Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со Јава, односно на гугл хром поточно на јава 7 апдејт 9.Пребарувачот не го препознава.Пробав повеќе пати да го инсталирам и пак истиот проблем.Инаку користам седмица ОС и пред некој ден го апдејтирав хромот и пред тоа со минатата верзија го немав овој проблем.
Што можам да направам?
Someone?

Е многу ми објасни, знам дека ми треба тин клиент, ама како да го поврзам како да направам, да функционира, затоа и пишав тука, а не во хардвер
? Сам ли да си одговорам ?

Како да си направам update на драјверите на графичката пошто идам update и несака :)

Од вчера ми се појавува проблем кога го вклучувам комјутерот. Не отвара ништо, треба преку десет пати да го уклучам и исклучам за да се оправи. Како да замрзнува цел, што му е знае некој? Неможеш ни на старт да притиснеш, не функционира ништо.
Скенирај за вируси :D

Дали можам на еден Desktop компјутер на Windows оперативен, да приклучам два монитори, со тин клиент, како нашколо што беа, на едно куќиште 5 или 6 компјутери да се поврзат, јас сакам два да поврзам, дали можам и што ми е потребно ?

Ти треба некое од овие две, ги има во SET:

29193.jpg
29194.jpg

--- надополнето: 10 декември 2012 во 11:40 ---
Да можеш да кликнеш нешто ќе скенирам, го оставив на сервис, да видат шо му е.

Од кога ти прави така и што имаш чепнато/инсталирано пред да почне да те зеза? Проба ли во Safe Mode?
На сервис најверојатно само формат ќе ти направат и толку :)

Ништо немам чепкано ни инсталирано, сам од себе се швркна наеднаш. Ништо не пробав оти не функционираше ништо, само уклучи исклучи. Ајде ваљда ќе го средат.

Ништо немам чепкано ни инсталирано, сам од себе се швркна наеднаш. Ништо не пробав оти не функционираше ништо, само уклучи исклучи. Ајде ваљда ќе го средат.

99% ти се Bad сектори на хард дискот. Оди кажи им таму на сервис, нека средат со HDD Regenerator :)

Ти треба некое од овие две, ги има во SET:

29193.jpg
29194.jpg

--- надополнето: 10 декември 2012 во 11:40 ---

Од кога ти прави така и што имаш чепнато/инсталирано пред да почне да те зеза? Проба ли во Safe Mode?
На сервис најверојатно само формат ќе ти направат и толку :)
Да ама со овие ќе добијам, слика на повеќе монитори, јас сакам функционален компјутер, со тастатура, исто како по школите што им се поделени, на едно куќиште имаат уклучено 6 монитори и 6 тастатури и 6 мауси и си работат како посебни компјутери, ме разбираш ?

Здраво.Имам еден проблем и не знам како да го решам,за тоа ве молам доколку некој знае да ми каже што да правам...Имам графичка Nvidia 9500 GT и ми праве проблеми кога гледам филмови преку сите плејери кој и да било да ги уклучам филмот после 1 мин ми укочува сликата и сецка(тоа е само кога го уклучувам fulscreen) а инаку сите игри ги тера најубаво не ми сецка на никоа и на Youtube видеата ми ги тера убаво и на fulscreen...значи пробав да му ставам други драјвери -не бива...пробав да ставам други кодеци за видео -пак не бива...и веќе не знам што да му правам , ве молам за некој совет
Однапред благодарам!

210m3vt.jpg

Поставив англиски превод, и вака ми се појавува. Мислев дека имам измешано нешто во опциите, избришав-повторно инсталирав, пак исто. Како да го поправам да си биде како што треба; латиница?
Во Region and Language
Format: English(UK)
Display language: English

.....
Поставив англиски превод, и вака ми се појавува. Мислев дека имам измешано нешто во опциите, избришав-повторно инсталирав, пак исто. Како да го поправам да си биде како што треба; латиница?
Во Region and Language
Format: English(UK)
Display language: English

Оди во tools/preferences/subtitles&OSD, и смени го фонтот во ариал или некој друг латиничен и види дали истото ќе ти го појавит.

Ај ако може помош :)
Имам проблем со интернет видеа сецкаат мн. Ова ми се случи пред три четри месеци а беше за формат компјутерот, после форматот се оправи едно два месеци и пак почна. Му направив repair на виндоусот и пак се оправи ама за кратко. Сега ништо не помага. Иначе на видеа од хард диск не сецка супер е само на сите интернет видеа. Иначе станува збор за постар комп 2.50 процесор 1.18 рам и онборд графичка незнам што е како е. Иначе до пред ова не праел никакви проблеми компјутеров и видеа со поголем квалитет пуштал.
Windows XP има инсталирано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom