Порака до бившите

O

Out Boy

Гостин
Возовите заминуваат и се враќаат. Секогаш било така. Тогаш, на небото, пак ќе има бели лесни облачиња кои ќе си играат со есенското сонце, додека страотната бучна локомотива наближува кон станицата, уморно влечејќи ги вагоните со патници.

И јас пак ќе те чекам таму кај што те допратив. Со истите бистри и искрени очи. Со истото срце кое секогаш бие за тебе. Со истиот копнеж да те гушнам, со истата врелина на усните, кои треперат за да те бакнат...

А вечерва те мислам и само твојот лик ми дава сила да дотрајам до тој ден. Лека ноќ, најмило мое. Утре нашето Сонце ќе грее посилно. А ноќва, ѕвездите нека ти сплетат венче од слатки сништа... Спиј, најмило мое...
P.S. Да, навистина возовите заминуваат... И се враќаат.
Само патниците се други...:cry:

И чувај се, најмило, оти лош е векот.
Во срцето чувај само вистинска, искрена љубов. Се друго е минливо... запамети -СЕ’. И верувај во љубовта, цени ја, почитувај ја, биди искрен со неа. Чувај ја како капка вода на дланка во пустина, како најсвето нешто. Оти, материјалното е минливо, денес го имаш, утре не. Ама чистата и искрена љубов засекогаш ќе го грее твоето срце.

И прости што не можевме да најдеме заеднички јазик, што различно гледавме на светот и неговите вредности. Неискреноста ја уништи нашата света љубов. И љубомората и зависта на луѓето со кои ТИ ме запозна.

Ама и без нив, знаевме дека само ќе патиме еден крај друг.

Нека те чува бог и неговите ангели.
Ангелу мој.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
109
Поени од реакции
24
Ko nema nekoj da se najdi da ti go skrshi srceto i da ne se oporavish 2 godini!!!!!!!!!!!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Срцка може уште една слика од матура од тебе, ја загубив другата... имам глувци во подрумот.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
нека си го живеј животот срејќно ...али подалеку од мене....:pipi:

StRePiToSa

Siamo tutti UGUALI
Член од
7 ноември 2009
Мислења
33
Поени од реакции
4
Не ми е криво што ме лажеше него ЖАЛ МИ Е ШТО МИСЛЕШЕ ДЕКА ТИ ВЕРУВАМ !!!!!
А Како ми правеше сеа така ти се враќа И ЕПТЕН МИ Е ЌЕЈФ!!!!

nonchalant

i4 ne mi 4ue
Член од
27 ноември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
2
Ni prva ni posledna, i zasho pa mislish deka sum jas podobar od prethodnite.:pos2:

S

StereoLove

Гостин
Злато...тркалото на среката се врти,затоа пази се...ке дојде време ти да трчаш по некоја а за возврат таа ке бега од тебе(дај боже тркалото да се сврти со мене па да видеш како е):pipi:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Оваа у наредните денови шо ќе ми стане девојка...е поубава од тебе, има поубави очи од тебе и има поголеми цицки од твоите...ФАК ОФ! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom