Поубаво е сам да се живее или не?

Член од
19 септември 2007
Мислења
116
Поени од реакции
1
Prodavacite na muda za bubrezi se mnogu glasni za moite usinja, a takvi se za mene persona non grata koi se mnozat kako gluvci i podobro bi odbral pustina otkolku da gazam po gomna sto gi israle

M

MIL

Гостин
Momentalno ziveam sam normalno moite se pokraj mene no odelno ziveam i super mi e koga mi trebaat sekogas se tuka mozam da kazam deka e odlicno pred toa mi bese ubavko i so niv ama sepak sam e najdobro ne se zamaras za nisto imas kompletna sloboda po doma :toe:

Командантица

Како шТо ќе реЧем Ја!
Член од
15 февруари 2009
Мислења
105
Поени од реакции
1
не знам но мене ми делува депримирачко..не можам да живеам сама, едноставно не сум таков човеко кој би можел да издржи секунда сам, нон-стоп сакам некој да има покрај мене со кого можам да ги споделам „лудориите“ кои ми паѓаат на ум..:)

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Уууф, се би дала сега да можев да се одвојам во некое центарско гарсониериче кај што сама ќе си го стокмам животот по мој тертип.
Не дека ќе биде лесно, ама одговорноста е една од најтешките лекции што мора да се научат во животот. Снаодливост, егзистенција, ќе научиш се што не си знаел.
Сакам еден ден. Кога финансиски ќе можам.
Со другар/ка, со дечко, со цимер/ка или сама...

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Сама, ама си кенкам и по мама!
Скопски, студентски живот!
Ајвар во фрижидер, нешто замрзнато шо ќе прати мама и тоа ќе го заборавиш па ќе се расипе, после ќе се чудиш од кај смрди цел стан!
Се успиваш за на факултет зошто си мамурен од претходната ноќ и не го слушаш алармот, а ја нема мама да подвикне! Газ преку глава се спремаш и плус пакуваш торбица со еден куп валкани алишта(машина за перење е луксуз) з'ш вовчето ти е одма после предавања! Бараш по џебови и сите возможни и невозможни места каде што оставаш пари, да провериш буџет и сваќаш дека ти фалат уште 20 ден. за карта! Успеваш во хаосот и пусул да оставиш за цимерите да донираат кој колку има, ако имаат, за да не се срамиш по возовине:icon_lol: Притоа го лепнуваш пусулот на видно место, кај нас огледалото во ходник што ни ги извитоперува фаците!
Се бапкаш у лифт и таму се средуваш зашто станското огледало не си ја врши функцијата а цимерот кења у wc и не можеш ни заби асално да се измиеш а не па нешто више, а женско си пусто!
Е покрај ова, учиш како да толерираш различни карактери, како да живееш во заедница и да почитуваш и имаш приватност! Делиш соба, делиш wc, ќутиш когa цимерката има за учење а ти не, колективно се прејадуваш, колективно се опиваш, спонтано претрчуваш до Кастро з'ш ти е преку улица, се шлаеш низ град кога не ти се учи!
Титкаш на цимери кога си кај Лисиче да те пречекаат на желеничка зошто тежат теглите, ти титкаат да им ставиш кафе кога се враќаат од испит! Каниш на гости други цимерства од околните згради и не спиеш цела ноќ, дремеш у кујна над палачинките наместо слатко да сонуваш!
Учиш многу работи за другите и за себе, ама мама и тато сепак сеуште ги плаќаат сметките па и киријата! Е за пивата ќе стегнеш г'з и ќе најдеш време да изработиш некое хонорарно проектче! Ит филс гуд ако ништо друго!

Јабанџиски, самостоен живот е друга приказна!
Сам си ја режираш! Можеш да бидеш заспана убавица која чека принцот да ја разбуди, очајна домаќинка, самодеструктивен зависник, непоправлив носталгичар, амбициозен робот во служба на општеството или само копија на еден од разгалените, богати ликови на Беверли Хилс!
Или....само едноставен, хаотичен, авантуристички настроен слободен дух...жител на светот!
It's up to you:smir:
На крај, секогаш ќе те чека мама во Недела наутро со тазе баничка и топло кафе!

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Поубаво е сам да се живее :), моментално не живеам сам но еве мајка ми и татко ми чекат малку да се стопли времето и да се преселат во куќата така да јас сам останувам да уживам во станот:vozbud:.

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Четирите години заеднички живот со цимерките, беа најубавите години во мојот живот. А ако си во врска или брак, нормално е да сакаш да си живеете сами. А да живееш одделно од родителите, а сепак во ист град, кај нас барем не се сллучува често. Ама мислам како се станува независен и со вработувањето од помлада возраст, можеби и тоа ќе стане хит. (Барем во мојот град, не знам како е во другите)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Sekako deka ne

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
До сега не сум имал можност да живем сам (многу сум малечок за тоа) ама се надевам дека за 2-4 години ке живеам сам и мислам дека е подобро бидејки имаш многу поголема слобода и моеш да правиш што сакаш кога сакаш како сакаш, а за обврските по дома мислам дека понекогаш мора да се најде време

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Аууу, никако сам, ме фаќа паника така, сакам да сум со луѓе, не можам да поднесам самотија. Факт е дека ќе имам повеќе обврски, помалку личен простор, па и некои негодувања, компромиси или што знам што, ама би ги направил сите тие нешта, пак ПОД УСЛОВ да не сум сам.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
да барем мене ми е побуо. сакам да сум сам, никој/а да не ми досадва да си прам шо сакам ... а за друштво мн е лесно. имам еден куп другари и другарки шо можам во секое време да му се јавам и да дојдат

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Понекогаш сакам да живеам сама, бидејќи знам дека ќе имам слобода, мир и што е најважно - се ќе ми биде средено, а не да зависам од расположението за чистење на сестра ми.
Ама од друга страна, ќе се чувствувам осамено, а и плашлива сум...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Многу би сакала да живеам со мојот партнер. За тој дел од животот ги чувам сите насмевки и позитивна енергија. Сметам дека живеејќи со оној кој најмногу ти значи, во интимен простор само за вас двајцата, може да се функционира навистина слободно и пријатно. Не би можела да живеам ниту сама, ниту пак со милион луѓе. Мразам гужви по дома и немање интимност и мир.

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Дефинитивно би сакала да живеам сама.. Да правам буквално што сакам.. Да не зависам од никого..
А кога ќе ми притреба друштво..Другарките и другарите се тука..:pipi:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Дефинитивно сакам сама да живеам.Знам кога неколку дена сум сама дома како се чуствувам, не ми е проблем тоа што нема кој дома да ми готви или чисти.Бидејки сум навикната на тоа.Така да едвај чекам да помине уште оваа година за да живеам сама:vozbud:.

Kajgana Shop

На врв Bottom