Michael Clayton
Поглуп филм од овој немам гледано жими се... Незнам ни како успеав да го догледам... Ми се приспа едно мал милион пати... И пола филм веќе не го памтам... Очекував дека во секој момент ќе стане поинтересно али џабе... 2 саати потрошени на ништо... Колку и да го сакам Џорџ Клуни, неможам да кажам ништо добро за филмов... Можеби не го го сфатив, можеби заради тоа што има премногу економија (што уз филмов сфатив дека не ја можам, напорна ми е), али стварно беше залудно трошење на време... Може ќе им се свиѓа на економистите... И не би го оценувала...
Баш вчера и јас го гледав филмов. Туку, премногу економија? Се случуваат многу глупости поради пари, ама тоа не знам баш колку е економија.
Мене ептен ми се допадна, прекрасно мистериозно-трилер филмче. Цел е бавен и многу заплеткан, ама па затоа е трилер, а не акција. Мислам дека ми останаа делови кои сакам уште еднаш да ги видам за да добијам поубава слика од целото дејствие, па осеќам дека ќе го гледам пак за скоро време. Јас сакам вакви филмови, затоа овој би го оценала со една здрава десетка. И дефинитивно не се гледа кога е време за спиење, дека ако сакате да го разберете треба со три пара очи да го гледате. Тука Џорџ Клуни има прекрасна улога, да не речам најдобра. Туку добро, тој е добар глумец, само поретко му се погодуваат добри филмови.
Иначе да, филмов трае 2 часа и мене ме одржа убаво будна, дури морав да гледам уште еден филм за да ми се приспие. Ама со тој другиот па, уште повеќе се зезнав. Очите 100-ка!
Red Eye го гледав после него.
Филмов е доста напнат и задржува внимание до крај. Тоа што на почеток има качување во авион уште повеќе ме привлече, дека сакам такви филмчиња. Иако не испадна тоа што мислев дека ќе испадне, вредеше времето потрошено на него! Згора на се`, језив ми беше
Cillian Murphy, кого да признаам прв пат го гледам, па уште подобар ефект ми беше неговата одлична негативна улога. А Rachel не ја коментирам. Прекрасна е и како појава и како актерка. Оцена 8/10, само поради некако обичниот крај.
А пред овие два го гледав
Wanted.
Премногу научна фантастика во филмов, но ако се гледа како таков без барање реалност во него, полн е со одлични ефекти и е доста интересен. И да ... му најдов филмска грешка! Втор пат ми се случува да забележам нешто без да сум го видела тоа некаде истакнато. Со возот сцената ... прво го покажуваат како му паѓа последниот вагон, а потоа како му паѓа средината. Тие што го гледале може ќе се сетат, а другите - запазете.
Се` на се`, одлично акционо филмче од која бев изненадена, дека со сомнеж го гледав, после негативните критики на прошлата тема.
Оцена 9/10.
Леле уште еден филм имам! Завчера го гледав ...
Stuck.
Премногу добро започнува за да заврши така ... да речам - просто. Заведен е како хорор/трилер, ама мене ни ме уплаши, а ни ми изгледаше на трилер. Би рекла дека е општа драма, со поголема доза на крв. Ништо посебно, навистина ме разочара втората половина, кога почна да стагнира цело дејствие, за да заврши никако. Единствено убаво нешто во филмов ми беше тоа што ми се створи нервоза од нечии постапки, со што ми растеше желбата да го догледам. Не знам, гледам има скоро 7-ка на ибдм, што е повеќе од некои подобри филмови (пример, Red eye е далеку подобар, а има помала оцена), ама очигледно не се гласа таму баш објективно. Ви го препорачувам за тепање време кога немате избор, а го оценувам ... ај нека биде слаба 6-ка.