Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
14 декември 2005
Мислења
130
Поени од реакции
2
memberix напиша:
Za 1000 den mozis da si kupis data cable ili infra red adapter pa da si go povrzis so PC i sam da si pravis update na firmware.
Da oki fala na pomosta. se snajdov, mislam prashav denes kolku pari e vo edna mobilara, ne sum od Skopje, sepak vo SKopje cenite se poskapi, tuka mi kazaa za 400 denari posledniot firmware sto izlegol za 6600 go imaa i ke mi zavrsat rabota, A, za toa sam da cepkam vo toa ne mi se prai keif zosto go nemam sistemskiot falj, a i do nekade strav mi e za telefonot zosto nemam cepkano po takvi stvari dosega.

Fantom_oh напиша:
а само ако си седам на мсн онлајн без да чепкам нишо ми зема од КБ?
Ako si sedis na MSN isto taka se trosi zosto od vreme na vreme se proveruva vrskata, dali si online, koj e offline koj doaga online i slicni raboti, ako ti ne chatuvas sepak toa mora da vrsi eden vid na monitoring na samiot protokol. Inaku ne e skapo, 1MB tekst kolku e znaes li? Da receme cela kniga:) imas dosta tekst da napisis vo 1MB. Probaj ke vidis, ako go instaliras Agile messenger samiot program ima traffic counter i vo sekoj moment imas uvid na isprateni i primeni kilobajti.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
galaxy2027 напиша:
Dali znae nekoj kade i normalno kolku pari kosta update na Firmware na Nokia 6600, aj nekoj neka kazi kako se cita ova Firmware:)) i so znaci, zosto znam za so se raboti, ama oti da ne recam update na softver ili cel operativen Symbian, a?:) Bitno me niteresira kolku kosta zosto mi treba update na mojot.
od 300 do 600 denari vo nikofon. a idi i vo alpha mobile tie se glavni zastapnici za nokia vo makedonija taka da ke ti stavat originalen frimware i najnov za 6600 ama pod eden uslov da bide za evropski pazar bash jas bev mi vika nemoze ne tie za evropski inache 600 denari ke te koshta toa zadovolstvo.

Член од
26 октомври 2005
Мислења
71
Поени од реакции
3
Здраво.
Имам Nokia 6610. Веќе неколку дена ми се појавува на моменти Sim Card Registration Failed и телефонов губи мрежа. Првиот пат стварно беше изместена сим картичката, ја наместив и нареднот ден пак исто, проверив, картичката си беше на место, еве и денеска исто ми се случува.
Има некој идеја што може да биде ?
Дали нешто со СИМ картата е или нешто до телефонот е ?
Како може да се провери што е ?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Види контактите на телефонот за Сим картичката дали се исправни...а и види Симот да не е гребен итн...
Колку време го имаш телефонот?

Член од
26 октомври 2005
Мислења
71
Поени од реакции
3
Mac)) напиша:
Види контактите на телефонот за Сим картичката дали се исправни...а и види Симот да не е гребен итн...
Колку време го имаш телефонот?
Телефонот е 2 години стар, кај мене е пола година. Пробав ги зачистив контактите на телефонот за сим картичката и ја зачистив површината на сим картичката, па еве денеска си тера ок. Најверојатно немало добар контакт. Ќе видиме како ќе биде наредните денови.

Благодарам за советот!

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Имам нокиа 6600 и сакам да инсталирам понова верзија Симбиан ОС. Дали некој тоа го има направено сам и дали ќе можам дома сам да инсталирам или мора да се однесе во некоја мобилара?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мораш во Nokia Service centar да идеш...одма спроти беверли од старната на Треска. Мислам дека update ти е негде околу 1000 денари.
Него да те прашам...зашто ти е понова верзија? Оваа што ја имаш е тоБ :)

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Софтвер - апликации за Nokia N80

Здраво.
Сакам да поставам неколку прашања во врска со мобилните, конкретно за Nokia N80, а можеби на некои има одговорено погоре, само што моментално не сум во можност да проверувам, па затоа ќе пишам, т.е. ќе прашам, па кој знае плс нека одговори, па вечер или утре да проверам, па да работам на проблемите.

1. Порано читав во едно списание (незнам да ли беше PLUGIN или Computer Bilt) дека некој вид на мобилни може да се користат како далечински управувач за ТВ, радио тјунер, видео, ДВД плеер и сл. Нешто слично како уневерзален далечински управувач. Прашањето ми е дали имате сретнатно некој таков софтвер - апликација, кој би ја вршел таа функција, мобилниот да се употребува како далечински управувач. И друго, не сум сигурен дали тел. апарат ја користеше IR врската или пак bluetooth. Бидејки ако е со bluetooth, тогаш и другиот уред треба да има инсталирано bluetooth, а домашните уреди што ги имаме, ретко кој има вграден bluetooth.

2. Дали има апликација со која може преку мобилен да се користи MSN, т.е. Windows Live Messenger? Нешто слично како EQO апликацијата за разговарање на SKYPE преку мобилен.

3. Дали имате сретнато апликација преку која може да се користи мобилниот како GPS уред? Мислам дека ме разбирате за што прашувам.

Толку од мене, кој е запознат со овие „проблеми“, би Ве замолил за објаснување и помош.

Благодарам однапред. :wink:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нитро ти пишав еднаш ќе ти пишам пак еве...Иди на www.iphone-forum.org зачлени се и симињај програми.Ако имаш некој проблем кажи пиши слободно
1.Да има таков програм се вика IrRemote и со него можеш да мењаш програми на ТВ,ДВД,системи мизички и све друго што користи даљинско.Го имаш на таа страна горе
2.Да има и таква работа само иди на страната
3.Како GPS уред конкретно не...ама може да се идентификува според мобилната мрежа.Тешко е да се најде овој програм ама прати пп ќе ти го пратам јас го имам :)

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Mac)) напиша:
Нитро ти пишав еднаш ќе ти пишам пак еве...Иди на www.iphone-forum.org зачлени се и симињај програми.Ако имаш некој проблем кажи пиши слободно
1.Да има таков програм се вика IrRemote и со него можеш да мењаш програми на ТВ,ДВД,системи мизички и све друго што користи даљинско.Го имаш на таа страна горе
2.Да има и таква работа само иди на страната
3.Како GPS уред конкретно не...ама може да се идентификува според мобилната мрежа.Тешко е да се најде овој програм ама прати пп ќе ти го пратам јас го имам :)
Се регистрирав вчера, само уште салам не го проучив форумот, што кај има и плус не знаев што да барам, т.е. имињата на апликациите.
Во секој случај, фала многу, попладне ќе поработам на тоа, ако ми затреба помош, ке те барам на МСН.

Член од
26 октомври 2005
Мислења
71
Поени од реакции
3
Mac)) напиша:
1.Да има таков програм се вика IrRemote и со него можеш да мењаш програми на ТВ,ДВД,системи мизички и све друго што користи даљинско.Го имаш на таа страна горе.
Дали може да се користи на сите телефони со инфраред или некои специфични модели што ја имаат таа опција за далечинско?
Конкретно јас имам Nokia 6610 со инфраред.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
На твојата нокиа 6610 нема да може тој програм бидејќи потребните услови се инфраред и симбиан оперативен систем. Твојот телефон нема симбиан и затоа неможе. Програмот мора да се инсталира.

А инаку Мас ме праша зошто да ставам понов. Мојот симбиан е оштетен. Многу програми не ми ги отвара а некои кога треба нешто да направат се јавува грешка и затоа треба нов симбиан. Па мислев ако може нешто од интернет да се симне и да се среди работата, па ако знае некој нека пише.

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Aj и од мене да има прашање.....Да не знае некој кај моам да најдам free games за мобилни....поточно за Моторола Л7 :):):)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ако има јава ајде на мсн да ти пратам.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Jane напиша:
На твојата нокиа 6610 нема да може тој програм бидејќи потребните услови се инфраред и симбиан оперативен систем. Твојот телефон нема симбиан и затоа неможе. Програмот мора да се инсталира.

А инаку Мас ме праша зошто да ставам понов. Мојот симбиан е оштетен. Многу програми не ми ги отвара а некои кога треба нешто да направат се јавува грешка и затоа треба нов симбиан. Па мислев ако може нешто од интернет да се симне и да се среди работата, па ако знае некој нека пише.
Нема шанси за ова...ти треба да го флешуваш ромот(read only memory) и за тоа ти треба специјален кабел и box( еве ти страна да видиш колку кошта еден box http://www.ust-pro2.org/).Најбоље ти е у Нокиа и мене ми се има дешавано така на стариот телефон( 3650 ) па го имам носено.
И ако си од Ск дај ќе се договориме имам 1 гига апликации за Symbian па да ти дадам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom