P
Princ
Гостин
Во тој одреден момент не. Сега би легнал може на покрив, би се сончал... лека полека онака. Ама во тој еден момент не.
Sakam da prasam nesto.... kolku treba covek da bide glup za da kaze nesto vakvo?иначе добро е што нема загинато Македонци загинале 15 души кои што биле Бугари.. Другите биле спасени од нуркачиве..
Сарказам кој не го сфаќам, или природна нерафинирана глупост?Не го спомнавте фактот дека се работи за Луѓе што незнаат да пливаат! :pusk:
И Миле ме потсети да прашам нешто што ме интересираше:Жално е што место 43 имало 70 патници...
Пола од луѓето биле во кабината долу така да неможе првин да излезат од неа,башка во паника се е можно така да коментаров е...Не го спомнавте фактот дека се работи за Луѓе што незнаат да пливаат! :pusk:
Секако дека можеле да застанат, но да имаме во предвид дека тоа се возрасни луѓе, кои не знаеле да пливаат, а со наглото превртување на бродот, се здобиле и се некои повреди.Според снимките што ги гледам дел од бродод е над вода??? Пошто ако длабочината била 6 метра бродот сигурно има 4-5 метра висина, не можеле да застанат на тие највисоките делови да се задржат...чисто онака си правиме муабет не ми скокајте...
Брат не е така едноставно,паника е во прашање,второ секој сака да излезе така да сигурно имало повредени уште долу пред да излезат,а имало за жал и луѓе што не знаеле да пливаат кажав грешката е во големиот број луѓе што се качиле...Секако дека можеле да застанат, но да имаме во предвид дека тоа се возрасни луѓе, кои не знаеле да пливаат, а со наглото превртување на бродот, се здобиле и се некои повреди.
Баш гледав на БТВ интервју со една од преживеаните, докторка, која успеала на неколку да им даде предмети за кои да се држат и една друга повозрасна жена, која иако не знаела да плива, некако успеала да излезе на површината, после неколку неуспешни обиди поради платното на на бродот.
И сеуште не ми е јасно како можеа дури 15 луѓе да се удават, знаејки дека другите бродови веднаш пристигнале, во рок од минута две...
Па и Титаник кога потонал, имало живи луѓе после 5 саати од потонувањето, и тоа на температура од само неколку степени
А нашите сеир си гледале снимајки ги телата во водата...
Аир да не види тој што го продаде видеото на А1, по болници да ги потроши...
Имаше информација дека бродот бил на редовна контрола и имал лиценца за пловидба.Сум се возел на бродови кај што имало и многу повеќе вишок патници па немало проблем, си има и тоа улога но повеќе е тоа што бродот е 90 години стар :uvo: а кој знае колку време нема проверки,поправки итн...
сочувство на фамилиите на загинатите.
Сум се возел на бродови кај што имало и многу повеќе вишок патници па немало проблем, си има и тоа улога но повеќе е тоа што бродот е 90 години стар :uvo: а кој знае колку време нема проверки,поправки итн...
сочувство на фамилиите на загинатите.
И дека во 90та година му бил направен целосен ремонт. Колку за подобро информирање...Имаше информација дека бродот бил на редовна контрола и имал лиценца за пловидба.