќе има сигурно за 11 октомври. Околу 8000ден ќе те чини превоз и 3 ноќевања во Прага со доручек. Само превоз со автобус чини околу 5000 денари во еден правец ама не ти препорачувам бидејќи е многу далеку и се патува повеќе од 20 часови во еден правец а сега и со бегалската криза може да биде многу лошо на границите.

Јас ќе одам во недела со авион од Скопје до Нирнберг, а потоа од Нирнберг со Прага со автобус има превоз на секои 2 саати.

Kajgana Shop

На врв Bottom