Помош, софтверски проблеми и совети

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дечки ај малце брејн сторм...
Незнам прашањето дали е за тука, ама ...
Значи на Win 7 инсталирана виртуелна машина од XP Professional преку VMware Player.
На виртуелката инсталиран Visual Studio .net 2003, од студиото треба да дебагирам програмче направено во VB, кое како output користи Windows CE Emulator (нешто како виртуелен Pocket PC). Кај е проблемот: При старт на виртуелната машина се појавува грешка
Virtual PC/Windows CE Emulator
A driver is installed that causes stability problems with your system. This driver will be disabled. Please contact the driver manufacturer for an update that is compatible with this version of Windows.

и секој обид да го средам (инсталација на драјвер, промена на boot.ini и слични работи) не враќа резултат.
Поради ова грешка неможам ни да ја дебагирам апликацијата поради неможност на стартување на глупавиот емулатор.
Ај некоја идеа, зошто се што ми текна се пробав и ако се нанервирам уште малце ќе направам формат на се. :)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.467

Немам Адрес бар, туку она триаголничето седи...

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
an error occurred .please try again later оваа грешка ми ја покажува на секое второ видено на јутуб имам пробано со неколку пребарувачи и истото е

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
Зошто бре јутјубов ми крчи, сецка, тропоти кога паралелно со слушање музика пишувам на скајп или чепкам нешто друго на нет? Помош, некој?

T

tinkerbelll

Гостин
Abe so da praam? Go formatirav stariov i se ok, mu stavam antivirus i trebase da vlezam preku safe mod da go aktiviram i mi dava BOOTMGR is missing.... i stoi crn ekran sea ne mozam da go podignam windowsot :(

sori za lat od tel sum

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Abe so da praam? Go formatirav stariov i se ok, mu stavam antivirus i trebase da vlezam preku safe mod da go aktiviram i mi dava BOOTMGR is missing.... i stoi crn ekran sea ne mozam da go podignam windowsot :(

sori za lat od tel sum
Една можност ке фрлам пошо мањкаш со информации што ОС си ставил....седмица ако си ставил и си ја активирал со лоадер можно е антивирусот да ти го нашол како вирус и го блокира лоадерот кој се инсталира баш у бут секторот. И незнам шо антивирус си ставал што се активира под сејф мод, јака пиратерија а не ти треба, чим ти е активиран MSEssentials ти е фрее и фулл AV.

T

tinkerbelll

Гостин
Една можност ке фрлам пошо мањкаш со информации што ОС си ставил....седмица ако си ставил и си ја активирал со лоадер можно е антивирусот да ти го нашол како вирус и го блокира лоадерот кој се инсталира баш у бут секторот. И незнам шо антивирус си ставал што се активира под сејф мод, јака пиратерија а не ти треба, чим ти е активиран MSEssentials ти е фрее и фулл AV.
da da, nabrzinka pisav.. staviv 7ca, zemav eset da staam iskluciv net se toa..
ama ke go izbrisam ke stam drugo, toa e lesno tuku sea ne znam so da mu praam restartirav 10pati nejke da cue... :(

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
da da, nabrzinka pisav.. staviv 7ca, zemav eset da staam iskluciv net se toa..
ama ke go izbrisam ke stam drugo, toa e lesno tuku sea ne znam so da mu praam restartirav 10pati nejke da cue... :(
Од ДВДто што си инсталирал пак ке бутираш, избери јазик и ко ке дојде скринот да кликнеш INSTALL место инсталл ке кликнеш доле на рековери или репаир незнам како беше точно напишано...после слектираш њиндоњс фолдер и ке избереш Startup Repair и ке го опраи за да бутираш. Овде треба да дојдеш и избереш Startup Repair.

Член од
16 декември 2012
Мислења
98
Поени од реакции
12
дечки незнам дали е за тука,имам AMD HD 6570-поврзав HDMI со LCD и се што пробав од тој квалитет беше едно 15 минути и толку...се исклучи хардверски,преинсталација драјвер дзабе,нов виндовс 7 пак исто..не го најде hdmi-to..другото се е во ред..VGA работи одлично на 1080p....max resolution на лцд Schneider 32'' e 1360x768

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/pc-components/3306664/sapphire-amd-radeon-hd-6570-review/

графичката инаку има 2гб видео ддр3 е

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Вчера ми се појави ова drwatson од како изгасив се што работев (Mozila,UTorrent,и некои фолдери на кои што работев ) На него пишуваше дека програмот нашол некој error , имав две опции Send error и Dont Send Error а неможев да одберам ниедна од нив и целиот компјутер ми се закочи ,неможев да отворам ни Task Menager , денес кога се уклучи Windows немаше никакви проблем ,дали е ова можно повторно да се случи , дали е некој вирус , дали некој file ми фали нека каже некој ако знае .

Член од
20 октомври 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Не ми отвара ПДФ Фајл затоа што немам инсталирано никакви македонски фонтови.
Дали ќе треба да инсталирам за да ми ги чита со мак фонт?
Ќе може ли помош, да ги симнам и потоа како да ги инсталирам?

Kajgana Shop

На врв Bottom