Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

L

.Lost Angel.

Гостин
Ај помош си купив алкател от 807 10057213.b4962fee0bea490779084f8fc5c03c70.jpg

е сега опера мини не ми се отвара а за интернет немам кај да пребарувам -.- или пак ја појма си немам :) ај ако може малце помош би ви бил ептен благодарен. :)

Dietrich

Just a fan...
Член од
12 мај 2010
Мислења
161
Поени од реакции
80
Кога сакам да се конектирам на 3G мрежаа на вип ми дава "Your SIM does not allow connection to this network", да не знае некој до што е проблемот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кој е подобар од овие два телефони?

Alcatel OT-991 vs Sony Xperia Tipo

Јас сум повеќе за Sony во ситуацијава, ама сакам да видам/чујам и други мислења.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.544
Поени од реакции
770
Кој е подобар од овие два телефони?

Alcatel OT-991 vs Sony Xperia Tipo

Јас сум повеќе за Sony во ситуацијава, ама сакам да видам/чујам и други мислења.
Јас бев во идентична ситуација, не беше за мене телефонот. Би се мислел искрено, ама на крајот земавме Alcatel само поради големината на екранот. Барем вака на изглед подобро изгледа, иако Tipo-то барем по спецификација е подобар.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Sony Tipo е подобар, иако има помал екран, вози андроид 4.0, има многу поголема внатрешна меморија, повеќе рам (алкателов има околку 150мб рам слободни за користење, и само со фејсбук апликација рамот е на 25мб што е малку), сонито има gpu adreno 200, а5 процесор.

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Не се за мене :)

За овој да пишете нешто? Искуство некое?

LG Optimus Black P970
ехахааа, подобар е типотото, и тоа многу од алкателот, но за овој лг-то, незнам. гледам, подобар процесор има, ама е постар. Сепак, ако не ти преци тоа што е од 2011, земај го овој.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Да не знае некој зошто кај телеком операториве многу често се случува да нудат исти телефони, за поефтина цена? Еве пример вчера, T-Mobile нудеше HTC Sensation XE Beats Audio и HTC Desire C за 1 денар, го отварам после тоа сајтот на One и гледам дека и One ги нудат само тие телефони за 1 ден, односно се дел од некоја промотивна понуда, исто како и T-Mobile. Ова го имам приметено минимум 6-7 пати. Зошто се случува ова, се копираат меѓусебно, официјалниот дистрибутер за таа фирма искочил со некоја добра и ефтина понуда до сите оператори, па сите земаат од истите модели или нешто трето? Би бил благодарен ако некој ми одговори :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.710
Поени од реакции
31.795
,,,,:icon_mrgr:,,,,mislenje od onie shto se razbiraat za mobilnive,,,za HTC desire c,,,,karakteristiki vidlivi vo katalogot no iskustva i struchno mislenje,,,odnapred blagodaram,,,:D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Sony Tipo е подобар, иако има помал екран, вози андроид 4.0, има многу поголема внатрешна меморија, повеќе рам (алкателов има околку 150мб рам слободни за користење, и само со фејсбук апликација рамот е на 25мб што е малку), сонито има gpu adreno 200, а5 процесор.
ехахааа, подобар е типотото, и тоа многу од алкателот, но за овој лг-то, незнам. гледам, подобар процесор има, ама е постар. Сепак, ако не ти преци тоа што е од 2011, земај го овој.
Знам што е подобро, само ми требаше мислење од некој што го користел, да каже што како :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Знам што е подобро, само ми требаше мислење од некој што го користел, да каже што како :)
Имам от-991 и сум презадоволен. Незнам зашто се потценува марката , ама ај. Единствено слаба страна му е интерната меморија,150 мб,али иде со сд картичка од 2 гб,надоградлива до 32..така да не е проблем. Тачот му е топ,се си работи супер,камерата 3.2,вади ОК слики, е само навечер малце со послаб квалитет иако има блиц..сепак за тие пари ВРЕДИ.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.710
Поени од реакции
31.795
:icon_mrgr:,,,informacija za postojanite korisnici ,, na mobimak ,,,sega taze informacija od kol centarot,,,,
,,se odnesuva vo vrska na uslovite za nachinot na plakanje,,,,,,,,,nema blaga vrska so toa shto go reklamiraat,,,,site uslovi se ko porano shto bea ,,samo shto navodno ,,ovoj model veke nemalo da go ima ,,,,koja promocija ,,,koi povolni uslovi ,,,nishto odtoa,,,:mad:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И, што е подобро според тебе? (ако не е тајна)
Каква тајна, Xperia е многу подобро. Ме интересираа другите мислења, не прочитани од спецификации туку од искуство.

Kajgana Shop

На врв Bottom