L
Вториот.Сепак во потесен круг ми останаа xperia Miro и Alcatel OT-995.
Кој е боље?![]()
Јас бев во идентична ситуација, не беше за мене телефонот. Би се мислел искрено, ама на крајот земавме Alcatel само поради големината на екранот. Барем вака на изглед подобро изгледа, иако Tipo-то барем по спецификација е подобар.Кој е подобар од овие два телефони?
Alcatel OT-991 vs Sony Xperia Tipo
Јас сум повеќе за Sony во ситуацијава, ама сакам да видам/чујам и други мислења.
ехахааа, подобар е типотото, и тоа многу од алкателот, но за овој лг-то, незнам. гледам, подобар процесор има, ама е постар. Сепак, ако не ти преци тоа што е од 2011, земај го овој.
Sony Tipo е подобар, иако има помал екран, вози андроид 4.0, има многу поголема внатрешна меморија, повеќе рам (алкателов има околку 150мб рам слободни за користење, и само со фејсбук апликација рамот е на 25мб што е малку), сонито има gpu adreno 200, а5 процесор.
Знам што е подобро, само ми требаше мислење од некој што го користел, да каже што какоехахааа, подобар е типотото, и тоа многу од алкателот, но за овој лг-то, незнам. гледам, подобар процесор има, ама е постар. Сепак, ако не ти преци тоа што е од 2011, земај го овој.
Имам от-991 и сум презадоволен. Незнам зашто се потценува марката , ама ај. Единствено слаба страна му е интерната меморија,150 мб,али иде со сд картичка од 2 гб,надоградлива до 32..така да не е проблем. Тачот му е топ,се си работи супер,камерата 3.2,вади ОК слики, е само навечер малце со послаб квалитет иако има блиц..сепак за тие пари ВРЕДИ.Знам што е подобро, само ми требаше мислење од некој што го користел, да каже што како![]()
И, што е подобро според тебе? (ако не е тајна)Знам што е подобро, само ми требаше мислење од некој што го користел, да каже што како![]()
Каква тајна, Xperia е многу подобро. Ме интересираа другите мислења, не прочитани од спецификации туку од искуство.И, што е подобро според тебе? (ако не е тајна)