Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не ми дава NTFS, само FAT32
Пробај стави го USB-то на некој компјутер со Vista или 7 и таму форматирај го во NTFS, не преку ХР.

Ако немаш каде, еве ти и упатство како да го направиш тоа на ХР:

1. Оди во Device Manager

2. Отвори ги Disk Drives и двоклик на USB-то (во случајов Kingston)

3. Во табот Polices штиклирај го Optimize for performance

4. Кликни ОК

5. Пробај сега да го форматираш во NTFS

И пази, сега ќе треба да го вадиш USB-то преку Safely Remove Hardware, не директ да го отшекаш. Ти пишува таму во тоа што го штиклираш, прочитај го.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Пробај стави го USB-то на некој компјутер со Vista или 7 и таму форматирај го во NTFS, не преку ХР.

Ако немаш каде, еве ти и упатство како да го направиш тоа на ХР:

1. Оди во Device Manager

2. Отвори ги Disk Drives и двоклик на USB-то (во случајов Kingston)

3. Во табот Polices штиклирај го Optimize for performance

4. Кликни ОК

5. Пробај сега да го форматираш во NTFS

И пази, сега ќе треба да го вадиш USB-то преку Safely Remove Hardware, не директ да го отшекаш. Ти пишува таму во тоа што го штиклираш, прочитај го.
тооо царее :smir:

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
mi treba softver za vrajkanje na fajlovi od oshteteno cd/dvd, ili po nashki izgrebano :)

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Zdravo, sakam da prasam za eden problem sto go imam. Imeno na lap top imam instalirano Windows 7 ultimate. koga ke pustam da igram nekoja igra (need for speed , pes 2010) posle 5-6 minuti PC mi se gasi sam od sebe, plus ne mi ja dava slikata od igrata na cel ekran tuku vo namalena forma.isto taka nekoi postari igri voopsto i ne saka da gi pocne , samo sto idam na start vednas se gasat. E sega treba da instaliram nekoi drajveri za grafika ili ako moze da ja napravam nekako windows 7 compatibilna so Windows XP? dokolku trebat drajveri molam za link za simnuvanje i kazete koi drajveri da instaliram? Ili pak da si go preinstaliram pc i da se vratam na XP:vozbud:?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Zdravo, sakam da prasam za eden problem sto go imam. Imeno na lap top imam instalirano Windows 7 ultimate. koga ke pustam da igram nekoja igra (need for speed , pes 2010) posle 5-6 minuti PC mi se gasi sam od sebe, plus ne mi ja dava slikata od igrata na cel ekran tuku vo namalena forma.isto taka nekoi postari igri voopsto i ne saka da gi pocne , samo sto idam na start vednas se gasat. E sega treba da instaliram nekoi drajveri za grafika ili ako moze da ja napravam nekako windows 7 compatibilna so Windows XP? dokolku trebat drajveri molam za link za simnuvanje i kazete koi drajveri da instaliram? Ili pak da si go preinstaliram pc i da se vratam na XP:vozbud:?
Оди на официјалниот сајт на производителот на лаптопот (ќе се снајдеш со Google), таму ќе си најдеш се што ти треба.

Кога играш, нека ти е приклучен во струја, а може и да ти прегрева лаптопот.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.524
Поени од реакции
2.667
Имам еден проблем не знам што го најде...Интернет Експлорерот не сака да ми отвара ниедна страна не дека го користам ама не можам да си отворам да видам преку месенџерот кој што ми пратил маил.Што може да е проблемот пробав и со исклучен фиревал пак не сака да отвори ниедна адреса...Помош anyone ???? :)

Пробав и со restore defaults пак не сака... :(

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Значи не ми треба лиценца како код.. туку како file еве и слика што ми бара

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419

Си ебав мамата така? :/ Чаре нов ОС или ми отиде се во неповрат???
Благодарам однапред.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333

Си ебав мамата така? :/ Чаре нов ОС или ми отиде се во неповрат???
Благодарам однапред.
Ке ти треба само активациски клуч за да го активираш ОС зашто сега ти екако на проба 30 дена и тоа ти истекува за околу 13 дена.. ништо не ево неповрат не се секирај.. нкој што користи виста нека ти даде активациски клуч..позз

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419
Ке ти треба само активациски клуч за да го активираш ОС зашто сега ти екако на проба 30 дена и тоа ти истекува за околу 13 дена.. ништо не ево неповрат не се секирај.. нкој што користи виста нека ти даде активациски клуч..позз

Фала баба, само извини ќе те иззамарам уште ова ако не ти е тешко (пошо сум ептен тиње во овие работи) - каде да го впишам клучот, или да чекам да дојде денот Д па тогаш? :)

T

Tetro

Гостин
Фала баба, само извини ќе те иззамарам уште ова ако не ти е тешко (пошо сум ептен тиње во овие работи) - каде да го впишам клучот, или да чекам да дојде денот Д па тогаш? :)
десен клик на My PC,
после Properties,
најдоле имаш нешто (Change Product key мислам дека се викаше),
i taka ja..:helou:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
За понатаму на ПП средете си.
Се што е следно ќе се брише.

Член од
20 март 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
pomos za nekolku zadaci

Izvinite, posto jas sum pocetnik vo programiranje, student na FEIT, ima nekoi "poteski" zadaci koi nemozam da gi resam. Dokolku nekoj ima vreme za toa ke go zamolam da mi pomogne.

Zadaca 1. Given is a matrix P of integers with M rows and N columns, each of the rows is sorted in ascending order.
Write a program that finds and reports all the numbers that occur in each row. The program should also report if there is no such number.
Example: for M=4, N=5 and following matrix P:
2 3 5 7 9
4 6 9 11 13
1 3 7 9 10
3 3 4 8 9
Correct answer is "9" because this number occurs in each of the rows.

Zadaca 2. If a sequence of X integer (signed and unsigned) numbers is given, write a program that extracts a subsequence (whose length is smaller or equal to X) of consecutive elements with the maximum possible sum.

Zadaca 3. For a given sequence of natural numbers greater then 2 consider the following operation: take the leading (i.e. the first) element of the sequence, jump over as many elements as the value of the element, and insert it to the obtained position.
Write a program which will determine, for a given element of the sequence, the number of steps necessary for the element to became the leading element the sequence.
Example:
1st step 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
2nd step 4 5 6 3 7 8 9 10 ...
3rd step 5 6 3 7 4 8 9 10 ...
4th step 6 3 7 4 8 5 9 10 ...
Input: 6
Output: the element 6 becomes leading in the 4th step.

Zadaca 4. Implement a container class, which provides array functionality for various data types (assume, that the data type provides operator =). The class should provide at least methods to set and get the size of the array, to address (set and get) element and should free the allocated memory on exit (when the object is destroyed). There is no need to support re-sizing of the array, initialize the size at creation of the object is enough.
NOTE: Pre-definition of index operators [ ] and = operator is not obligatory.

Zadaca 5. Hamming Codes

Given N, B, and D: Find a set of N codewords (1 <= N <= 64), each of length B bits (1 <= B <= 8), such that each of the codewords is at least Hamming distance of D (1 <= D <= 7) away from each of the other codewords. The Hamming distance between a pair of codewords is the number of binary bits that differ in their binary notation. Consider the two codewords 0x554 and 0x234 and their differences (0x554 means the hexadecimal number with hex digits 5, 5, and 4):

0x554 = 0101 0101 0100
0x234 = 0010 0011 0100
Bit differences: xxx xx

Since five bits were different, the Hamming distance is 5.

Input file: INPUT.DAT
Format: N, B, D on a single line
Example input file:
16 7 3

Output to screen: N codewords, sorted, in decimal, ten per line.
Example (but not only possible example):
0 7 25 30 42 45 51 52 75 76
82 85 97 102 120 127

Veruvam deka za onie so pogolemo iskustvo nema da bide problem da mi pomognat barem za nekoja zadaca.
Moze vo C++ ili C#, a za onoj sto ke mi pomogne neka znae deka zasekogas ke mu bidam blagodaren :wink:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ми го нападнале компјутеров тројанци спајвери и остали штеточини,
го инсталирав спајвер доктор и за време на инсталацијат xp-во ми јавува ваква грешка во долниот десен агол

System hacked!
Unknown program is scanning your system registry right now!

Details

Atacked from 124.434.564.654 porta таа и таа

нападната порта таа и таа

Закана Trojan-SMS.SymbOS.Viver.a

Следна грешка

Кога ја отворам мозилата ми ја јавува оваа грешка

Mozilla Firefox alert. Visiting this site may pose a security threat to your system!

Дава уште едно 2,3 грешки кои ротираат на секои 30 секунди.

Едит:

И оваа грешка ми ја дава

Upgrade to full version of XP security Tool package now!
Целава финта е да им го купам антивирусниот програм за да им се исплати нивната дубара !

Предложете решение !

Kajgana Shop

На врв Bottom