Последен гледан филм со кратка рецензија

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
The Twilight Saga: New Moon

Кој го гледал првиот дел нека го гледа и вториов, иако мислам првиот претставува поголемо достигнување.
Младата Бела е цврсто убедена во нејзината љубов спрема Едвард. Иако се опоравува од она што го доживеа претходно, тогаш кога нејзиниот живот беше во опасност, таа не се плаши од семејството на Едвард. Ја прифаќа поканата таму да го прослави својот 18 роденден, но тогаш се случува нешто непредвидено...
Во овој дел таа се бори за тоа што го сака и не се откажува...љубовта е тоа што ја води напред и покрај сите препреки и разлики.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
последен филм што го гледав е the unborn хорор филм со некоја чудна приказнна кој се наследува по фамилија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.111
Inglourious basterds

Можеби 90 посто од кајганџиите го гледале филмов и на повеќето им се допаднал но мене не баш.Очекував многу повеќе сцени како на трејлерчето со кое се излажав али ги немаше.Многу диалози беа долги (Тарантино стил) но очекував да бидат интересни и малце посуштински како во Death proof но такви немаше.Глумата од помалце познатите актери одлична (9/10) но Бред Пит и Бастардите беа едвај 25 % застапени во филмот...Единствено почетната ,сцената во кафаната во подрумот и крајот ми се допаднаа но сепак малце за филм со траење од 152 минути.

оценка 6/10(заради тие 3 сцени иначе многу помалце )
Го повлекувам коментаров,по второто гледање имам сосема друго мислење за филмов.Голема штета што доби само еден еба*н осар.

say aufedersein to your nazi balls

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
The FinalDestination 4

Сите делови од овој филм се интересни и поврзани,сигурно ви се гледани.
На еден од актерите му се случува да има визија за нешто што ќе се случи и ќе предизвика голема несреќа,па на секој можен начин се обидува да го дознае редоследот кој е на ред,кога ќе почнат сите преживеани од некоја несреќа да умираат под сомнителни околности.На крајот смртта доаѓа до сите.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Equilibrium (2002)

Oдлична сај фај трилер-акција. Дејствието е во блиска иднина после третата светска војна, каде е одлучено дека емоциите не водат кон самоуништување -- се забранети и со цел да се роботизира цела таа маса се користи серум кој ни ги убива емоциите. Christian Bale е дел елитната војска на тоа своевидно општество кое се бори против човечкиот last stand oдносно групата бунтовници кои живеат под земја и одбиваат да ги почитуваат новите норми и правила. Фина глума, дека Бејл е ѕвер, фина приказна, вреди за убивање време. 8ка од мене, најмногу ради Бејл.

Up (2009)

Во принцип, ми се допаѓаат анимираните филмчиња, само немав многу време да му седнам на овој. После собирањето оскар-два решив да најдам! :) Последен анимиран ми беше Cloudy with a chanse of meatballs, кое беше одлично и одлично ме насмеа. Па за да го оценам овој се ориентирам по него. Овој на насмеа дупло, стар човек кој решава со своите балони куќата да ја однесе во јужна Америка, узпат као пашка му доаѓа едно дебелко навидум кинез boy scout, talking dog, weird birds.. комедија на секое ќоше. Седнете, опуштете мускулите, мозокот на пасење и уживајте! :smir:

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Ninja Assasain

Го игнорирав филмот повеке време и синока седна да го ѕирнам.Значи уште според наслово претпоставувате шо е финтата нинџи,кланови,крв,мечови и слично и баш претходно набројаните карактеристики имаа голем удел у тоа шо филмо ми стоја на ком. толку време без да го гледам,ама мора да признаам дека и не беше толку лош приказна малку клише ама кога ке споредете други филмови со овакви култури ке видете дека овај е малку од друга гледна точка (или?).У секој случај интересно е да се виде како поимо нинџа е претставен у малку друго сценарио(не е изоставено крв и глави) и како покрај ногуте клишеа сепак има нешто шо те остава да го догледаш.Ај да не растргам обланди да кажам од мене има 7мица онака мош ми погоди дено кога сакам нешто light.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.982
Поени од реакции
12.618
Одличен психо-трилер, кој нема ни една секунда да ве остави рамнодушни...
...заглавени во лифт, скоро 24 часа...тоа што на почетокот им изгледа како несогласување, се претвара во вистински кошмар...

M

marsovka

Гостин
The Twilight Saga: New Moon
Не знам зошто воопшто го гледав филмот не знам зошто воопшто ја пишувам рецензијава. Искрено кога гледав филмот само една работа ми остана во глава врколакот, мислам да ти се шета некој само по фармеки каде горниот дел е откриен и кој е рај за очи па одозгора покажува емоции и љубов толку добро што сакаш да влезеш во филмот и да го ебеш , сериозна сум. Целиот филм беше една голема парада на згодни момчиња од разни профили за сечиј вкус дали женско дали педер не е важно.Од старо до младо едноставно да човек да се излигави пред екранот. Единстевено нешто што беше вредно да се спомне во уметничка смисла е фотографијата и музиката која идеше во позадина. Филмов е типичен flick chick кој единствена цел е да ги навлажни гаѓичките на тиинејџерките а богами нивните мајки .

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Epa ke se iznapisuvam sea :D

Legion

Film za krajot na covestvoto. Bog namesto potop , praka cela armija angeli na Zemjata so cel da gi opsednat lugeto so slab karakter i da gi istrebat ostanatite preziveani. na celo na tie armii se archangelite , megu koi se Gabriel i Michael .
Tokmu Michael mu e naredeno da go ubie nerodenoto dete na edna kelnerka vo eden krs drive-in, vo edna zabutan del od Nevada pustinata bluzi Las Vegas .
Uste ne mi e jasno so koja cel bas taa kelnerka i nejzinoto dete se tolku vazni za sudbinata na covestvoto ..
Michael mu e naredeno , no toj ne ja slusa naredbata , stanuva buntovnik i se simnuva na Zemjata da go brani deteto od napadite koi sledat.
Celoto dejstvo se odviva vo toj drive-in restorant , kade sto skoro cel film zatvorenite vnatre se branat od postajanite napadi na opsednatite luge.I taka se branat i umiraat eden po eden, dodeka na scena ne stapuva drugiot archangel Gabriel koj vleguva vo restorantot i go ubiva Michael , dodeka trojca uspevaat da pobegnat so bebeto , koe vo meguvreme se raga , no Gabriel gi goni , gi stiga i vo momentot bas koga treba da gi ubie , Michael se simnuva od neboto i gi spasuva .
.
I toa e filmot .. Spored mene nacisto zagubeni saat i pol , cisto sranje .. Nedorabotena prikazna , nedovolno akcija , prosecna gluma .. dzabe gubenje vreme.. 3/10 spored mene.

The Forth Kind

Prikaznata e napravena spored vistinski nastani koi se za kidnapiranjata na lugeto vo edno malo gradce Nome , vo Alaska . Kidnapiranjata gi izvrsuvaat vonzemjani , koi otkoga ke gi ispituvaat kidnapiranite , im ja bisat memorijata i gi vrakaat nazad.
Taka edna doktorka ( psihijatar ) slucajno ke zabelezi deka se poveke i poveke luge imaa slicni t.e isti sonovi . Toa ke ja natera da pocne da primenuva hipnoza i pri tie sesii ke pocnat da se slucuvaat mnogu cudni slucki koi so tekot na vremeto ke stanat neverojatni i nezamislivi . Vo filmot navodno ima klipovi od vistinskite sesii koi se prilicno potresni , no nigde ne najdov info deka ova e potrdeno.
Da ne go razkazuvam cel film , bidejki mene licno mnogu mi se dopadna , poglednete go nema da zazalite.
Odlicna prikazna , solidna gluma i atmosfera koja ke vi gi krene vlaknata na grbot :D

9/10 spored mene !!

Cloverfield

Praven e vo stilot na Blair Witch Project , dejstvieto se odviva vo NewYork , kade vo centarot na prikaznata se edna mala grupa na mladi luge . Za vreme na zabavata koja ja organiziraat , New York e napadnat od nepoznati priciniteli , za koi podocna ke se doznae deka se vonzemjani. Site slucni na malata grupa luge se snimeni so kamera od strana na eden od niv .
Dejstvieto e nivnata borba za opstanok posle napadite , kako probuvaat da gi izbegnat vonzemjanite , da gi spasat svoite najmili i da se evakuiraat .

Prikaznata e OK , idejata e super , ali realizacijata e pod nivo spored mene . 6/10 za ovoj film , ako nemate sto da pravite , gledajte go .

Body of Lies

Uste na pocetok ke kazam dkea davam 9/10 za ovoj film . Prikaznata e super , realizacijata e solidna , glumata e solidna .
Prikaznata e za dvolicnosta na vladata na USA , potocna za nejzinite organizacii kako sto se CIA i FBI . Dejstvieto e vo Sredniot Istok , kade centralen karakter e agent koj go glumi Di Caprio . Negov sef e Russel Crow , koj se naoga vo USA i odtamu mu dava instrukcii za operaciite.
Da ne go tupam premnogu , gledajte go filmot nema da zazalite !!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Epa ke se iznapisuvam sea :D

Legion

Film za krajot na covestvoto. Bog namesto potop , praka cela armija angeli na Zemjata so cel da gi opsednat lugeto so slab karakter i da gi istrebat ostanatite preziveani. na celo na tie armii se archangelite , megu koi se Gabriel i Michael .
Tokmu Michael mu e naredeno da go ubie nerodenoto dete na edna kelnerka vo eden krs drive-in, vo edna zabutan del od Nevada pustinata bluzi Las Vegas .
Uste ne mi e jasno so koja cel bas taa kelnerka i nejzinoto dete se tolku vazni za sudbinata na covestvoto ..
Michael mu e naredeno , no toj ne ja slusa naredbata , stanuva buntovnik i se simnuva na Zemjata da go brani deteto od napadite koi sledat.
Celoto dejstvo se odviva vo toj drive-in restorant , kade sto skoro cel film zatvorenite vnatre se branat od postajanite napadi na opsednatite luge.I taka se branat i umiraat eden po eden, dodeka na scena ne stapuva drugiot archangel Gabriel koj vleguva vo restorantot i go ubiva Michael , dodeka trojca uspevaat da pobegnat so bebeto , koe vo meguvreme se raga , no Gabriel gi goni , gi stiga i vo momentot bas koga treba da gi ubie , Michael se simnuva od neboto i gi spasuva .
.
I toa e filmot .. Spored mene nacisto zagubeni saat i pol , cisto sranje .. Nedorabotena prikazna , nedovolno akcija , prosecna gluma .. dzabe gubenje vreme.. 3/10 spored mene.

The Forth Kind

Prikaznata e napravena spored vistinski nastani koi se za kidnapiranjata na lugeto vo edno malo gradce Nome , vo Alaska . Kidnapiranjata gi izvrsuvaat vonzemjani , koi otkoga ke gi ispituvaat kidnapiranite , im ja bisat memorijata i gi vrakaat nazad.
Taka edna doktorka ( psihijatar ) slucajno ke zabelezi deka se poveke i poveke luge imaa slicni t.e isti sonovi . Toa ke ja natera da pocne da primenuva hipnoza i pri tie sesii ke pocnat da se slucuvaat mnogu cudni slucki koi so tekot na vremeto ke stanat neverojatni i nezamislivi . Vo filmot navodno ima klipovi od vistinskite sesii koi se prilicno potresni , no nigde ne najdov info deka ova e potrdeno.
Da ne go razkazuvam cel film , bidejki mene licno mnogu mi se dopadna , poglednete go nema da zazalite.
Odlicna prikazna , solidna gluma i atmosfera koja ke vi gi krene vlaknata na grbot :D

9/10 spored mene !!

Cloverfield

Praven e vo stilot na Blair Witch Project , dejstvieto se odviva vo NewYork , kade vo centarot na prikaznata se edna mala grupa na mladi luge . Za vreme na zabavata koja ja organiziraat , New York e napadnat od nepoznati priciniteli , za koi podocna ke se doznae deka se vonzemjani. Site slucni na malata grupa luge se snimeni so kamera od strana na eden od niv .
Dejstvieto e nivnata borba za opstanok posle napadite , kako probuvaat da gi izbegnat vonzemjanite , da gi spasat svoite najmili i da se evakuiraat .

Prikaznata e OK , idejata e super , ali realizacijata e pod nivo spored mene . 6/10 za ovoj film , ako nemate sto da pravite , gledajte go .

Body of Lies

Uste na pocetok ke kazam dkea davam 9/10 za ovoj film . Prikaznata e super , realizacijata e solidna , glumata e solidna .
Prikaznata e za dvolicnosta na vladata na USA , potocna za nejzinite organizacii kako sto se CIA i FBI . Dejstvieto e vo Sredniot Istok , kade centralen karakter e agent koj go glumi Di Caprio . Negov sef e Russel Crow , koj se naoga vo USA i odtamu mu dava instrukcii za operaciite.
Da ne go tupam premnogu , gledajte go filmot nema da zazalite !!
Ќе се научите ли некогаш да не ставате спојлери и да не откривате содржина. Темата е препорака за филм и КРАТКА РЕЦЕНЗИЈА, а не ЦЕЛА СОДРЖИНА!!!!:star:

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Ice Age
Ice Age The Meltdown
Ice Age Dawn of the dinosaurs

Супер филмчиња, за пријателството на Manfred, Sid i Diego, а подоцна и на Ellie, Eddie и Crash кои добро ќе ве насмеат, а во секој има и порака, мора да се гледаат, ако почнам да раскажувам ќе кажам се...
и нормално овој лик не може да се заборавни

:pos2::pos2::pos2:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Многу сме настроени кон холивудските торти и срања! Изгледав 2 српски филма, за кои следува рецензија!

Cekaj me, ja sigurno necu doci

Српски филм од 2009 година во режија на Мирослав Момчилович. Филмот не е толку добар, колку што е длабок. Интересен осврт на животот на 5-6 личности од кои 4ица прават некој замрсен љубовен четириаголник. На Бане(Милош Самолов) пак му умира таткото кој на споменикот го става и името на неговата сеуште жива мајка и тука почнуваат сплетките во неговиот живот. Иако е со љубовна содржина не е романса. Ме потсети филмот на зборовите кои долго време ми стоеја во потпис: Aegra Amans(лат.). Содржината ми е за никада опишана ама кој ќе го гледа ќе види што зборам.
Баш е интересен за периодот во кој се наоѓам т.е. предматурски период и си размислувам како ќе изгледаме т.е. каде ќе сме по 15 година од матурата и како ќе изгледа мојата класна :back:

Duhovi Sarajeva

Со Северина и Енис Бешлагич во главните улоги филмот е тапа! Очекував многу повеќе според препораките ои кружат по нет. Скромни 2/10. Единствено добар саундтрак има филмот.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Hatchiko

Филмов ме трогна и тоа многу,не ни очекував дека би можел така да се почуствувам од некој филм а најмалку од овој..Се работи за куче кое треба да стигне до некое место ама по пат ке се изгуби,го наоѓа професорот и го вдомува..зена му ќе се противи на тоа,ама ке го прифати после многу добро..се дешаваат убави работи се до тазниот момент на професорот..Се работи за вистинска случка..сефкупно тажен филм и многу добар..ПОГЛЕДНЕТЕ ГО НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ СИГУРНО..

10/10

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
Hatchiko

Филмов ме трогна и тоа многу,не ни очекував дека би можел така да се почуствувам од некој филм а најмалку од овој..Се работи за куче кое треба да стигне до некое место ама по пат ке се изгуби,го наоѓа професорот и го вдомува..зена му ќе се противи на тоа,ама ке го прифати после многу добро..се дешаваат убави работи се до тазниот момент на професорот..Се работи за вистинска случка..сефкупно тажен филм и многу добар..ПОГЛЕДНЕТЕ ГО НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ СИГУРНО..

10/10
добар филм...сентиментален филм цело време.фала за препораката

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.111
Up in the Air (2009/I)

Филмчево е стварно добро ,класика(во својот жанр) А да и 2009 небила тотална утка...Одлична атмосфера со релаксирачката музика во позадина а за глумата на Клуни и на Вера само пофални зборови (како да се родени за овие улоги ма да Клуни е момак за све:tv:)...И сега приказната-Ликот кој го толку Клуни-Рајан има специфична работа-ги отпушта работниците за кои шефовите немаат м*да(малце народски) да ги отпуштат.Секако за глобална компанија во која работи Рајан има многу патувања низ Америка(да отпушта работници и да им ги кажува можностите кои ги имаат после отказот), и на еден престој ке се запознае со Алекс(Vera Farmiga)...за другото мора да погледнете

9/10

Kajgana Shop

На врв Bottom