Можно е и да е хардвер нешто. Носи го на сервис.кој софтвер да го мењам иам апдејт последен кој можам да го напраам ми е андроид 2.2.1
Можно е и да е хардвер нешто. Носи го на сервис.кој софтвер да го мењам иам апдејт последен кој можам да го напраам ми е андроид 2.2.1
а пошто ми е истечена гаранцијата ке мора да си го платам сервисот нормално нели?Можно е и да е хардвер нешто. Носи го на сервис.
Гаранцијата ако ти е истечена нема да ти ја признаат. А и ако си менувал софтвер и да имаш гаранција мислам дека пак нема да ти ја признаат зошто си го менувал софтверот. Таков беше случајот со едно пријателче. Не му ја признаа гаранцијата зошто самиот си менувал софтвер. Иначе незнам како им е принципот на работа. Ништо не те кошта да појдеш и да ги прашаш.а пошто ми е истечена гаранцијата ке мора да си го платам сервисот нормално нели?
П.С дали мора да го оставам телефонот за да утврдат што е работата или пак само шо ке го видат може да констатираат причина?
и тоа шо викаш. инаку софтверот само апдејт доби од 1.6 на 2.1 па на 2.2 тоа е се.Гаранцијата ако ти е истечена нема да ти ја признаат. А и ако си менувал софтвер и да имаш гаранција мислам дека пак нема да ти ја признаат зошто си го менувал софтверот. Таков беше случајот со едно пријателче. Не му ја признаа гаранцијата зошто самиот си менувал софтвер. Иначе незнам како им е принципот на работа. Ништо не те кошта да појдеш и да ги прашаш.
Јави се и зборувај директно со оператор кажи им дека си ја платил ќе те вклучат одма. Малку доцнат со книжење и мене ми се случува ова.Имав неплатена една сметка од Т-мобајл и ме исклулија. Сабајле ја платив и уште ме немаат уклучено, да не треба да одам со дукументи нешто да се пријавувам наново..или?
Пријателчето не ти се информирало добро, зошто ако направил root и ставил custom rom постои и unroot и телефонот се враќа на фабрички ром и никој ништо нема да примети а гаранцијата ке му ја признаеле. Многу едноставно.Гаранцијата ако ти е истечена нема да ти ја признаат. А и ако си менувал софтвер и да имаш гаранција мислам дека пак нема да ти ја признаат зошто си го менувал софтверот. Таков беше случајот со едно пријателче. Не му ја признаа гаранцијата зошто самиот си менувал софтвер. Иначе незнам како им е принципот на работа. Ништо не те кошта да појдеш и да ги прашаш.
Ништо страшно, се случува и на други телефони ова. И не мора да е до телефонот, зависи и колку е квалитетен рутерот, дебелина на ѕидови итн., битно фаќаш Wi-Fi сигнал, така?? Порано исто беше или различно од сега?? Пробај кај некого друг, мислам на друг рутер, па ке видиш.дечки имам проблем со мобилниов. се работи за HTC Wildfire. поточно проблемот е следново. кога ке пуштам да скенира ваерлесот за разлика од други мобилни треба да се добближам до рутерот приближно многу за да фатам конекција. ако има само еден ѕид преќка ваерлесот е на 1 коцка!
Бро порано фаќав одма сеа му треба време. ке најде мрежи и на запамтена мрежа со пасс 100 апти ми пишува obtraining IP adress from ... и по 100 пати ке се конектира а ако јас рачно му кажам конектирај се на таа мрежа иде малце побрзо. на почетокот дефинитивно не беше вака!Пријателчето не ти се информирало добро, зошто ако направил root и ставил custom rom постои и unroot и телефонот се враќа на фабрички ром и никој ништо нема да примети а гаранцијата ке му ја признаеле. Многу едноставно.
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 08:45 ---
Ништо страшно, се случува и на други телефони ова. И не мора да е до телефонот, зависи и колку е квалитетен рутерот, дебелина на ѕидови итн., битно фаќаш Wi-Fi сигнал, така?? Порано исто беше или различно од сега?? Пробај кај некого друг, мислам на друг рутер, па ке видиш.
Аха, мислам дека знам што е проблемот. За тоа "порано" што збориш било на Eclair 2.1 софтвер а сега кога не сака си на Froyo 2.2, така?? Ако е така, дома на рутерот ке му смениш канал (ке го поставиш на канал 6 или11 и рестартирај го), чудно ама ке работи, ке видиш (обично на самиот рутер има копче за менување на канали, ако не ѕирни на Google како се менува канал на твојот модел на рутер). Има заебанција со Froyo 2.2 софтверот на телефонот со некои модели на рутери. Пробај 100% ке работи, па кажи.Бро порано фаќав одма сеа му треба време. ке најде мрежи и на запамтена мрежа со пасс 100 апти ми пишува obtraining IP adress from ... и по 100 пати ке се конектира а ако јас рачно му кажам конектирај се на таа мрежа иде малце побрзо. на почетокот дефинитивно не беше вака!
дома шо го имав рутерот го исклучив од употреба и користам на комшијата рутер или од кај девојката а каналите се автоматски. П.С и онака ми е спор ептен телефонов се мислам дали да му напраам фабрички ресет т.е да го вратам баш у првобитна состојба па после да го апдејтирамАха, мислам дека знам што е проблемот. За тоа "порано" што збориш било на Eclair 2.1 софтвер а сега кога не сака си на Froyo 2.2, така?? Ако е така, дома на рутерот ке му смениш канал (ке го поставиш на канал 6 или11 и рестартирај го), чудно ама ке работи, ке видиш (обично на самиот рутер има копче за менување на канали, ако не ѕирни на Google како се менува канал на твојот модел на рутер). Има заебанција со Froyo 2.2 софтверот на телефонот со некои модели на рутери. Пробај 100% ке работи, па кажи.
Aко му направиш хард ристарт мислам дека нема ништо да решиш. Mааната е во софтверот 2.2 Froyo, не е до телефонот. Ај уште нешто, ѕирни на кој безбедносен протокол ти е рутерот, на WEP или WPA/2?? Намести го на WPA/2. Најлесно да средиш се е да го рутираш телефонот и ставиш некој custom rom 2.3.x Gingerbread.дома шо го имав рутерот го исклучив од употреба и користам на комшијата рутер или од кај девојката а каналите се автоматски. П.С и онака ми е спор ептен телефонов се мислам дали да му напраам фабрички ресет т.е да го вратам баш у првобитна состојба па после да го апдејтирам
Половен хтц татту јас да ти понудам 3500 ден со андроид вифи итнНајефтина цена за smartphone на кој може да се стави skype и yahoo messenger? Но онака само телефон без договори со оператори.