- Член од
- 18 октомври 2010
- Мислења
- 1.824
- Поени од реакции
- 6.092
Со завод нема да имаш проблем, можеш да се пријавиш, со тоа што кога ќе запишуваш нов семестар на факултет, ќе мора да им приложиш доказ дека работиш, а ти ќе немаш, што значи ќе станеш редовен студент (единствено во случај да однесеш некоја потврда од лекар дека неможеш да бидеш редовен)Вака ми треба помош во врска со едно прашање незнаев каде да го сместам па мислам дека е соодветно тука. Јас сум вонреден студент, работев бев пријавена и врз основа на тоа се запишав вонредно. Но веќе има два месеци како престана работниот однос и не сум пријавена во заводот. Е сега моето прашање е дали можам да се пријавам во заводот затоа што ми требаат здраствени кратони, вака на приватно ми е многу скапо. Неколку луѓе ми имаат кажано дека неможам да се пријавам затоа што сум вонреден студент а сега во скоро време неверувам дека ќе најдам друга работа. Ако знае некој нека ми каже дали прекршувам некој закон ако се пријавам сега во заводот. Однапред благодарам.
--- надополнето ---
Секако дека можеш, со тоа што судијата (на крајот на парницата) ќе одлучи дали сведоците кажуваат вистина или не, и од тоа ќе зависи дали ќе го добиеш случајот или неPozdrav do site, ve molam ako moze nekoj da mi dade praven sovet, dali mozam da tuzam nekoj koj mi dolzi pari i ne saka da mi gi vrati, svedoci imam ama nemam crno na belo sto bi se reklo, blagodaram
--- надополнето ---
Ако го разбирам добро прашањево, од старт не ми е јасно како може нотар да солемнизира договор без потпис од едната страна. Значи ако е тоа случај, не е регуларен тој договор. Е сеа може да постои нешто друго тука, односно првиот сопственик - инвалид, да дал полномошно или да го прелажале да даде, (или ако му е одземена деловна способност па преку старател) ама тоа се веќе шпекулации, да не навлагам натака..Прашањево е напишано од друга личност но бидејќи нема account овде го испратив јас (содржи и грешки се надевам ќе разберете)
Кои се законските услови на договор за физичка делба при учество на две странки од која едната е сопственик и е траен инвалид три години, и на нотарската солемнизација не ставил потпис. Наместо сопственикот потпишан е полномошник син на другиот сопственик, односно мајка и син за сведоци потпишани се сопруг на примателот и негов прв братучед. Дали таквиот договор е законски регуларен?