mickey mouse
Багабонти
- Член од
- 5 септември 2011
- Мислења
- 1.004
- Поени од реакции
- 2.798
Црковна препорака е, ако веќе си мераклија „на чашка„, земи вино.Пиво смее ?
Затоа што ја не пијам вино.
Ако си почетник во постот, не прај ништо на своја рака, туку обрати се до парохиските свештеници за совет, како да постапиш како почетник и што свештеникот ќе ти советува по тоа прашање. Батали ги приказните за тоа кој што ти советувал од комшиите, затоа што твоите комшии нема да те причестат.Прв пост ми е, и ќе конзумирам риба за време на постите, прашање ми е, дали можам да се причестам само ако последната недела постам без зејтин, бидејќи така ме убедуваа ама јас не сум сигурен дека може баш така.
Зошто утре е дозволен пост на масло кога е Велики Четврток?
Добро прашање...Зошто утре е дозволен пост на масло кога е Велики Четврток?
Хепта,Како оди постењето христијани? Треба помош, муабет... ?
Мислите мирни, делата одлични, се пазите од надворешни дразби добро?
Знам дека за јадење и пиење лесно ќе се справите, но она другото - суптилните енергии со кои треба да се господари, се снаоѓате?
Смирение има?
Тука сме ако треба нешто...![]()
Знам дека најмногу ти фали смирение. Тоа и духовниот отец ти го има кажано... но тоа најмногу ти фали бидејќи имаш малку вера (што се 2кг вера?), а со тоа нормално и многу малку дела(3 кг дела се ништо)...Хепта,
ми требаат: 2 кила вера, 3 кила дела и 5 кила смирение...без банани...кај да ги најдам, како да ги постигнам?......дај предлог.
Пост е, ќе те игнорираат сите... имај убав ден ..Сфе тој океј да си веруете,да си мислите дека смо божја креација и што ти ја там знам бла бла царстфо небесно и судни час,вечен живот...
Али да бирате што да едете според некоју си божју вољу? Ватафааааак?
Не се осеќате малце глупи и потчинети?
Дека нешто не штима?
И што после судни час?
Идемо одново,сингуларитет,експлозија,ширење на ѕвезде,планете и живот...
Или не е сфе тој тачно,наса не л'же,ција и мосад и Исус су гз и гаќе?
Поента?
Ватафаааааак?
И идемо даље и тако даље....
???
Убаво е да се еде правилно,али не според некои си измислени и недокажани правила кои ке ти дадеф поени за да трепкаш у бело насмеан, и царсфтото небесно.
Амин.
Поента на сфе овој?
Ама ти не одолеа да не игнорираш, нели?Пост е, ќе те игнорираат сите... имај убав ден ..