трагично.. ептем... уште по трагично е шо на нецели 50 метра од несреќата, едни љуѓе знајте како си се капеја? ко синкир ден господов сончев најубав. без осет значит. околу то ,, какви сме ние охриѓани,,.. не имат и вакви и такви.. ко шо ве имат и скопјани секакви и штипјани и струмичани и то.. излишно е во вакви моменти на загуба да се обвинит некој, најбитно е сеа , јас мислам, да се дајт поддршка на фамилиите на загинатите, и воедно исто толкава поддршка на преживеаните.ии ко и секоја тема, морат да се преторит во ,,политика,, и да се обвинит груески бранко, миле, свети миле и сите. зш ? сакаја тие да се десит ова? никој не сакаше и не очекуваше. Замислите ко праел(?) така газдата, ко си носел појќе патници, колку пати само испловил бродов на сигурно? дошол денот... ИИии.. за туризмов.. Еееее кј е Италија, далеку поразвиена од нашава земја, каде каде.. мислам то не се споредвит. аарно ама пошо некој(ств незнам кој ) пиши претходно дека морало ко ќе влезиш да ти дает спасувачки елек.. во рок од 15 дена, се возев 6-7 пати со различни бродој, и ниту еднаш ни венеција ни римини ни нигде, не ми дадоја да облечам такво чудо.. и баш се сеќавам, и иам слика ми се чинит.. цела група собрани од 80 души во бродов да се сликаме, и после ко ја анализиравме со домашниве сликава, читаме над нас знак: 65 people max.. пак ќе речам.. дошол денот..