Помош, софтверски проблеми и совети

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што е прво што ви паѓа на памет кога откако се инсталира нов Виндоус на лаптоп, после неколку минути се пореметува сликата на екранот, т.е. како стандард проблем со графичка, како расипан телевизор, сликата се пореметува како да има пречки во сигналот, како на скршена панела од ТВ?
Го преинсталирав два пати и се е ок и се додека не почнам или да ставам драјвери или да самиот да симиња некои апдејти во позадина.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Што е прво што ви паѓа на памет кога откако се инсталира нов Виндоус на лаптоп, после неколку минути се пореметува сликата на екранот, т.е. како стандард проблем со графичка, како расипан телевизор, сликата се пореметува како да има пречки во сигналот, како на скршена панела од ТВ?
Го преинсталирав два пати и се е ок и се додека не почнам или да ставам драјвери или да самиот да симиња некои апдејти во позадина.
Веројатно проблем со драјвери..
Пробај driver updater.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Веројатно проблем со драјвери..
Пробај driver updater.
Мене тоа уште од одма ми текна ама неговите ги инсталирам, од официјалната страна :D Ajде после ќе пробам пак.

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Дали го преинсталираше истиот оперативен систем или премина на друг?
И кој модел ти е лаптопот?

Sent from my Redmi

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали го преинсталираше истиот оперативен систем или премина на друг?
И кој модел ти е лаптопот?

Sent from my Redmi
Истиот Виндоус, фул формат е, со бришење на партиции и одново рекреирање. Леново е, S145 ideapad серијата, нешто IWL беше во продолжение. Не е мој ама досега не правел проблеми. Да ставам послаб 10, пример Win Home?

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Штом е истиот ОС најверојатно некој драјвер треба рачно да се инсталира (евентуално виндоусот автоматски симнува понов драјвер па треба да се врати претходниот).

Sent from my Redmi

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Штом е истиот ОС најверојатно некој драјвер треба рачно да се инсталира (евентуално виндоусот автоматски симнува понов драјвер па треба да се врати претходниот).

Sent from my Redmi
Средив, заборавив да пишам, се фатив со друга работа. Ставив постар драјвер :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.333
Поени од реакции
38.153
Не знам кај да го поставам ова прашање, па ако не е на одговарачкото место, нека префрлат модераторите, please. Може ли некој да ми објасни дали постои начин да инсталирам HBO GO апликација на Смарт ТВ (не е Андроид)?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Не знам кај да го поставам ова прашање, па ако не е на одговарачкото место, нека префрлат модераторите, please. Може ли некој да ми објасни дали постои начин да инсталирам HBO GO апликација на Смарт ТВ (не е Андроид)?
Кај мене на LG во Content Store
home -> LG Content Store -> HBO GO Install

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Помош/совет за проблемов.
Почна аудио на лаптопов наеднаш да снемува, додека гледам Јутуб или филм...и морам или да го ставам во слип моуд или рестарт, и аудиото се враќа, али после некое време пак го снемува...има некој друг ваков проблем, дали е софтверски, вирус или нешто друго?
Пробав некои трикови што ги најдов на нет, не успеваат..
Не знаев во коjа тема да постирам, па да не спамувам во повеќе теми, ако мислите дека не припаѓа тука, префрлете го мислењево.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Помош/совет за проблемов.
Почна аудио на лаптопов наеднаш да снемува, додека гледам Јутуб или филм...и морам или да го ставам во слип моуд или рестарт, и аудиото се враќа, али после некое време пак го снемува...има некој друг ваков проблем, дали е софтверски, вирус или нешто друго?
Пробав некои трикови што ги најдов на нет, не успеваат..
Не знаев во коjа тема да постирам, па да не спамувам во повеќе теми, ако мислите дека не припаѓа тука, префрлете го мислењево.
Види драјверот дали е најнов, јас имав сличен проблем ете погоре на нова инсталација на лаптопот на мајка ми. Симни го она Driver Updater Free, врши работа. Апдејтирај се што е старо, рестарт на ПЦ па пробај пак.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Види драјверот дали е најнов, јас имав сличен проблем ете погоре на нова инсталација на лаптопот на мајка ми. Симни го она Driver Updater Free, врши работа. Апдејтирај се што е старо, рестарт на ПЦ па пробај пак.
Ќе пробам...иначе немам никакви измени правено на комјутеров долго време, евентуално на автоматски апдејти нешто ако се има заебано...вака ми прави веќе 3-4 дена...

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Можеби си симнал или отворил нешто што не треба. Помини еднаш со malwarebytes за секој случај.

Sent from my Redmi

Kajgana Shop

На врв Bottom