Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ја имаш најновата верзија ? Симни ја од google.com/chrome и инсталирај ја (така ништо нема да се избрише). Друга опција што можеш да ја пробаш е да направиш акаунт на гугл, да го синхронизираш со хромот (лозинки,историја,букмаркс и слично) па потоа реинсталирај го, и откако ќе се најавиш со тој акаунт сите работи повторно ќе се вратат :)
Пробав и на двата начини несака!!!! Значи ќе одам логин и сеа запаметиме е штиклирано и сеа на секое рестартирање на хромот пак ми бара да се најавам!!!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Ми треба Mozilla Firefox 3.6.9

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.786
Поени од реакции
8.207
Стварно незнам шт му е проблемот ,искенирав со разни антивируси,пробав некој работи кој вие ми помагате ,ама несака пак да се оправи работава:notworthy:

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Го имав и јас истиот проблем... Го решив со еден скен со Spybot - Search & Destroy... Пред некој месец пак ми се јави истиот проблем... Го решив со еден формат џД

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Стварно незнам шт му е проблемот ,искенирав со разни антивируси,пробав некој работи кој вие ми помагате ,ама несака пак да се оправи работава:notworthy:
Кои се тие разни антивируси?

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Ми личи на едно познато вирувче со кое и јас изгубив некој саат пред неколку месеци. Ми го снема старт менито комплет, т.е. сите икони од старт менито плус десктопот отидоа во легендите... за среќа вирувчето направило бекап на иконите и тие уствари беа само преместени. Па јас рачно ги враќав назад, плус чистев вирусот (имаше и некој руткит со него), и конечно после 3 години инсталирав обичен антивирус да се мотка во позадина. :)
Како и да е, АКО ова е ист/сличен проблем читни тука, а мислам и дека има некоја алатка која автомацки ќе ти ги врати иконите. Со среќа.

Член од
9 март 2009
Мислења
999
Поени од реакции
392
Незнам дали е за овде прашањето,но ајде ако може малце помош..
Ако знае некој и ако може да ми каже што е проблемот.. значи до пред една недела се си беше супер,но сега наеднаш незнам што се случи, кога ќе ја уклучам NBA 2K12 играта после неколку минути откако ќе ја уклучам играта на мониторот се појавува Entering sleep mode и се гаси мониторот и морам да го рестартирам компјутерот,истото ова ми се случува и со PES 2012,а претходно се си беше супер,незнам наеднаш што му стана,пробав да ја реинсталирам играта,но пак истото го прави,незнам што е проблемот..ако некој знае каде може да е проблемот нека каже.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Како да тргнам од еден филм бугарската сихронизација,го слушам во позадина англискиот ама не знам на која опција да го ставам да биде само тој,не за друго го гледам The Walking dead i смешен ми е не можам да се унесам:D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да тргнам од еден филм бугарската сихронизација,го слушам во позадина англискиот ама не знам на која опција да го ставам да биде само тој,не за друго го гледам The Walking dead i смешен ми е не можам да се унесам:D
Ако е DVD или BluRay филмот, имаш опции на десен клик - аудио.

А ако ти е стандард торент (avi, divx, mkv....) тогаш ќе треба нов да симнеш.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Ако е DVD или BluRay филмот, имаш опции на десен клик - аудио.

А ако ти е стандард торент (avi, divx, mkv....) тогаш ќе треба нов да симнеш.
Во avi значи ќе морам да трпам

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој ако знае нека ми кажи во што е проблемов зато што нерви искинав по втор пат ми се случува. Ко ке го уклучам компјутерот се до појавувањето на windows xp логото све си е во ред ама после него се исклучува мониторот. До некаде мислам дека windowsot не крева ама ми е чудно тоа што на звучниците слушам како се уклучуваат скајп, антивирусот и други програми што се наместени на Start up. Иначе првиот пат го средив проблемов со форматирање ама ме интересира ако има начин да се среди без да го форматирам.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај некој ако знае нека ми кажи во што е проблемов зато што нерви искинав по втор пат ми се случува. Ко ке го уклучам компјутерот се до појавувањето на windows xp логото све си е во ред ама после него се исклучува мониторот. До некаде мислам дека windowsot не крева ама ми е чудно тоа што на звучниците слушам како се уклучуваат скајп, антивирусот и други програми што се наместени на Start up. Иначе првиот пат го средив проблемов со форматирање ама ме интересира ако има начин да се среди без да го форматирам.
Си ставил резолуција/херцажа која не ти ја поддржува мониторот.
Рестартирај во Safe Mode и избриши ги драјверите на графичката, па рестартирај нормално и таму инсталирај си нови драјвери и стави нормална резолуција.

Kajgana Shop

На врв Bottom