Последен гледан филм со кратка рецензија

S

smart ass

Гостин
ете ме и мене :).

Се во ред, ама не мораше баш на толку брутален начин да ни ги претстават сите последици. Ми се згади тро.
И од мене 10-ка.

Годлајк не е брутално претставено...туку се труделе да бидат барем најблиску до....РЕАЛНОСТА.

Амфетите се препишуваа во САД на времето за слабеење...
така скрена мајка му...ахх кутрото девојче,знаеш сцената со тој копиљот кога ќе ја **** за пари...леле гнев ме фати.

Крајот е логичен,а добро е што мбарем....
немаше починати(вообичаено има).

Страв и параноја во лас вегас е друга приказна...таму мескалин+ЛСД...

овие се фукаа на тешки опијати,а црнецот заврши во затвор....го имам гледано филмот уште пред 5 години....
ама без сомнеж 10-ка.

А јас бидејќи пред два дена разгледав МИЛФ кое брат ми го симна од неговиот PC не би извршил рецензија.:vozbud::pos2:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
@smart ass

Добро бе мајку му, 5000 поста си напишал(а) не знаеш спојлери да ставиш!
Све кажа за филмот како ќе заврши. Да го немав гледано, сега у пм ќе те отерав.
Ај кој е модератор нека го/ја банира, нема да се научат никако на друг начин. :nenene:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
@smart ass

Добро бе мајку му, 5000 поста си напишал(а) не знаеш спојлери да ставиш!
Све кажа за филмот како ќе заврши. Да го немав гледано, сега у пм ќе те отерав.
Ај кој е модератор нека го/ја банира, нема да се научат никако на друг начин. :nenene:
Јас го немав гледано а баш ради 2те предходни рецензии сакав да го спуштам но благодарејќи на лепиов знам како ке заврши... у к*рац

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
The Machinist.

Не знам зошто толку долго време чекав за да го гледам филмов.
Одлична глума, напнатост саат и пол. Во сето ова се меша изгледот на Кристијан Бејл, кој дава уште појезиво чувство и понапнатост. Се` на се`, одлично!

Нема да раскажувам многу за филмот, затоа што насекое ќе треба да ставам спојлерчиња а и верувам дека 80% од вас сте го гледале.

Значи, филмот е за човек кој што работи како машинист, кој страда од инсомнија. Поради тоа многу ослабел, а и неговата стварност е измешана.

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Zombie Strippers

Како ме натераа да го гледам филмов незнам. Жалам за 700-те потрошени мегабајти на ова срање, а воедно и за часот и поволина поминати пред екран.

Фимлов е некој вид на хорор-комедија...
Една банда има мисија да ги истреби зомбите, но еден од нив случајно ќе биде каснат во една акцја, по што бега во стриптиз бар. По некое време, додека даваат стиптизерки како денсаат, човекот ќе се преправи во зомби и ќе и се фрли на Џена Џемесон - ќе ја изеде. Оваа станува зомби, и ги префаќа сите останати. Бандата ќе дојде во стиптиз барот, ќе ги убијат сите зомби и ќе си заминат. Сепак една глава на зомби завиткана во кеса остана неуништена, по што еден човек ќе ја најде, и ќе биде „префатен“...и така завршува филмот, што значи зомбите повторно ќе се рашират.
Глупости невидени.

Оцена: 0.1/10 :tapp:

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.966
Zombie Strippers

Како ме натераа да го гледам филмов незнам. Жалам за 700-те потрошени мегабајти на ова срање, а воедно и за часот и поволина поминати пред екран.

Фимлов е некој вид на хорор-комедија...
Една банда има мисија да ги истреби зомбите, но еден од нив случајно ќе биде каснат во една акцја, по што бега во стриптиз бар. По некое време, додека даваат стиптизерки како денсаат, човекот ќе се преправи во зомби и ќе и се фрли на Џена Џемесон - ќе ја изеде. Оваа станува зомби, и ги префаќа сите останати. Бандата ќе дојде во стиптиз барот, ќе ги убијат сите зомби и ќе си заминат. Сепак една глава на зомби завиткана во кеса остана неуништена, по што еден човек ќе ја најде, и ќе биде „префатен“...и така завршува филмот, што значи зомбите повторно ќе се рашират.
Глупости невидени.

Оцена: 0.1/10 :tapp:
Богами глупости големи. Овај не заслужува ни 0.1.
Јас така се каев што го гледав 2012:Doomsday.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
The Machinist.

Не знам зошто толку долго време чекав за да го гледам филмов.
Одлична глума, напнатост саат и пол. Во сето ова се меша изгледот на Кристијан Бејл, кој дава уште појезиво чувство и понапнатост. Се` на се`, одлично!

Нема да раскажувам многу за филмот, затоа што насекое ќе треба да ставам спојлерчиња а и верувам дека 80% од вас сте го гледале.

Значи, филмот е за човек кој што работи како машинист, кој страда од инсомнија. Поради тоа многу ослабел, а и неговата стварност е измешана.
Одличен филм и екстра улога на Кристан бејл, ослабел 30 кила за филмот, вистински професионалец. Еден од ретките "нови" солидни глумци.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Одличен филм и екстра улога на Кристан бејл, ослабел 30 кила за филмот, вистински професионалец. Еден од ретките "нови" солидни глумци.
се извинувам на оф топиков али да се надоврзам за да ослабе јадел само јаболка и пушел цигари,режисерот бил изваден од памет од таквото темпо и го фатило страв што може да му се случи на човеков..ама Бејл бил упорен да продолжи вака и во едно интервју вика дека немал сила за ништо..е што ти се вика актерска посветеност :aplauz:

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58

Дејвид Бенер е научник од областа на генетиката, кој истражува на самиот себе се со цел да ја испита и докаже човечката ДНК. Кога неговата сопруга ќе го роди нивниот син, неговата мутирана ДНК ќе биде пренесена на нивниот син и тој ќе се обиде да најде лек за да го излечи. Владата застапувана од страна на полковникот Рос го затвора во болница за душевни болести, а Дејвид во момент на гнев и обид да се спаси од тоа ја убива својата сопруга, со што нивниот син расте далеку од своите родители. После неколку години Брус исто така станува добар научник во областа на генетиката, исто како и татко му... но доаѓа до компликации поради неговата мутирана ДНК, за која татко му неможел да му го даде соодветниот лек... итн. итн.
Добар беше филмот и искрено ми се допадна. :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
El maquinista (2004)

Да се надоврзам :) Еден од ретките филмови со толку језива атмосфера,музиката во позадина дава посебен шмек а глумата на Бејл врв.
Сторијата- Човекот нема една година спиено,на работа каде што работи како машинист му се случува несреќа на неговиот колега предизвикана од негова грешка и тука почнува тензијата ...

9ka само затоа што
уште на почетокот на филмот претпоставив дека се работи за multiple personality,дали дека на вот дека му се допаднал(а тој сака такви)или чиста случајност i don't know

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
The invention of lying

чудно филмче..ништо посебно се на се..
Еден човек има тапа живот во свет во кој никој не лаже,случајно ќе ја открие лагата како поим и ќе му тргне во животот..станува како Мојсеј и ги објавува 10 те правила на тој свет на две картонски кутии од пица..
откако го изгледав се прашувам дали филмот е исмевање на христијанството,на сегашниот свет или само обид да се направи комедија(јас нешто не се изнасмеав на филмов)
6/10

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Antichrist

Филм во кој е прикажана состојбата на човековиот ум по доживување на голема психолошка траума и неговиот потенцијал тотално да ја отфрли реалноста.

Филмот изобилува со одлични визуелни ефекти и одлично вклопена музика, во смисла на графичкиот приказ е мало ремек дело. Главните актери доста солидно се покажуваат во своите улоги.
Во целиот филм владее некоја морничава атмосфера и цели да предизвика емоционална тежина кај гледачот.
Има неколку прилично експлицитни сцени од кои ќе ви се преврти стомакот. Можеби ќе добиете впечаток дека по малку се претерало во тие сцени, но тоа е една од работите што го издвојува овој филм, а кога се работи за умствено растројство, секогаш има поголема слобода.

Филмот пред се е тешка драма, па потоа психолошки хорор.
Можеби ќе се добие впечаток дека на филмот му недостасува подлабока поента и најмногу се обрнало внимание на графичко шокирање на гледачот, но во секој случај филмот вреди да се погледне.
7,5/10

Наместо трејлер, првата сцена од филмот, која е навистина ефектна:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Antichrist

Филм во кој е прикажана состојбата на човековиот ум по доживување на голема психолошка траума и неговиот потенцијал тотално да ја отфрли реалноста.

Филмот изобилува со одлични визуелни ефекти и одлично вклопена музика, во смисла на графичкиот приказ е мало ремек дело. Главните актери доста солидно се покажуваат во своите улоги.
Во целиот филм владее некоја морничава атмосфера и цели да предизвика емоционална тежина кај гледачот.
Има неколку прилично експлицитни сцени од кои ќе ви се преврти стомакот. Можеби ќе добиете впечаток дека по малку се претерало во тие сцени, но тоа е една од работите што го издвојува овој филм, а кога се работи за умствено растројство, секогаш има поголема слобода.

Филмот пред се е тешка драма, па потоа психолошки хорор.
Можеби ќе се добие впечаток дека на филмот му недостасува подлабока поента и најмногу се обрнало внимание на графичко шокирање на гледачот, но во секој случај филмот вреди да се погледне.
7,5/10

Наместо трејлер, првата сцена од филмот, која е навистина ефектна:

А за кој филм збориш? :)

Тој на сликичката е тешко ама тешко срајне, а овој што го опиша.... не сум го гледал.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Секој со своите перцепции, на некој ќе му се допадне, на некој не.
Спомнав дека му недостасува подлабока поента и приказната не му е јака страна, ама ова е сепак arthouse филм, кој е одличен во визуелниот и музичкиот сегмент.

Класификацијата хорор на imdb можеби наведува во погрешна насока, не очекувајте дека е ова класичен хорор, веројатно подобро е да стои само драма.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
А за кој филм збориш? :)

Тој на сликичката е тешко ама тешко срајне, а овој што го опиша.... не сум го гледал.
За истиот зборува, и арно го опишал. Тешко срање ама во позитивна смила. Навистина тешко.

----

Секој со своите перцепции, на некој ќе му се допадне, на некој не.
Спомнав дека му недостасува подлабока поента и приказната не му е јака страна, ама ова е сепак arthouse филм, кој е одличен во визуелниот и музичкиот сегмент.
Таа подлабока поента е можи главната причина за јаките критики на овај филм. Ја има, ама некој ич не може да ја најде, некој си дава некое свое интерпретирање, а никој не кажува тоа е така и така и не е поинаку.
И не е баш „arthouse“ туку повеќе е филозофско социолошки филм. „arthouse“ се релативно полесни филмови.

На имдб коментари има да се изначитш.

Класификацијата хорор на imdb можеби наведува во погрешна насока, не очекувајте дека е ова класичен хорор, веројатно подобро е да стои само драма.
И како хорор е оригинален. Според мене најдобра класификација не е само хорор или само драма. Треба да се гледа на филмот како повеќе жанровско дело. Сите жанрови подеднакво.

Kajgana Shop

На врв Bottom