Не сум слеп, читав све што си приложил, и ти реплицирав со мое мислење и аргументи......
во кратки црти ќе те потсетам:
- сакаше да кажеш дека Колчите за кои се мисли дека во 2 век пред криста дошле во Балканот и креирале град, сакаше да кажеш дека албанците водат потекло од колчите.......
- После си нашил име Митхридатес кое пак нема врска со колчите и кавкаските албанци, и ги споредуваш со албанскиот топоним и племе Мирдитас, ништо друго не си приложил.....
- па и уште теоријата дека албанците се од кавказ........
- Цитираш цело време неисторичари, туку прогрчки настроени французи, кои продаваа без пари теории.....
Стварно ја почитувам твојата желба да дебатираш со своја логика и свое мислење, но пак ти се појавуваат големи дупки......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:33 ---
тебе изгледа не ти е местото овде...
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:34 ---
Мнозинството тврдат дека албанците се потомци на илирите, тоа е најважно.....
А нема воопшто таков кој тврди дека албанците се од надвор од балканот....
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:36 ---
Временска машина ми треба за да те разбирам.....изгледа зборуваш вонвременски.....
За генетика во друга тема.......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:43 ---
Во Русија и Украина има и Александар, Павле, Димитар, не значи тоа дека се словенски имиња.....
Денеска мнозинство албанци имаат муслимански имиња и турски и арапски, затоа што така беше трендот на верата......
Пред исламот имале црковни имиња, но и имиња на јазикот на црквата, паралела на тоа што се појавуваат албанци со турски имиња....капираш???
Тие албанци кои биле под словенските цркви имаа и словенкси имиња, тие албанци католици имаа италијански имиња, тие под грчка со грчки имиња.......
Можеби во некое село имало и со албанско значење, но заради неважноста останало на заборав.......
Захар се појавува кај многу други народи, најверојатно е библиско име.......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:46 ---
Овој муабет само пред твое маало, не оди подалеку....
Не знам што значи бигор на албански, ме асоцира нешто со камен, Гур - Гор, а БИ - може да значи над