Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.534
Поени од реакции
4.375
Имам Нокиа 5530 Експрес Мјузик. Кога ќе пратам SMS порака, телефонот се рестартира :toe: Што може да биде со него?

Член од
20 февруари 2010
Мислења
30
Поени од реакции
3
знае ли некој колку зема од минута повик кон англија од припејд и од пост пејд?
ама ти грешно разбра...можда и јас грешно разбрав, ама мислам дека прашањето беше во стилот:

колку мене ќе ме кошта од тука да се јавам во англија... на пример кај другар ми што таму живее и си има англиски телефон, а не јас да сум во англија на роаминг па да се јавувам тука...

а инаку не сум видел до сега тарифници... не сум ни барал, а ни налетал случајно... има ли листа некаде на чинење на повици кон странство? т-мобиле, ОНЕ или вип... било кој да се знае, да се има.... брат ми комуницира, не многу често со некои луѓе во странство и имаме некои цени... еве вака она што јас го знам како тарифи, до сега што се наплатени на фактурите:

кон нов зеланд е околу 120 денари
кон америка околу 90 денари
кон србија околу 35-40 денари
кон грција околу 30 денари
кон шведска околу 80-90 денари..

користиме оне т.е. овие цени се од космофон... сега па за беља, така се погоди да одкако се ребрендираа во ОНЕ не сме звонеле нигде, а гарант има некои корекции, промени и слично...

се сеќавам дека на раоминг од грција кон македонија беше 31 денаро со се ДДВ а кога дојде на сцена телеком словенија тоа се дуплираше од сам старт па после некое време го покачија уште... сега раоминг од грција е мислам околу 74 денари... не сум проверил...

Член од
4 февруари 2010
Мислења
21
Поени од реакции
0
Imam Nokia N97 a sakam da proveram kade i vo koja zemja e napravena, ili za koj pazar e nameneta...dodeka na nea pisuva Made in Finland....ama sakam da proveram ako e mozno....i kako? Vi blagodaram.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
дали можам да префлам преку усб кабел говорна порака на компјутер од говорното поштанско сандаче и како оди тоа?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дали можам да префлам преку усб кабел говорна порака на компјутер од говорното поштанско сандаче и како оди тоа?
Еден (ако не и единствен) начин е вака:

Ја пушташ пораката, по можност на интерфон и ја снимаш на компјутер преку микрофон од компјутерот :)

Друг начин не верувам дека има, зашто говорната пошта не ти е ни фајл ни апликација во мобилниот, па да може да се префрли.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Еден (ако не и единствен) начин е вака:

Ја пушташ пораката, по можност на интерфон и ја снимаш на компјутер преку микрофон од компјутерот :)

Друг начин не верувам дека има, зашто говорната пошта не ти е ни фајл ни апликација во мобилниот, па да може да се префрли.
а бидејќи имам слушалки со миркофон ќе го биде?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
а бидејќи имам слушалки со миркофон ќе го биде?
Нормално.

Уклучуваш Sound Recorder (на компјутерот), ставаш микрофонот до телефонот и се надеваш дека се ќе се сними добро :)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Абе некој да ми даде линк за download на skyfire browser-от за blackberry bold 9700 со OS 5, ако има...? :smir::vozbud:

ЏамПЏет

DeaDShoT
Член од
2 декември 2009
Мислења
653
Поени од реакции
89
Да не знаете во што е проблемот кога со усб го конектирам телефонот со компјутерот на PC Suite ми пиша дека хардверот не се инсталирал и може да не работи како што треба. ( и не работеше)?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Дали ако ми се активирани WAP и MMS услугите а не ги користам (да праќам MMS или да сурфам)ми троши пари?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ми треба помош за да се одлучам кој телефон да го земам, NOKIA 6700 CLASSIC или NOKIA 5630 XPRESS MUSIC? Според мене подобар би требало да е првиот но можеби некој има таков телефон па да ми каже дали нешто му недостасува или нешто е зафркнато кај него? Исто така едно другарче ми рече немој случајно си земал Нокиа 5630 Мусик, а јас го прашав зш тој ми рече зш освен за музика за ништо не го бивало.. Па ако може помош :)?

Член од
29 јануари 2010
Мислења
245
Поени од реакции
12
Кој е подобар од тие два: LG KP500 и LG GD510?

Kajgana Shop

На врв Bottom