Поубаво е сам да се живее или не?

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
61
Osamenosta e najlosoto oruzje za nesrekata i bolestite ka covekot(osobeno kaj mazite)...
Toa pak ne znaci da se osudime so bilo koj samo da ne ziveme sami...Slobodnoto i samacko ziveenje e nekogash mnogu podobra opcija otkolku zivot so partner koj ne true...
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Живеам сама и за ништо на свет не би го сменала тоа. Не од причините кои повеќето ги наведовте, туку од сосема други. Сакам после напорен ден со проблеми, да сум сама и раат да изгледам филм, да поиграм со кучињата или едноставно да зјапам во една точка и никој да не ме прекине во тоа. За мрза, мрза сум и јас и знам да го запоставам домот, но и за тоа ми е гајле ... ќе си средам кога ќе сакам, ќе пуштам машина кога треба, ќе зготвам ако сакам итн. Се` е подобро кога сама ќе си решам кога и како ќе го направам.
А за осамени моменти ... не ме фатила таква криза ... со луѓето што ги сакам се дружам и живеам надвор од дома, а домата ми е катче за себе ...
Барем додека сум сама, сакам тоа така и да остане ... ќе имам повторно период кога ќе сум со полна куќа засекогаш ... дотогаш, уживам во самотијата! :zaljuben:
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
сам!обврските се навистина поголеми и е понапорно!сепак,кога си сам е чуството многу подобро!
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.677
Поени од реакции
13.286
Да се живее сам не е лошо. Има свој + и -. Доброто е што сам си го планираш времето, сам си цар во својот дом. Од друга страна денот може да ти биде празен...
Бидејќи живеам со брат ми (делиме иста соба) некое време кога го нема некако повеќе се дише дома. Сепак кога се враќа од пат првите неколку недели е многу добро да се живее покрај него.
 

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Прелошо. Ни случајно не сакам да живеам сама. Иам живеено сама месец дена и ми беше ужасно. Одвратно. Изолирано. Мислам дека зависи од човекот, јас сум тип кој сака да е опкружен со луѓе, така да живеењето сама би ми паднало ептен тешко. Ми треба минимум еден човек да е до мене, инаку ќе шизнам!!!
 
Член од
10 август 2007
Мислења
103
Поени од реакции
0
Ne e poubavo da zivees sam... barem da ima najmalku edna licnost sto ke zivee so tebe zosto ke bide tapa ako si sam... Ke treba smetkata da ja napravis ogromna za da gi slusnes tvoite... Ne bi ziveela sama
 
Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Јас за сам неверувам дека е убаво али со еден цимер посебно ако ти е погоден (ко мене) прекрасно е...исти интереси исти ставови нема за што да се караме супер. јас мислам дека сепак да се биде самостален е подобро него да чекаш како онаа старата.
Тато носи мама меси јас папам :)
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Сама, без родителите, ама со цимер/ка. По можност близок/блиска другар/ка со кој/а знам дека ќе се сложувам, па дури и интересно ќе ми го направи времето дома; или евентуално со партнер, ама тоа не сега, на оваа возраст. Тотално сама- не, тешко дека ќе издржам.
 

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.502
Поени од реакции
2.632
nikako sam mislam se e podobro nego sam da se zivee toa e najlosa kazna koja postoi za edna licnost
pozdrav
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
852
Најубаво е да живееш со уште еден човек, максимум двајца и да ти се врсници!
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Сакам да видам како е да живеам сама. Не дека вака не ми одгавара, секогаш кога сакам приватност ја имам. Ама мислам дека е сосем различно да живееш сам. Личната слобода ти е поголема, правиш што сакаш и како ќе посакаш... Самодовербата ти се зголемува како и одговорноста, нешта кои не можеш да ги послтигнеш кога знаеш дека има кој да среди позади тебе.
Што се однесува до осаменоста...па можеш да се чувствуваш осамено и кога си опкружен со многу луѓе околу тебе. Ако живееш сам не значи дека живееш без пријатели и луѓе кои сакаат да бидат во твоја близина.:smir:
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Обожавам кога сум сама дома. Незнам зашто ама некогаш чувствувам потреба да бидам сама, да можам на раат што сакам и како сакам да правам...едноставно во тие моменти се опуштам и уживам максимално. И како што кажа кики ако живееш сам немора да значи дека ќе бидеш изолиран од другите и дека нема да имаш пријатели и луѓе што те сакаат...Затоа мислам дека би можела да живеам сама и сосема би уживала во тоа.
 

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
52
Uhhh! Devojkata pod race i u stan. Najubava kombinacija, sami dvajcata i nikoj drug.
Do sega sum ziveel u site mozni varijanti, od sam do 12 dushi u stan, sam e losho, losho e koga se vrakash od rabota koga nema koj doma kafe da ti svari, losho e da se razbudish noke i da nema nikoj okolu tebe, losho e da gledash film sam, ili barem beshe, losho e za site vakvi potrebi da barash drushtvo postojano, losho e da razmisluvash nadvor od doma, pa i mnogu luge ne chini, koga sme bile 12 dushi beshe opsht haos, a bre gungula 3 meseci, postojano imash nekoj za neshto, imash chovek za kafe, imash nekoj da otide na prodavnica, imash so kogo da se smeesh i so kogo da se nervirash, imash so kogo da se raspravash i imash so kogo i da se ebesh, zamislete 6 sobi u stan i u sekoja fiksen tel. na ista linija i si praish muabet noke tivko na linija preku dve sobi i nekoj od chetvrtata soba u megu vreme ti se uabcil u muabet u 5 ujutro, pa vikash i tropash na dzid da iskljuchi, ima filmovi eden kup koga ste poveke. hehe! ama i ova proaga, nikad ne si raat i bez razlika na ubav kuken red koga site ke spijat ili kutat ili ne se doma, i bez razlika shto site se zanete i ste bliski kolku tolku i kako taka...Ehhh!
 

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Se si ima svoi maani i prednosti neli, ama sepak moe mislenje e deka nee ubavo sam da se zivee, za se nesto ke ti protreba drug covek, duri i za obucen muabet srede nok. Sega ziveam so cimerki, so polna kuka narod i mnogu mi e ubavo, odkolku koga bev sama doma po celi denovi. Ubavo e koga si so luge, nekako e poenergicna kukata, povesela.
 

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
10
Живеам сама и уживам во слободата. На никој не му полагам рачун што и како правам. Ми недостигаат ручеците на мајка ми, и згадено ми е од Мс' ама тоа е. Икачам кога сакам, се враќам кога сакам.
Пред да се преселам мислев дека кога ќе живеам сама ќе биде нешто уау. Дека нон стоп ќе бидам искочена и дека ќе живеам до макс. Ама и тоа здосадува.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom