Потеклото на Албанците

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Првпат слушам дека ЗАХАР = Шеќер...:pos::pos:.. кажи линк и лингвист кој ја направил споредбава!!!!

Јас не знам дали сигурно името Бигори значи така, кажав само мое мислење.... кажи ти ја твојата варианта, тоа што мислиш.....

Добро што си приметил дека ние постираме други кои рекле дека потекнуваме од илирите....
А јас сум приметил дека вие постирате само свое мислење....... а тоа го земете како доказ...
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 18:11 ---
Puno , ti go dadov izvorot, zosto se plasis da ja uvidis vistinata. o_O
Pogolem fakt od negovoto potomstvo ne mozes da najdes.
Гледај сега, не се разбравме што правиме овде.......
Додека ние, албанските членови постираме нешто, даваме и линкови, извори......
А ти даваш фејсбук извори :pos:, па дај и број на мобилен!!!!

Да не треба отсега наместо мислење , да постирам само фејсбук акоунти????????

R

Rigel Kent

Гостин
Гледај сега, не се разбравме што правиме овде.......
Додека ние, албанските членови постираме нешто, даваме и линкови, извори......
А ти даваш фејсбук извори :pos:, па дај и број на мобилен!!!!

Да не треба отсега наместо мислење , да постирам само фејсбук акоунти????????
:pos:

Се што е од Арбанија , мора да е албанско , епа не е ;)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
Нормално дека е така :)

Затоа реков да не генерализираме.
Па ти генерализираш....

Го спомнувам Андреа гропа, и покрај многу докази дека е албанец ти одма скокаш и велиш влаф е...
Го спомнувам Прогон Згури, и покрај многу докази каде е наведен како албанец ти пак скокаш влаф е .......
Па сега нормално е дека ќе изреагирам....... ако човек те слуша тебе, ќе искача дека повеќе има влафи отколку албанци во балканов.....

R

Rigel Kent

Гостин
Па ти генерализираш....

Го спомнувам Андреа гропа, и покрај многу докази дека е албанец ти одма скокаш и велиш влаф е...
Го спомнувам Прогон Згури, и покрај многу докази каде е наведен како албанец ти пак скокаш влаф е .......
Па сега нормално е дека ќе изреагирам....... ако човек те слуша тебе, ќе искача дека повеќе има влафи отколку албанци во балканов.....
Јас не ги присвојувам тие што не се , ама тие што се нема потреба да ги докажувам , докажуваат потомците.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
brdo.jpg

Еве албански топоним......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 18:36 ---
Јас не ги присвојувам тие што не се , ама тие што се нема потреба да ги докажувам , докажуваат потомците.
Се шегуваш нели???;)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
1

1292

Гостин
Првпат слушам дека ЗАХАР = Шеќер...:pos::pos:.. кажи линк и лингвист кој ја направил споредбава!!!!
Шеќер = (Бугарски) Захар (Руски) Сахар (Грчки) ζάχαρη (Романски) zahăr. Сите овие народи, знаеш вчера во инат на Албанците шеќерот почнаа така да го нарекуваат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.187
leskovec -arbanas.jpg

Еве класичен пример каде албанско село е преименувано во словенско

R

Rigel Kent

Гостин
Арбанаси-Бугарија

Привилегираниот статус на местото, христијанското население (од албанско, словенско, бугарско, грчко и влашко потекло дојдено од Епир по османлиското освојување на Балканот), службеното користење на грчкиот јазик и добро развиениот духовно-просветен систем се одлучувачки
фактори за опстанок на православната Црква во Арбанаси.

Пак ќе речам - не е се албанско , знам дека го нервира ова на puno ама така е :icon_lol:

http://www.kalamus.com.mk/pdf

Kajgana Shop

На врв Bottom