Потона брод во Охридско езеро

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Како што дознава Мегастар засега се идентификувани 17 мртви и поголем број повредени. Неофицијално во мртвите и повредените имало и деца.
На местото на несреќата во моментов сеуште работат спасувачките екипи, а на брегот пред кривината кај Елшани се извлекуваат мртвите и повредените. Голема група граѓани стои на брегот и немо ја набљудува ситуацијата.
Според очевидците кои тонењето на бродот Илинден го гледале непосредно од палубата на бродот Александрија, бродот потонал за релативно кратко време, се слушнале силни татнежи од бродот по што врз луѓето кои се возеле на палубата се урнала тендата од бродот. Коија ги поклопила. И неколку мигови после тоа, бродот го проголтала водата.
Министрите Миле Јанакиевски, Гордана Јанкуловска, Лазар Коњаноски и Бујар Османи тргнале од Скопје за Охрид за да дојдат на лице место каде што се случи несреќата.
Ова е прв пат после втората светска војна да потони брод во Охридското езеро.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Како што видов на телевизија бродот бил регистриран за 43 души, а се превезувале 70:S:S
Сегде различно кажуваат. Некои викаат дека бил регистриран за 43,а се превезуваат 53, некои дека бил за 50,а се превезуваат 70.
Како и да е и 10 луѓе плус,просек да земиш по 50 кг то ти е пола тон плус.
Лакоми само за пари.. дан осиромашеа од 2000 денари минус.. сега нека ги носат на душа.
А, нешо слушам и капетанот загинал,само незнам дали тој младиот или стариот...
И незнам кој к.. хилихоптериве да летаат олку ниско на населено место, ко земјотрес да има ебате. Ај сега уш нешо нека се сруши недај боже. Нека мислат малку, таму нека летаат ниско кај езероно, шо к.. низ зградиве.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Охригани ова ви е добриот туризам што го нудите така?врска немате еден брод асален немате
Бог да ги прости најдоа кај да отидат
Каков идиот си ти, чудо едно...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Трагедија, станав пред пола саат и не ми се верува што гледам.... :(:(:(:(

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Алфа кажува за дури 22 загинати!!!

Кујзнае сите само нови инфорамции си кажуваат.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Не ни е власта крива, ебаве народот никаков бе! Олкави сте, одма штом се деси нешто, да почнете да плукате на некого! Најдобри сме во тоа, само да плукаме! Де по власта, де по охриѓани... по кого било, само ние да си ја олесниме нашата фрустрација пцуејќи некого. Е алал вера. После мислете се зошто не пркнавме од ко сме родени - зошто кога треба помош и поддршка, ние знаеме да јадеме гомна и да плукаме. Срамота!

Сочувство за загинатите. Ваква трагедија (се надевам последна), барем јас, не помнам да се случила. Тука некаде го поддржувам Трн - во разбранувано Охридско и не е така пријатно, поготово претоварено бродче како ова... така да, најверојатно тоа е причината за крахот... Да почекаме официјални резултати на вести.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ова е чисто ,,охридски-менталитет", работа... Не сфатија и не сфатија, дека не живеат од нивната ,,гостопримливост" ниту ,,услужливост" туку само и исклучиво од езерото. Се знае дека на секој брод треба да има појаси за спасување. И точен број на патници. Ама ова не им е прв пат да кажат квота +25% од капацитетот... Секако, Серпико не е Охриѓанец:). Не, зеебанција на страна, ова се однесува на ,,бродарите" кои не се изгледа свесни колкав ризик сносуваат на свој грб кога качуваат нерегуларен број патници.

M

Mario Gómez

Гостин
Незнам шо јајте против охриѓаните или против државата, бродот не е државен и не е од општината, единствено е крив сопственикот на бродот. Сега ќе се крене големото од страна на Бугарите, затоа цела влада заминала за Охрид.

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Ова е чисто ,,охридски-менталитет", работа... Не сфатија и не сфатија, дека не живеат од нивната ,,гостопримливост" ниту ,,услужливост" туку само и исклучиво од езерото. Се знае дека на секој брод треба да има појаси за спасување. И точен број на патници. Ама ова не им е прв пат да кажат квота +25% од капацитетот...
И она е идиот Серпико ?повеке мислат како мене и не само тоа две бензински имаат у цел охрид да чекаш 2 саата за бензин ај толку од мене за темава.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Незнам тоа али вистината боли !!!!!!!
Јас знам, слободен си. Шупак.

Да почекаме официјални резултати на вести.
Евала.
Сите со муабети, никој со сознание.

Толку патници, онолку патници, пукнала сајлата, преоптоварен бил....

...а епилогот е еден куп ковчези.

Трагедија. Трагедија.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
И она е идиот Серпико ?повеке мислат како мене и не само тоа две бензински имаат у цел охрид да чекаш 2 саата за бензин ај толку од мене за темава.
Абе ја може и идиот да сум, ако ништо друго, уште тоа не сум била во животов:). Џабе сега кој е крив, кој не е, и онака и овака отидоа Бог да ги прости...
Муабетот ми е, после толку несреќи и жртви во езерото летово, повторно безбедносни мерки не се преземени во мерата во која што би требало.

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Охрид. Нај-малко 12 души загубиха живота при днешното пот'ване на туристическија кораб „Илинден”. Това е зајавил македонскијат минист'р на отбраната Зоран Конјановски, с'обштават македонските медии. С'штествуват страхове, че бројат на жертвите може да б'де доста по-голјам, т'ј като на кораба е имало около 50 души, повечето от които б'лгарски туристи. Според минист'р Конјановски кораб'т е бил технически изправен, но е превозвал повече п'тници от позволеното.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom