Постои ли љубов?

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...толку едноставно прашање..но бара толку мислење..хих
..според мене да..постои...насекаде околу нас...но луѓето ја кријат..се прават однадвор камења..поради некои болки кои ги претрпеле..но сепак длабоко во себе ..тежнеат по таа љубов..која барем денес сите мислиме ја има само на филм или во бајките..хахаха ...:pipi:

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Па добро бе љуѓе шо е ова...се шеткам по Љубов и Секс и се исто: постои ли вечна љубов, постои ли вистинска љубов, постои ли љубов???И овде морав да напишам нешто.Секако дека постојт.Шо мислите како сте сите вие создадени, онака немале шо да прает мајка ви и татко ви и ајде ќе прајме дечиња?Само е прашање на време коа та вистинска или каква и да е ќе се најт.За то не сме овде ни полојнава компетентни за то поготово до 20 години пошо се дотоаш е авантура.
А за првиот пост од скорпио 20, за то дека ни фалеле бакнежите и се останато... секако дека ќе ни фалет, со некој и два муабети да сврзиме да си заминит ако ни било пријатно ќе ни фалит.Се шо било убо ќе ни фалит, ама не значит дек се шо било убо, било љубов...

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Поистои.. Сигурна сум во тоа.. Бидејќи го имам осетено и е најубавото нешто што може да се почувствува.. не се опишува со зборови..:back:

Anele

princess without a crown*
Член од
3 јануари 2009
Мислења
135
Поени од реакции
4
Porano mislev deka ljubov e koga ti letaat peperugi vo stomak koga ke go vidis, nemozes da pprestanes da mu se raduvas na zivotot, treperis koga ke te dopre makar i slucajno, places kako da e kraj na svetot i tvojot zivot nema smisla koa srceto ti e skrseno...no toa e samo zabluda...zaljubenost na eden adolescent.Ljubovta e nesto daleku daleku podlaboko. Ljubov e onoj moment koga prestanuvas da mislis na sebesi i svoite potrebi a licnosta koja ja ljubis ja stavas na prvo mesto: Dali i e dobro, dali e se vo red so nego, da ne mu studi, da ne e bolen nedaj boze itn...a taa ljubov ne se slucuva na 14, 16, pa makar i 18, taa ljubov doaga so iskustvoto i zrelosta na edna licnost...Znaci da, postoi ljubov, pa zar bi imalo nesto smisla na ovoj svet ako ne postoi ljubovta?:smir::back:

Ladies'_Man

Страхотен пич
Член од
31 декември 2008
Мислења
156
Поени од реакции
12
Porano mislev deka ljubov e koga ti letaat peperugi vo stomak koga ke go vidis, nemozes da pprestanes da mu se raduvas na zivotot, treperis koga ke te dopre makar i slucajno, places kako da e kraj na svetot i tvojot zivot nema smisla koa srceto ti e skrseno...no toa e samo zabluda...zaljubenost na eden adolescent.Ljubovta e nesto daleku daleku podlaboko. Ljubov e onoj moment koga prestanuvas da mislis na sebesi i svoite potrebi a licnosta koja ja ljubis ja stavas na prvo mesto: Dali i e dobro, dali e se vo red so nego, da ne mu studi, da ne e bolen nedaj boze itn...a taa ljubov ne se slucuva na 14, 16, pa makar i 18, taa ljubov doaga so iskustvoto i zrelosta na edna licnost...Znaci da, postoi ljubov, pa zar bi imalo nesto smisla na ovoj svet ako ne postoi ljubovta?:smir::back:
Ја имам искусено љубовта над 18.Да не се распленувам со описи,ама и не е нешто посебно.Ќе увидите со тек на времето.

:smir:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Еј ај бе малце пооригинални теми, дали постоела љубов, епа ај ти кажи ми?
Немојте вака па како може да не постои. Мислам не се лутете али...:smir:

Член од
27 септември 2007
Мислења
1.028
Поени од реакции
440
Постои и тоа како, па љубовта е во самите нас, во нашето опкружување и секојдневие, само треба да ја препознаеме и да и дозволиме да проструи низ нас, таа неможе да се дефинира точно, таа е чуство, а чуството се чуствува:smir:

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Љубовта постои, без неа овој свет би немал никаква смисла, се манифестира во многу облици и секој од нив е посебна причина, радост и најубава емоција за нашето битие. Секој знае колку љубовта (без разлика каква) може да не направи среќни и колку ако ја нема сме несреќни или едноставно празни во еден дел од нас.
Љубовта е и причината за оживувањето на боите во нашиот свет, а и уште ако ја насочуваме и даваме кон многу луѓе кои заслужуваат таа се повеќе и повеќе ќе ја достигнува својата експанзија на патот кон кулминацијата( која не се објаснува во овој случај, посебна е заради посебноста на секоја индивидуа)

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433

Ова еедна од моите најомилени љубовни сцени! еден дијалог а толку совршен одговор напрашањето. Погледнете , на кој не му текнува за што станува збор.

Pep

Член од
1 декември 2009
Мислења
86
Поени од реакции
21
Nema ljubov ima interes se dodeka si i interesen a koga ke i zdosadis ke go fati patot..

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Постои.Постојат повеќе љубови,но постои само една искрена.Некои велат таа е првата,за некои е онаа во која што највеќе уживале.За мене е онаа која што е неизразена со зборови.Таа е таа која ми го пара срцево и душава веќе година дена.Никогаш во животот не сум го имал чувство,а не верувам и дека ќе го имам.Тоа е она чувство кога и самата помисла на тоа , ти го руши цел свет или го воскреснува.моменти.Моментот кога ќе ја изнудам онаа ебана насмевка што ме крева три метри над небото и никој не ми може ништо,е нешто неповторливо.Секој пат е со различна силина,но никогаш послаба од претходниот пат.Не жалам за ништо поврзано со тебе.Да не беа тажните моменти,немаше да бидат ни среќните.Јас ги памтам само вториве,за (да ми носат) СРЕЌА.

Kajgana Shop

На врв Bottom