Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
TrTe-MrTe напиша:
Vakov telefon imashe pred 5 godini najmalku kaj nas poznat kako Benefon.Za poveke info.. eve vi link :)

http://www.cellular.co.za/phones/benefon/benefon_twin_dual_sim.htm

neznam dal bi mozhelo sega nekade da se najde istiot :)

не само овој модел имаше во тоа време многу телефони што работеа на дуал сим. Знам дека имаше еден сажем што работеше на 8 картички.
Али сеуште не постои Дуал Сим Актив опцијата... т.е. двете картички да се активни истовремено...
иначе постојат адаптери за дуал сим... мислам сите ги знаете... пред 3-4 години имав адаптер за 14картички.
[mod]п.с. мислам дека ке можам да ти најдам ваков ако сакаш, ама маската му е лом[/mod]

Член од
17 март 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
види да не си го намалил звукот на страничните дугмиња или со џоистикот надесно иди додека разговараш.
пробај да го избришеш менаџеот.
ао не помине со ниедно од овие
тогаш
пробај со следново.

1. *#7370#
  2. Ok
  3. Security Code - 12345
  4. restarting
ако не помине ни со ова тогаш е хардвер. - носи го каде што ти е гаранцијата... иако звучникот не подлежи под гаранција глеам у последно време за потрошни материјали ги мењаат на повеке места бесплатно... како и да е и да ти наплатат мораш да го носиш каде што ти е гаранцијата оти на друго место автоматски ја губиш истата...

Go resetirav i sega dobro raboti.
Fala

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
dali se proveruva vo tmobile i cosmofon koj br te baral koga ke ti zvonat so nepoznat?

Член од
30 јануари 2007
Мислења
274
Поени од реакции
5
1. sakam da go formatiram nokia n91, kako?
2. za firmware praenje ke mi naplatat u nokia?

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
a imas provereno?

ova za joey bese inace prethodnovo

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
THE_BOSS напиша:
1. sakam da go formatiram nokia n91, kako?
2. za firmware praenje ke mi naplatat u nokia?
*#7370# - Soft format
za hard format samo preku kompjuter ne pominuva kako starite so yes * 3 i Switch on.

p.s. ako imash data kabel - DKU-2 mozes i so Software Updater od Nokia da go formatirash... mislam so samiot apdejt se formaatira telefonot...
ama sepak najlesno i najbezbedno ti e so *#7370# i koga ke ti pobara security code vnesuvash 12345, vo slucaj ako si go izmenil staj si go ti tvojot... vo slucaj ako tie second hand telefonot togash morash na servis ili preku portalot na nokia so apdejterot.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
jovan напиша:
dali se proveruva vo tmobile i cosmofon koj br te baral koga ke ti zvonat so nepoznat?
циа неможе да ти го провери тоа не камоли космофон или мобимак.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:

не само овој модел имаше во тоа време многу телефони што работеа на дуал сим. Знам дека имаше еден сажем што работеше на 8 картички.
Али сеуште не постои Дуал Сим Актив опцијата... т.е. двете картички да се активни истовремено...
иначе постојат адаптери за дуал сим... мислам сите ги знаете... пред 3-4 години имав адаптер за 14картички.
[mod]п.с. мислам дека ке можам да ти најдам ваков ако сакаш, ама маската му е лом[/mod]

Koa mene mi go nudea istiov telefon.. mi rekoa deka vo isto vreme se aktivni i dvete sim kartichki. :)
Se izvinuvam ako nekomu sum dal pogreshna informacija :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Moeш да провериш со хакуваните броеви од Мобимак што искочија пред 8-9 месеци :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Mac)) напиша:
Moeш да провериш со хакуваните броеви од Мобимак што искочија пред 8-9 месеци :)
абе дечкото сака да знае кој му звони од Прајват намбер, јас убо му кажав... нели?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
28
Поени од реакции
0
Абе гледам еден другар на мобилниот си ставил messenger. Да не знае некој нешто за ова?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
tesla напиша:
Абе гледам еден другар на мобилниот си ставил messenger. Да не знае некој нешто за ова?
Зависи каков. Имам SonyEricsson k750i и имам за него bluetooth месинџер. Само треба и другиот да го има (за различни модели е различен и се симнува од интернет па со кабел во телефон) за да прави муабет со мене во bluetooth опсег. А за преку интернет незнам.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
tesla напиша:
за симбианци знам дека сигурно има, пред некој ден ми побараа и за јава али не верувам дека постои такво нешто... кажи за што модел поточно ти треба или што поточно те интересира и кој месинџер го сакаш па ке глеаме да ти помогнеме...

Kajgana Shop

На врв Bottom