Помош, софтверски проблеми и совети

I

InF3cTeD

Гостин
и мене не ми е јасно....како тоа ЦЕЛОСНО ЈА НЕМА а тебе да ти ПОКАЖУВА ДЕКА ЈА ИМА....кај виде да ти покажува дека ја има...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Помош

Имам P4-Celeron 2.4, 512 MB RAM, FX5700 (256MB) графичка, 80 GB HDD x 2 (2 хард дискови)
од пред некое време чим ќе стартувам некоја појака игра, компјутерот ми се рестартира (пример Rise of Nation, Call of Duty 2, NFS Carbon i Most Wanted),
Го преинсталирав драјверот од графичката, му направив Дефраг и на 2та диска но сепак пак се рестартира.

Ќе Ве молам за помош и Ваше мислење

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имам P4-Celeron 2.4, 512 MB RAM, FX5700 (256MB) графичка, 80 GB HDD x 2 (2 хард дискови)
од пред некое време чим ќе стартувам некоја појака игра, компјутерот ми се рестартира (пример Rise of Nation, Call of Duty 2, NFS Carbon i Most Wanted),
Го преинсталирав драјверот од графичката, му направив Дефраг и на 2та диска но сепак пак се рестартира.

Ќе Ве молам за помош и Ваше мислење
Слаба графичка (перформанси). Во подфорум Хардвер можеш дополнително да погледнеш.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Слаба графичка (перформанси). Во подфорум Хардвер можеш дополнително да погледнеш.

Претходно истите игри ги играв без проблем, без да кочи или како сега да се рестартира

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Претходно истите игри ги играв без проблем, без да кочи или како сега да се рестартира
Провери дали машината ти се загрева, ако загрева зачисти го малку компјутерот ....одвнатре...
Провери што се ти работи во компјутерот во позадина, зачисти по регистрите, да не имаш додека се обидуваш да играш уклучено некој захтевен антивирис, антиспајвер, мсн и слично.

Или со еден збор..за твојата машина.....максимално ослободи ресурси за играње.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Провери дали машината ти се загрева, ако загрева зачисти го малку компјутерот ....одвнатре...
Провери што се ти работи во компјутерот во позадина, зачисти по регистрите, да не имаш додека се обидуваш да играш уклучено некој захтевен антивирис, антиспајвер, мсн и слично.

Или со еден збор..за твојата машина.....максимално ослободи ресурси за играње.
\

Во право си, можно е прегревање, нарочито ако температурата оди над 60 степени - повеќе од 20-30 секунди. Кај новите процесори без проблем оди и до 70 степени...
Можеби може да проба да ги смени драјверите во Omegadrivers.

http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

Drughi

Green Out Bandit
Член од
12 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
ако може една помош... порано на рутерот имам sweex LW050v2 за да влезам у сетингс ми бараше username и password кој беаа sweex и mysweex а сеа немозам да влезам у сетингс со тој user i pass незнам што е проблемот...:toe: ако може за совет .... фала однапред ... :helou::helou:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Blagodaram vone i santelli

ако може една помош... порано на рутерот имам sweex LW050v2 за да влезам у сетингс ми бараше username и password кој беаа sweex и mysweex а сеа немозам да влезам у сетингс со тој user i pass незнам што е проблемот...:toe: ако може за совет .... фала однапред ... :helou::helou:
mora da ima kopce na ruterot za resetiranje, zadrzi go toa kopce podolgo i ke go resetira ruterot na default settings, potoa ke mozes da se logiras vo ruterot,

i jas go imav istiot problem i na ovoj nacin go resiv

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Default username и password за sweex се sweex, mysweex.
Треба само да се ресетира на фабричко сетирање.

System Tools - Factory Settings - Restore.

Drughi

Green Out Bandit
Член од
12 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Blagodaram vone i santelli

mora da ima kopce na ruterot za resetiranje, zadrzi go toa kopce podolgo i ke go resetira ruterot na default settings, potoa ke mozes da se logiras vo ruterot,

i jas go imav istiot problem i na ovoj nacin go resiv
Да има позади копце ама немозе со прст да се стисне мора со пенкало да го брцнеш и затоа ми е чудно.... ама и плус пробав држев и после идам на ип адресата писувам нејќеше ама ај па ке пробам....

еве со пробав да го ресетирам нејќе:nenene: и незнам сеа шо да праам:toe::toe::toe:

Default username и password за sweex се sweex, mysweex.
Треба само да се ресетира на фабричко сетирање.

System Tools - Factory Settings - Restore.
nemozam da vlezam sea stisnav na toa drzev reset ... pisav ip se logirav sweex , mysweex nejke da me logira.... nz so da praam:jaj:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Да има позади копце ама немозе со прст да се стисне мора со пенкало да го брцнеш и затоа ми е чудно.... ама и плус пробав држев и после идам на ип адресата писувам нејќеше ама ај па ке пробам....

еве со пробав да го ресетирам нејќе:nenene: и незнам сеа шо да праам:toe::toe::toe:

nemozam da vlezam sea stisnav na toa drzev reset ... pisav ip se logirav sweex , mysweex nejke da me logira.... nz so da praam:jaj:
Пробај username: admin
password: admin (или password, или остави го празно)...

Btw, дали рутерот ти е уштекан директно кога го ресетираш?

Drughi

Green Out Bandit
Член од
12 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
како мислиш дали е во струја или со каблите за нет поврзан?.. а тоа со админ иам пробано ...

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Ај пробај исклучи го рутерот од струја ако не си го исклучувал подолго време.. Во едно интернет кафе така правеше проблем велеа дека некој вирус се сместил во рутерот..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Твојот рутер се ресетира на следниов начин:

1. Ги вадиш сите кабли што се приклучени на рутерот, вклучувајќи го и тој за струја
2. Го држиш копчето за ресет, околу 10 секунди, НЕ ПОМАЛКУ
3. Го уклучуваш рутерот (во струја)
4. Кога ќе се уклучи, пак го држиш ресет копчето повеќе од 10 секунди
5. Ги приклучуваш сите останати кабли
6. Одиш на 192.168.50.1
7. User: sweex Pass: mysweex
8. Одма смени си ги овие user и pass.

Kajgana Shop

На врв Bottom