Постари или помлади партнери?

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
хахаха се пресмеав на постов...од 10-11 години ке бркаш а? хаха
Зборував општо за во живот, доколку треба да бирам помеѓу помлада или постара...

Сепак, сакам партнерка на моја возраст, но тоа го нема во оваа тема :smir:

извини вака ... али ти имаш 15 години и би фатил чупе шо има 10 години ? :nesvest:
Имав можност неколку пати да имам партнерки т.е. девојки помали 1-2 години од мене, но не сакав, која глупост би било, јас сега прва година, да одам со седмо одделение... п.с. читај горе

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Зборував општо за во живот, доколку треба да бирам помеѓу помлада или постара...
Види сеа, тоа ти е релативна работа, зато шо кога имаш 15 и не те личи да ојш со 11 годишна, кога имаш 19 можда некако ке се туркат да ојш со 15-16 годишна, но никако со 12-13 годишна, а кога ке имаш 35 никој нема ништо да ти замери ако одиш со 26-27 годишна на пример, муабетот ми е дека разликата во години со текот на годините губи важност ама требит да се запазит кога која разлика е :D

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Тоа сакав и да го кажам, се губи важноста за разлика во годините, сега лично, со 1 година помала не ми се оди, не пак со 5 ... поздрав:smir:

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
јас сум за постар партнер ама во некоја нормала до 10 години разлика

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Сум имала и постари и помалади партнери и едно сум заклучила: воопшто возраста не значи дека е некој што е постар ќе ти сврзе попаметен муабет или некој што е помлад ќе ти сврзе поглуп муабет.:nenene: Дури ми се случувало да е постар типот и да неможам ни 2 саати да седам со него. Сум си се чудела што барам со овој. Се е толку релативно...

М

Мрак

Гостин
Хм.. јас имам 15:) Доколку момчето е 2 или 3 години поголемо, добро е.. Му поминал, или уште малку го дрма оној период кога секој со секоја се мува, па колку женски свртеле итн.. го поминал тоа, сега или сака нешто посериозно или другарски однос развива.. секако, има некои што додека другите мувале, тој ништо не правел, па сега му е тој период.. но не е толку страшно, подруго гледа на тоа.. Исто, кога е поголем од женското ќе ја чува и нема да биде мноогу љубоморен на за него клинците што и се додворуваат.. плус попаметен е од неа(барем се очекува да биде) и едноставно ќе биде внимателен.. тој добива почит од женското .. и љубов секако, тоа се подразбира:) Само поискусни се, може да манипулираат, па девојчето да се заљуби, а тој да ја прелаже и.. итн итн.. тоа е ризикот во тие врски..
Врсници.. исто поминале, барем во години, можеби ќе се разбираат затоа што во исти ситуации ќе бидат, но сигурно нема преголема почит да добие момчето и некаква грижа девојката.. варијанта врсници.. ок комбинација
Е помали.. некако не иде. Може на 30, 40 год таа разлика нема да се забележува, но вака на млади години.. и тоа како се приметува.. секако, има исклучоци:smir:

Најдобро им е на 30годишо момче и 26/7 годишна девојка.. тој бара млада девојка, таа постаро момче.. :):) Да, во текот на годините се губи важноста за таа разлика меѓу годините.. па тоа што изгледа ненормлно (14 девојче- 19 момче) како што се старее не се ни забележува (24 девојка-29 момче) :toe:

Убаво си кажа пример членката над мене, ништо немора да значи.. се е релативно..

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Се е индивидуално ... годините не се битни ... битно е кој како се чуствува и како се однесува кон партнерот

Јас имам 30 и сум младолика, либерална и трендсетерка ... но во потрага сум по сериозен партнер во мојот живот

Не би ми сметало да имам помал дечко (од 25 до 30 години) ... но тие најчесто сеуште не се сигурни што сакаат од животот (па не ми се баш сигурни) ... не сум имала помал дечко - не можам да тврдам - од други извори ова го знам

Не би ми сметало и да имам до 10 години постар дечко (кој исто така - зависи - може да биде тотално емотивно недозреан) - но постар - некако ми е шубе .... би го чуствувала какао чиче

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Доколку се работи за секс, би сакал постара од мене, не заради "искуството" туку, некако повеќе ме палат, посекси ми се... а ако е за озбилна веза, најмногу ми одговара моја возраст или една година плус- минус од моите, да би си одговарале на паметот, бидејќи сум забележал дека тие што се помлади од мене 3-4 години, некако не ми се уклапаат у муабетот и некако детински ми се понашаат... :toe:

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Sho i da imam napishano :) Menuvam mislenje. Sakam pomladi :) 2 pati mi se ima slucheno da odam so pomladi mashki .. i do sega najinteresni .. najdobri .. i najseksi vrski mi bile :) Mjammii

S

smart ass

Гостин
Dajte ziti se zarem e vazno il 3-5 godini pravat razlika...abe rabotata e da znae ubao da se namesti:)

i sekako da imate zaednicki jazik.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
На почетокот има, но подоцна нема значение...

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Godinite se manje vise, bitno e citanosta i naravno da znae da sobere 2+2 :)

Kajgana Shop

На врв Bottom