Потеклото на Албанците

Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181
Odi prasaj gi Zguri vo Albanija , i ke ti kazat deka se Vlasi,Za ova familija ni pod razno ne mozes da tvrdis deka se Albanci.Isto se odnesuva i na Gropa, denes ima nekolku familii , a isto ima i imigrarani vo Romanija , prasaj gi i niv , ke ti kazat deka se Vlasi.
Смешки навистина......
Дај докази дека Андреа Гропа и Прогон Згури се власи.......

R

Rigel Kent

Гостин
Znaci ne e od E.Britanica kako napisa , i toa mi bese prvoto prasanje .
Genti , gledam postiras ovde , ama izgleda pojma nemas. Vidi ubavo sto pisuva na linkot .
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 16:07 ---
Смешки навистина......
Дај докази дека Андреа Гропа и Прогон Згури се власи.......
Eve ti eden od taa familija sto e na fb , prasaj go sto e . https://www.facebook.com/vasil.zguri1?ref=ts&fref=ts

Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181
Genti , gledam postiras ovde , ama izgleda pojma nemas. Vidi ubavo sto pisuva na linkot .
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 16:07 ---

Eve ti eden od taa familija sto e na fb , prasaj go sto e . https://www.facebook.com/vasil.zguri1?ref=ts&fref=ts
Чекај сега, ако овој е влас,:facepalm: значи и Прогон пред 800 год е влас?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

R

Rigel Kent

Гостин
Чекај сега, ако овој е влас,:facepalm: значи и Прогон пред 800 год е влас?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Hahhah , epa kako , se vlasizirale potomcite negovi? :icon_lol:
Normalno deka i toj i seta familija se Vlasi .

Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181
Hahhah , epa kako , se vlasizirale potomcite negovi? :icon_lol:
Normalno deka i toj i seta familija se Vlasi .
Смешно е да ја водиш дискусијата на овој пат, навистина.........

Докажи прво дека овие поминати 800 год. семејството на влафот не го смениле презимето!!

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
A be Германски генерал е овој !!! аман бе каков филолог какви бакрачи
Пак сакаше да ни подметнеш :D аааах бе деца деца, седете учете од озбилни автори не од германски пуковници ... а бе мене одма ми засмрде ова работа ко видов таму на книгата долу дека завршил некои КРИЕГ... академии, па уше ко избегна да кажеш кој е одма сфатиф дека е некоја далавера.

http://www.deutsche-biographie.de/sfz86357.html
Toj ne e toj J.Von Xylander , tuku ovoj , redok primer sto i denes site lingvisti go zimaat za primer: About 44,000 results (0.26 seconds http://www.google.com/search?q= J. Ritter von Xylander&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:eek:fficial&client=firefox-a

Drugpat Let3 , nema da ti repliciram , no ke te postuvam kako i dosega , deka se umoriv od trikovi a toa mi gubi vreme , kako Advizor sto pokusavase so eftini fori , prvo "enciklopedija britannica " go dava kako izvor , posle izvadil dve recenici so nemu mu odgavara , i toa veke ne e fer znaci sto postirate nie uste treba sami da gi najdeme linkovite i plus da procitame dali e vistinito toa sto postiral kolegata i od kade .
Epten e ova :(

R

Rigel Kent

Гостин
Advizor sto pokusvase so eftini fori , prvo "enciklopedija britannica " go dava kako izvor , posle izvadil dve recenici so nemu mu odgavara , i toa veke ne e fer znaci
Od faktite Genti ne se bega , kako sto pisuva za Iliri , taka pisuva i deka so pomos na smena na vera i pravoto na oruzje , Arnautite vrsele progon i zaplasuvanje na naselenieto.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Od faktite Genti ne se bega , kako sto pisuva za Iliri , taka pisuva i deka so pomos na smena na vera i pravoto na oruzje , Arnautite vrsele progon i zaplasuvanje na naselenieto.
Ne e toa nikakov fakt , da se fakti ,sakas nekes ke prinzaes.. Takvi stranici bez avtor gi imas na milion po net , a uste poveke od takvi stranici , sto i kako takva ne prai straosedelci ..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Toj ne e toj J.Von Xylander , tuku ovoj , redok primer sto i denes site lingvisti go zimaat za primer: About 44,000 results (0.26 seconds http://www.google.com/search?q= J. Ritter von Xylander&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:eek:fficial&client=firefox-a

Drugpat Let3 , nema da ti repliciram , no ke te postuvam kako i dosega , deka se umoriv od trikovi a toa mi gubi vreme , kako Advizor sto pokusavase so eftini fori , prvo "enciklopedija britannica " go dava kako izvor , posle izvadil dve recenici so nemu mu odgavara , i toa veke ne e fer znaci sto postirate nie uste treba sami da gi najdeme linkovite i plus da procitame dali e vistinito toa sto postiral kolegata i od kade .
Epten e ova :(
Германски генерал е нема друг Вон со тоа име презиме и титули и од таа година и башка на книгата пиши дека завршил КРИЕГ АКАДЕМИЕ или преведено од германски илирски - воена академија, ај сега некоја книга од бразилски произведувач на обланди хахахахахааааааа

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не сум слеп, читав све што си приложил, и ти реплицирав со мое мислење и аргументи......
во кратки црти ќе те потсетам:
- сакаше да кажеш дека Колчите за кои се мисли дека во 2 век пред криста дошле во Балканот и креирале град, сакаше да кажеш дека албанците водат потекло од колчите.......
- После си нашил име Митхридатес кое пак нема врска со колчите и кавкаските албанци, и ги споредуваш со албанскиот топоним и племе Мирдитас, ништо друго не си приложил.....
- па и уште теоријата дека албанците се од кавказ........
- Цитираш цело време неисторичари, туку прогрчки настроени французи, кои продаваа без пари теории.....
Стварно ја почитувам твојата желба да дебатираш со своја логика и свое мислење, но пак ти се појавуваат големи дупки......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:33 ---

тебе изгледа не ти е местото овде...
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:34 ---

Мнозинството тврдат дека албанците се потомци на илирите, тоа е најважно.....
А нема воопшто таков кој тврди дека албанците се од надвор од балканот....
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:36 ---

Временска машина ми треба за да те разбирам.....изгледа зборуваш вонвременски.....

За генетика во друга тема.......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:43 ---

Во Русија и Украина има и Александар, Павле, Димитар, не значи тоа дека се словенски имиња.....

Денеска мнозинство албанци имаат муслимански имиња и турски и арапски, затоа што така беше трендот на верата......
Пред исламот имале црковни имиња, но и имиња на јазикот на црквата, паралела на тоа што се појавуваат албанци со турски имиња....капираш???
Тие албанци кои биле под словенските цркви имаа и словенкси имиња, тие албанци католици имаа италијански имиња, тие под грчка со грчки имиња.......
Можеби во некое село имало и со албанско значење, но заради неважноста останало на заборав.......

Захар се појавува кај многу други народи, најверојатно е библиско име.......
--- надополнето: 12 февруари 2013 во 14:46 ---

Овој муабет само пред твое маало, не оди подалеку....
Не знам што значи бигор на албански, ме асоцира нешто со камен, Гур - Гор, а БИ - може да значи над
Захар е исто и изреалско име али значи нешто сосема трето, е сега не знам ако имало Евреи или Арапи у Албанија ајде де..

Они не си давале албански имиња ама на црквите им давале албански имиња. :confused::eek: Скупа што е чист словенски збор (прилог) не може да значи тоа што значи, ама бигор е сто на сто албански збор пошто гури значел камен?:confused: Дечко полека малку, и немој секаде кај што ќе видиш латински и грчки тоа шќиптарски да ти се гледа, де полека, ја само чекам да видам кога и наследници на Етрурците ќе станете ако не сте и тоа станати до сега. Ај сеа постирајте сите што пишале дека сте наследници на Илирите, ова више у бугарска филозофија преминува.:icon_lol:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Захар е исто и изреалско име али значи нешто сосема трето, е сега не знам ако имало Евреи или Арапи у Албанија ајде де..

Они не си давале албански имиња ама на црквите им давале албански имиња. :confused::eek: Скупа што е чист словенски збор (прилог) не може да значи тоа што значи, ама бигор е сто на сто албански збор пошто гури значел камен?:confused: Дечко полека малку, и немој секаде кај што ќе видиш латински и грчки тоа шќиптарски да ти се гледа, де полека, ја само чекам да видам кога и наследници на Етрурците ќе станете ако не сте и тоа станати до сега. Ај сеа постирајте сите што пишале дека сте наследници на Илирите, ова више у бугарска филозофија преминува.:icon_lol:
Dzabe se macish ... Baraat dokazi a koga ke prilozish osporuvaat ,sprpska propaganda,lazat ,mestat Germanicte ,Avstriicite i cel svet... Duri najdovme i text napisan od albanec i dzabe......Eve ti postar post od niv na ovaa tema koga sfativ veke deka smo gubam vreme....

[quote="Genti napisa]
Albanskiot jazik e postar jazik od latinskiot jazik , zatoa nemozam da razberam Naprimer , latnskiot jazik e kopija od albanskiot jazik ? [/quote]

Isto izjava od clen (prisuten tuka ) deka " Nacija se definra spored jazilk "

Член од
25 март 2012
Мислења
8.583
Поени од реакции
5.181
Prasaj go de , ti dadov link
Немам јас работа со него, туку ти докажи......
Не оди дискусиава како ти сакаш, отвори си сам форум и плати на секој член таму и јас ќе се пријавам и ќе ти правам ќеиф, и како што ти ќе кажеш ќе биде...
..
А овде се пишува со факти.......и те молам не ја труј темава со офтопици.....

R

Rigel Kent

Гостин
Немам јас работа со него, туку ти докажи......
Не оди дискусиава како ти сакаш, отвори си сам форум и плати на секој член таму и јас ќе се пријавам и ќе ти правам ќеиф, и како што ти ќе кажеш ќе биде...
..
А овде се пишува со факти.......и те молам не ја труј темава со офтопици.....
Puno , ti go dadov izvorot, zosto se plasis da ja uvidis vistinata. o_O
Pogolem fakt od negovoto potomstvo ne mozes da najdes.

Kajgana Shop

На врв Bottom