- Член од
- 19 септември 2009
- Мислења
- 5.081
- Поени од реакции
- 4.932
мене ми стигна преку пошта.Луѓе морам да ве прашам, пред недела дена поднесов документи за упис во именик на приправници, ама од после дознав дека требало некаква легитимација за приправник да ни дадат за што не ми кажаа ништо во комората. И сега незнам дали да одам до кај нив ,или пак праќаат преку пошта...
Искуство некој со ова имал?
можеКолеги правници, едно прашање до Вас.
Дали со заведен полн работен однос по завршување на мастерот може да се пријави во Адвокатска комора и да тече стажот за правосуден?
Прво полагаш 5 теоретски испити и ако ги положиш сите имаш право да полагаш двата студии на случај што се, се полага и студија и теоретскиот дел компјутерски со понудени опции од кои само една е точна( најблико би било да се каже дека е на заокружувањње), трето за време на полагање на теоретскиот дел неможеш да користиш ништо материјал, додека за студии на случај ти се достапни сите закони кои што ти се потребни, и четврто за теоретскиот дел мислам дека требаше да ти бидат точни 37 од 50 прашања, додека за студија на случај да ти бидат точни 5 од 6 за да положиш.Здраво,
Ми претстои полагање на Правосуден испит во Февруари. Ме интересира дали се полага само теоретски дел или и студија на случај?
И ако се полага студија на случај, дали пак е нешто со понудени опции и заокружување или како?
Исто ме интересира дали може да се користат некакви материјали за време на полагање или не?
Исто колку прашања треба да бидат точни за да се положи?
Благоддарам однапред.
Арсенија
И со среќа, крши нозе