Софтвер - апликации за Nokia N80
Здраво.
Сакам да поставам неколку прашања во врска со мобилните, конкретно за Nokia N80, а можеби на некои има одговорено погоре, само што моментално не сум во можност да проверувам, па затоа ќе пишам, т.е. ќе прашам, па кој знае плс нека одговори, па вечер или утре да проверам, па да работам на проблемите.
1. Порано читав во едно списание (незнам да ли беше PLUGIN или Computer Bilt) дека некој вид на мобилни може да се користат како далечински управувач за ТВ, радио тјунер, видео, ДВД плеер и сл. Нешто слично како уневерзален далечински управувач. Прашањето ми е дали имате сретнатно некој таков софтвер - апликација, кој би ја вршел таа функција, мобилниот да се употребува како далечински управувач. И друго, не сум сигурен дали тел. апарат ја користеше IR врската или пак bluetooth. Бидејки ако е со bluetooth, тогаш и другиот уред треба да има инсталирано bluetooth, а домашните уреди што ги имаме, ретко кој има вграден bluetooth.
2. Дали има апликација со која може преку мобилен да се користи MSN, т.е. Windows Live Messenger? Нешто слично како EQO апликацијата за разговарање на SKYPE преку мобилен.
3. Дали имате сретнато апликација преку која може да се користи мобилниот како GPS уред? Мислам дека ме разбирате за што прашувам.
Толку од мене, кој е запознат со овие „проблеми“, би Ве замолил за објаснување и помош.
Благодарам однапред. :wink: