Почина Heath Ledger

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Bada Bing! малку го проширив текстот... објавен е на насловна.

Синоќа, на 28 годишна возраст почина Хит Леџер, познатиот холивудски актер роден во Австралија. Неговото тело беше најдено во неговиот стан во Менхетен, Њујорк, од страна на неговата куќна помошничка, која отишла да го разбуди поради закажаниот состанок со масерката.

Официјална изјава за причината за неговата смрт сеуште нема, иако њујоршката полиција претпоставува можно предозирање поради апчињата за спиење кои биле пронајдени крај неговиот кревет. На местото на настанот, Леџер бил пронајден лежејќи со лицето кон земјата, а аутопсијата со која ќе се утврди официјалната причина за смрт ќе биде извршена денес.

Јавноста за прв пат го слушна името на Леџер по улогата во филмот “10 Things I Hate About You”, а за неговата улога во “Brokeback Mountain” каде што играше крај Џејк Гиленхал беше номиниран за наградата Оскар. Токму овој филм го дистанцираше од тинејџерските филмови и го лансираше во холивудската А-продукција, како еден од најталентираните млади актери, кој за глумата се одлучил сосема случајно уште во средното школо, кога како избор во слободните активности имал опција да земе часови за готвење или да ја посетува драмската секција.
Минатата година ја играше улогата на легендарниот Боб Дилан во “I’m not there”, а годинава треба да излезе најновиот филм за суперхеројот Бетмен насловен како “The Dark Knight” во кој тој ја толкува улогата на главниот негативец Џокер. Хит Леџер има двегодишна ќерка со бившата вереница, глумицата Мишел Вилијамс со која се запозна на снимањето на “Brokeback Mountain”.

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
:(:(:(:(:(:(:( ....уште не ми се верува

Член од
23 август 2006
Мислења
16
Поени од реакции
0
Ц ц ц сеуште и јас не можам да поверувам, човекот беше гениј многу го почитував и сакав, ама еве.... Нека почива во мир.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Шок.

Го одбегнав насловот на темата, дур не се сфестив што се случило.
Навистина добар актер, денеска Холивуд загуби многу. Загуби актер, бунтовник, заводник, еден целосен и кул дечко. Пред се загуби добар човек.

Еве само дел од неговите улоги, во кои навистина си ја одигра улогата перфектно. Неколку мои омилени филмови во кои тој глумел и кои нема да ги заборавам...

10те нешта кои ги мразам кај тебе
Патриот
Казанова.

Почивај во мир Леџер.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Стварно добар глумец беше човекот :(

Почивај во мир :(:(:(

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
10 нешта кои ги мразам кај тебе!

Најнај филм.
Го обожавам филмот, толку беше симпатичен и се у филмот.

Се уште не ми се верува.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Лесна му земја. Имаше неколку добри улоги, ама тоа е што да се прави.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Шок.Шок.Шок...
Почивај во мир..
Предобар глумец беше..:(

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Losho, losho, mnogu losho.
Ne znam zoshto, ostava praznina, i momenti na sekavanje, i uzivanje vo tie sekavanja iako se kratki...
Smrtta cesto demnee i zivee kako oblace na licnosti kako nego...

Neka pociva vo mir. Ke mi nedostiga, a veruvam i na ostatokot od svetot.
Unikaten primerok i neverojatno izdanie, koj tropa na rajskite gradini, kacen na konj, poveden od pesnata We are the champions ispolneta od Robbie Williams... Se otvoraat rajskite porti...

Pocivaj vo mir decko, i drzija pushkata pravo i dobro, kako shto toa go praveshe vo "Patriot"...

Ј

јовица11

Гостин
I po nekolku casa otkoga ja doznav vesta seuste sum vo sok,zosto sekogas zaminuvaat najdobrite?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
се наежив кога прочитав еден од најдобрите глумци!!! штета навистина штета :(
почивај во мир

Член од
16 декември 2007
Мислења
89
Поени од реакции
0
Стварно штета еј.............. и јас сум во шок........ еден од моите омилени актери.........ама тоа е тоа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! R.I.P

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ваљда не се самоубил, како и да е R.I.P.

Kajgana Shop

На врв Bottom