Правосуден испит

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Деновиве го собрав (скоро) целиот материјал од www.pravo.org.mk апдејтирано, ажурирано и тргнувам во мисијата конечно полагање (и положување) на правосудниот испит. Учам пред компјутер, со сосем мала помош на оној прирачникот, и се надевам дека во октомври ке биде готово со тоа мое поглавје во животот. Од главата си патам и од неажурноста, моја глупава.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Биде работа, бев напишал на форумот, ама отиде, положив конечно во декември, откако 4 дела положив во октомври.
Ако си научите се по програмата, ќе си положите, а богами треба убаво да се потспремите и не напамет, туку логички да се научи.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
bravo za polozenoto no ako sakate i ako ima nekoj materijal vo elektronska forma da mi dades po mail za da spremam i jas

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Материјалот ми е околу 19 мега големина, се даунлоудирав од www.pravo.org.mk , па како сакаш колега :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
Струмикс напиша:
Материјалот ми е околу 19 мега големина, се даунлоудирав од www.pravo.org.mk , па како сакаш колега :)
ne znam dali ke mozes da mi gi pratis na mail ako se soglasuvas ok ako ne zdravje

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Прати ми мејлот на ПП, па ќе ти пратам.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Другар честито и од мене :salut:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Фала, фала...Се што си сакате да си добиете :)

Член од
29 јуни 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
EDNO PRASANJE KOLEGI IAKO ZNAM DEKA MN E TESKO DA SE NAJDE ALI JA SEPAK BI PRASAL A TOA E DALI IMA VO ELEKTRONSKA FORMA SLEDNIVE DVE KNIGI:
1.KOMENTAR NA VPP- OD PROF.DR. STEFAN GEORGIEVSKI
2. KOMENTAR NA ZAKONOT ZA NASLEDUVANJE OD KIRIL CAVDAR

POZDRAV KOLEGI

Член од
23 декември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
3
Poznato li mu e na nekoj da i ima izlezeno nov priracnik za polaganje na pravosuden.Posleniot e od 2004 ama ne sum sigurna,i kaj moze da se najde.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Како се организирани факултетиве и судовите кога станува збор за правосуден испит чисто се сомневам. А можно е да има претрпено измени. Нели сеа судски реформи ти реков ми рече.....

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
2.991
Деканот на нашиов факултет не извести за промените кои што настанале во врска со полагањето на правосудниот испит и рече дека смеел да се полага но прво да се заврши магистратура значи после 5тата год. и откако ќе се заврши 5тата после имаш право на пракса 2 год. Мене лично ме интересира дали ова право да ти тече стаж можеш да го имаш и после 3тата год. значи после дипломирањето па откако ќе завршиш магистратура директно да си полагаш правосуден?

Kajgana Shop

На врв Bottom