Потона брод во Охридско езеро

Статус
Затворена за нови мислења.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.841
Поени од реакции
5.667
Не е Илинден за возење, не е! Од сигурни извори знам дека и возачот на бродот бил неискусен! Нека почиваат во мир, џабе се препуцавате чија е одговорноста, луѓето си заминаја.
јас баш летово имав прилика неколку пати да се возам со кајчето на газдата на Илинден и правевме муабет во врска со бродот. еден ден го немаше пуштено бродот за свети Наум и го прашав зошто не го пуштил и ми рече стар е бродот, има силен ветер и бран и страв ми е да го пуштам... а возачот од бродот мислам дека е синот од овој газдава, баш збореше за тоа како платил ненормална сум на пари за бродска регистрација и дозвола за да може да го вози бродот..иначе во право си за тоа дека не бил искусен...
нека почиваат во мир

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Што се` нема човек да стори заради пари.Греота луѓево, сакале само убаво да си поминат:uvo:.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Нека почиваат во мир.

Не е прва несрека летово таму. Треба малце некој да се чукне во глава.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
На пазар 3 вика дека бродот има капацитет од 50 патници, а денеска 17 загинати, 53 извлечени, неофицијално.Бродот бил пренакрцан, преполнет и за тоа може да е крив само капетанот, и никој друг.Ете од алчност што станало

Бродот урена документација и техничка исправност. Првични претпоставки се дека бил претоварен, и имал значително повеќе патници на него од дозволеното. Среќа во несреќа е дека нуркачките екипи на МВР во близина изведувале редовен тренинг, и веднаш штом виделе се вклучиле во спасување. Вклучени се сите капацитети на државата за спасување, МВР, Армијата Охридската капетанија и агенцијата за заштита и спасување. Голем медицински екипи се на самото место на настанот, а министерот за одбрана пристигна на местото 20 минути по несреќата. Околу 12 часот со хеликоптер замина за Охрид министрите за внатрешни работи, транспорт и врски и здравство.

далеку сме ние од туризам....

поздрав до државата и службите кој имаат должност да прават редовни проверки и контроли на бродовите место да се дебелеат по кафаните..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Според последните неофицијални информации до кои дојде репортерот на АЛСАТ-М бројот на загинатите во несреќата што денеска се случи во Охрид се искачил на 17 лица.
Турстичкиот брод „Илинден“ полн со патници потона утринава спроти охридската населба Елешец на источниот брег на охридското езеро.Неофицијално бродот пренесувал 50-тина бугарски туристи , а потонал за само три минути на место каде езерото е длабоко 20-тина метри
Очевидците изјавуваат за АЛСАТ-М:„ Се скинала сајлата на кормилото на бродот, се слушна експлозија и бродот веднаш потона“.
На помош веднаш пристигнале и бродовите "Галеб" и "Александрија" кои помогнале при спасувањето на туристите од водите на езерото.
Во тек е обемна акција за спасување. На местото на несреќата се наоѓаат спасувачки екипи и медицински лица. Сите информации до кои доаѓа АЛСАТ-М засега немаат официјална потврда.

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Досега 17 жртви а се очекува бројот да расте...Инаку според неофицијални информации бродот се прекршил на 2 дела (на пола-најверојатно од претовареност)...Трагедија...:(

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Да потоне брод на 200-300 метри оддалеченост од брегот и тоа во ЕЗЕРО, не е никој крив освен самиот сопственик на бродот. Мора да е бил дотраен, без никаков преглед во години. А изгледа сите жртви се бугари. Иронична ми трагедијава малце...
Што е иронично, баш ме интересира?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

египет - капацитет - 20 патници
стандардизирана туристичка флота, полициска проверка 20 минути пред секоја тура, боци, елеци, дозволи - регулирано

Охрид - капацитет 70 патници

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
И на А1 и на Сител
АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Охригани ова ви е добриот туризам што го нудите така?врска немате еден брод асален немате
Бог да ги прости најдоа кај да отидат

Член од
18 ноември 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Како што видов на МТВ 1 бродот бил регистриран за 43 души, а се превезувале 70:S:S
Лакомо македонче за пусти пари:S:S

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
И шо к*р ако идат министриве тамо??? шо ќе праат??? Ќе се сликаат за у весник пффффф
Да кажат дека владата ке се погрижи за случајот а да го поправат туризмот не им текнува

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Мене не ми е јасно зошто се вртите по Охриѓани само? Зарем не е ова Македонска работа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom