Постење?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.415
Поени од реакции
5.692
Фала
Ја се исповедав ми рекоа пак да одам и да постам а кај истиот свештеник може нема да имам време да појдам не знам дали е грешно тоа.
Не е добро менување на свештеници со улога на духовници, односно исповедници, без посебна и јака причина за таа промена. Ако си почнал со исповедање кај некој од твоите парохиски свештеници, не го менувај, туку договарај се со него за се‘ што ти е потребно во рамките од вероисповеста.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.004
Поени од реакции
2.798
Фала
Ја се исповедав ми рекоа пак да одам и да постам а кај истиот свештеник може нема да имам време да појдам не знам дали е грешно тоа.
Ќе појдеш ќе најдеш време не е убаво да се одолжува треба да се почитуваат советите на свештеникот

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.035
Поени од реакции
22.561
Едноставно биди добар, имај чисту мислу. Немора да постиш.
Едење нема никакфу врску сс прочистување на сфест(пошто душа не постои).
Ако едеш умерено и како човек, здраф ке си и нема да се гоиш у сало.

Прашање.
Зшто у среду и петак е строг пост?

Цела зграда у четфртак навечер ми копа на гра и кромид.

mickey mouse

Багабонти
Член од
5 септември 2011
Мислења
1.004
Поени од реакции
2.798

Прашање.

Во среда Исус бил предаден, а во петок бил распнат

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
537
Поени од реакции
369

Прашање.

На тема "Постење" коментираш дека душа не постои :tapp:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.035
Поени од реакции
22.561
На тема "Постење" коментираш дека душа не постои :tapp:
Бот.
Душа, соул, спирит, што и да е, е само една енергија која се стфара од само раѓање.Наш мозак праи електро имплуси, довољно јаки за да сфети обична сијалица. Наш мозак е извор на туј енергију што се вика сфест.

Душа е измислена религиска работа. Наша сфест е тај што не праи сфесни хаха. Еве ја ск сфесно ти пишују на тебе.

Според вас, душа е сместена у груди. Нели кд ке умре човек и тај душа му искача од груди преко уста. Тој е обичан ваздух од наши плуќа, ништо повише.

Прашање до тебе, какфа врска има постење сс ваздух у плуќа или сфест у мозак? Зшто постите бре? Зашто сте потчинети и зашто практикуете некакфи си религиски закони у врску сс исхрану? Што ви мења у реалан живот дали у петак ке едета гра или кокошку?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.415
Поени од реакции
5.692
Душа, соул, спирит, што и да е, е само една енергија која се стфара од само раѓање.
Како? Напиши ја хемиската равека според која се одвива создавањето на нематеријална душа од материјално тело.
Благодарам...
Автоматски споено мислење:

Душа е измислена религиска работа.
Тачно...лажев те комунисти...

Според вас, душа е сместена у груди.
Јок...сместена е у мозак и у срце...пак те лажев комунисти...

Прашање до тебе, какфа врска има постење сс ваздух у плуќа или сфест у мозак?
Има...

Душата влијае на телото, исто како што телото влијае на душата-двонасочна взаемна врска.

Кога телото пости, душата (преку умот, како нејзин „орган„) по лесно се насочува кон религиозните потреби.

Што ви мења у реалан живот дали у петак ке едета гра или кокошку?
Мења, мења...

Ако си Христов следбеник, ќе го следиш учењето од Црквата, станувајќи послушен и на Христа Бога и на Црквата.

Ако не постиш, ќе го следиш својот стомак...

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Кој пости со здравје нека му е.

Кој не пости нека крка сланина и ракија оти онаму нема такви работи туку само вечна тишина и темнина за уморените.

Сакај го ближниот свој, сакај го и парталавиот и несреќникот. Помогни им, не ги оставај на цедило.
И мрази и биди гневен оти такви Семожниот не створи.
Но не прави зло, не штети никому свесно, не го убивај Човекот, Неговата креација.

Постел не постел,
Царството Небесно нема да го видиш,
оти тоа е само за Небесните Сили.
Светлината Негова кога седи на тронот,
непоимлива, за нас смртниците.
Моќта Негова, несфатлива,
за нас смртниците.

Чиста мисла, чиста душа.
Бог да ве благослови. Амин.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.843
Поени од реакции
24.894
Бот.
Душа, соул, спирит, што и да е, е само една енергија која се стфара од само раѓање.Наш мозак праи електро имплуси, довољно јаки за да сфети обична сијалица. Наш мозак е извор на туј енергију што се вика сфест.

Душа е измислена религиска работа. Наша сфест е тај што не праи сфесни хаха. Еве ја ск сфесно ти пишују на тебе.

Според вас, душа е сместена у груди. Нели кд ке умре човек и тај душа му искача од груди преко уста. Тој е обичан ваздух од наши плуќа, ништо повише.

Прашање до тебе, какфа врска има постење сс ваздух у плуќа или сфест у мозак? Зшто постите бре? Зашто сте потчинети и зашто практикуете некакфи си религиски закони у врску сс исхрану? Што ви мења у реалан живот дали у петак ке едета гра или кокошку?
So cel um tuka se obiduvas da pravis racionalen, logicen muabet. Mislam stvarno, dosadno ti e ili sto e rabotata :cautious:

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
537
Поени од реакции
369
Бот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
АЛО.
Ај сите назад на темата за постење и што со тоа, зошто тоа, од каде доаѓа тоа... не можам да се заморувам да преместувам мислења бидејќи вие се губите во муабетите...
Малку контрола на умот, не брзајте - ќе напишете, смислете добро па после по тастатурата кршење прсти. :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom