Помош, софтверски проблеми и совети

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Имам проблем со Јава, односно на гугл хром поточно на јава 7 апдејт 9.Пребарувачот не го препознава.Пробав повеќе пати да го инсталирам и пак истиот проблем.Инаку користам седмица ОС и пред некој ден го апдејтирав хромот и пред тоа со минатата верзија го немав овој проблем.
Што можам да направам?
Someone?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Е многу ми објасни, знам дека ми треба тин клиент, ама како да го поврзам како да направам, да функционира, затоа и пишав тука, а не во хардвер
? Сам ли да си одговорам ?

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
Како да си направам update на драјверите на графичката пошто идам update и несака :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од вчера ми се појавува проблем кога го вклучувам комјутерот. Не отвара ништо, треба преку десет пати да го уклучам и исклучам за да се оправи. Како да замрзнува цел, што му е знае некој? Неможеш ни на старт да притиснеш, не функционира ништо.
Скенирај за вируси :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дали можам на еден Desktop компјутер на Windows оперативен, да приклучам два монитори, со тин клиент, како нашколо што беа, на едно куќиште 5 или 6 компјутери да се поврзат, јас сакам два да поврзам, дали можам и што ми е потребно ?
Ти треба некое од овие две, ги има во SET:

--- надополнето: 10 декември 2012 во 11:40 ---
Да можеш да кликнеш нешто ќе скенирам, го оставив на сервис, да видат шо му е.
Од кога ти прави така и што имаш чепнато/инсталирано пред да почне да те зеза? Проба ли во Safe Mode?
На сервис најверојатно само формат ќе ти направат и толку :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ништо немам чепкано ни инсталирано, сам од себе се швркна наеднаш. Ништо не пробав оти не функционираше ништо, само уклучи исклучи. Ајде ваљда ќе го средат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ништо немам чепкано ни инсталирано, сам од себе се швркна наеднаш. Ништо не пробав оти не функционираше ништо, само уклучи исклучи. Ајде ваљда ќе го средат.
99% ти се Bad сектори на хард дискот. Оди кажи им таму на сервис, нека средат со HDD Regenerator :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ти треба некое од овие две, ги има во SET:

--- надополнето: 10 декември 2012 во 11:40 ---

Од кога ти прави така и што имаш чепнато/инсталирано пред да почне да те зеза? Проба ли во Safe Mode?
На сервис најверојатно само формат ќе ти направат и толку :)
Да ама со овие ќе добијам, слика на повеќе монитори, јас сакам функционален компјутер, со тастатура, исто како по школите што им се поделени, на едно куќиште имаат уклучено 6 монитори и 6 тастатури и 6 мауси и си работат како посебни компјутери, ме разбираш ?

Elm13

Maximus
Член од
16 март 2010
Мислења
35
Поени од реакции
1
Здраво.Имам еден проблем и не знам како да го решам,за тоа ве молам доколку некој знае да ми каже што да правам...Имам графичка Nvidia 9500 GT и ми праве проблеми кога гледам филмови преку сите плејери кој и да било да ги уклучам филмот после 1 мин ми укочува сликата и сецка(тоа е само кога го уклучувам fulscreen) а инаку сите игри ги тера најубаво не ми сецка на никоа и на Youtube видеата ми ги тера убаво и на fulscreen...значи пробав да му ставам други драјвери -не бива...пробав да ставам други кодеци за видео -пак не бива...и веќе не знам што да му правам , ве молам за некој совет
Однапред благодарам!

Член од
15 август 2012
Мислења
310
Поени од реакции
500

Поставив англиски превод, и вака ми се појавува. Мислев дека имам измешано нешто во опциите, избришав-повторно инсталирав, пак исто. Како да го поправам да си биде како што треба; латиница?
Во Region and Language
Format: English(UK)
Display language: English

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
.....
Поставив англиски превод, и вака ми се појавува. Мислев дека имам измешано нешто во опциите, избришав-повторно инсталирав, пак исто. Како да го поправам да си биде како што треба; латиница?
Во Region and Language
Format: English(UK)
Display language: English
Оди во tools/preferences/subtitles&OSD, и смени го фонтот во ариал или некој друг латиничен и види дали истото ќе ти го појавит.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ај ако може помош :)
Имам проблем со интернет видеа сецкаат мн. Ова ми се случи пред три четри месеци а беше за формат компјутерот, после форматот се оправи едно два месеци и пак почна. Му направив repair на виндоусот и пак се оправи ама за кратко. Сега ништо не помага. Иначе на видеа од хард диск не сецка супер е само на сите интернет видеа. Иначе станува збор за постар комп 2.50 процесор 1.18 рам и онборд графичка незнам што е како е. Иначе до пред ова не праел никакви проблеми компјутеров и видеа со поголем квалитет пуштал.
Windows XP има инсталирано.

Kajgana Shop

На врв Bottom